En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa clausurarà el Jubileu dels Diaques i un Congrés de Scholas Occurrentes en un intens cap de setmana

Aquest cap de setmana se celebra a Roma el Jubileu dels Diaques dins l'Any de la Misericòrdia, una trobada que dura fins diumenge, en què…

27 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest cap de setmana se celebra a Roma el Jubileu dels Diaques dins l'Any de la Misericòrdia, una trobada que dura fins diumenge, en què el Papa presidirà l’Eucaristia a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. L'arquebisbe secretari per als Seminaris a la Congregació del Clergat, Jorge Carlos PatrónWong, ha destacat aquest divendres la rellevància d'aquest esdeveniment i la importància dels diaques en l'Església. "Els diaques expressen la caritat, l'amor misericordiós de Déu Pare, no únicament a la comunitat cristiana sinó a tota la humanitat", ha explicat. 
En aquesta línia, el responsable del Diaconat a la Santa Seu també ha comentat que "la vocació específica d'un diaca permanent, que està normalment casat, però que té un ministeri públic dins de l'Església i dins de la societat, expressa la caritat en acció de cada dia, aquest cor misericordiós de Déu Pare, aquest rostre de Jesús i aquesta acció de l'Esperit Sant que desenvolupa obres i accions de caritat als més pobres i als marginats, a les pròpies famílies i a tots aquells que necessiten la presència propera de l'Església misericordiosa". PatrónWong ha agraït la caritat i la capacitat de generositat que tenen els diaques, que treballen amb laics i sacerdots i en comunió amb els bisbes, formant el cor de l’Església amb l’ajuda també als agents socials i a totes les comunitats.
VI Congrés Mundial de Scholas Occurrentes
El Vaticà acull, des d’avui i fins diumenge, el VI Congrés Mundial de Scholas Occurrentes, una trobada en què el Papa Francesc presidirà la cloenda a l'Aula nova del Sínode.ScholasOccurrentesreuneix més de 40 universitats del món a la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, per desenvolupar concretament el Seminari Càtedres Scholas 'Entre la universitat i l'escola. Un mur o un pont '. En aquest fòrm, es debat sobre el pensament educatiu del Sant Pare i la seva concreció en la proposta de Scholas. A més, s’hi presentaran projectes de la plataforma Scholas Social. El director mundial de Scholas, José María del Corral, ha destacat avui la importància del pontífex en la construcció de ponts. "És fonamental i és fins i tot part de la vida diària del Papa", ha destacat.
D’altra banda, el director de Scholas Occurrentes, nomenat directament per Francesc, ha destacat la gran evolució d’una experiència que culminat en nombroses iniciatives que ara, amb un compromís de 12 mesos a la universitat, constitueixen un pont que permetrà quantificar l’impacte. En acabar la segona jornada, els directors mundials de Scholas, José María del Corral i Enrique Palmeyro, abordaran la importància del compromís de les universitats amb les càtedres Scholas i se signarà un document que se li presentarà al Papa aquest diumenge en el mateix acte final del Congrés. 
A més, es realitzarà el primer Scholas Ciutadania Global, un fòrum que treballarà amb estudiants de secundària dels cinc continents. Aquests nois i noies elaboraran propostes i solucions concretes davant el problema de la captació dels joves en el terrorisme internacional i davant la necessitatdel protagonisme juvenil en la cura de la casa comuna.
Missatge als orionistes
El Papa, en una cordial benvinguda als participants en el Capítol General de la Petita Obra de la Divina Providència, Congregació fundada per Sant Lluís Orione, ha animat els membres d’aquest institut a ser «servidors que corren» per Crist en els pobres i marginats, sempre atents perquè la fe no es torni ideologia, ni la caritat filantropia. La delegació estava encapçalada pel nou Superior General, Tarcisio Vieira. El Sant Pare ha exaltat els valors de la fidelitat i la profecia en diàleg amb les perifèries de la pobresa i de la nova evangelització, tot just a partir el tema sobre el qual han reflexionat els participants en el Capítol aquests dies passats. "Heu estat cridats i consagrats per Déu a mantenir-vos al costat de Jesús i a servir-lo en els pobres i en la caritat, sempre vetllant perquè la caritat no es redueixi a una filantropia i l'Església no acabi sent una ONG", ha assegurat.
El bisbe de Roma ha posat èmfasi en les dues dimensions de la vida personal i apostòlica, que han d'estar sempre unides i que són els pobres a través de les nafres del poble, les malalties, i la sortida a oferir el tresor de la fe.Després de constatar la necessitat actual de sacerdots i religiosos, Francesc ha animat la família orionista a seguir les petjades del seu fundador, Don Orione, i lluitar per l’alliberament de moltes persones captives de les seves situacions espirituals i materials.
Audiència al president de Costa Rica
El Sant Pare ha rebut aquest mateix divendres en audiència, al Palau Apostòlic Vaticà, el president de Costa Rica, Guillermo Solís Rivera. Durant trobada, tots dos han destacat les bones relacions entre la Santa Seu i el país centreamericà,i s’han mostrat satisfets per la contribució que l'Església ofereix especialment en l'àmbit de l'educació, la salut, la promoció dels valors humans i espirituals i en el camp de les activitats caritatives. Francesc i Solís Rivera han analitzat igualment alguns temes d'interès comú, com ara la tutela de la vida humana i algunes problemàtiques d'actualitat, sobretot les migracions i el narcotràfic. Finalment, han parlat de la situació regional i algunes qüestions internacionals. 
Al final de l’entrevista personal dels dos líders, s’ha fet la presentació de l'àmplia delegació que acompanyava el president de Costa Rica. El Papa s’ha mostrat particularment afectuós amb la filla menor del Cap d'Estat, una nena de 9 anys, acompanyant-la de la mà mentre s'acostaven a la taula on es trobaven els regals. El mandatari costariqueny ha regalat al pontífex xilografies de manufactura indígena del sud del país i un ornament sempre d'artesania indígena .El bisbe de Roma ha lliurat al president un medalló de bronze amb l'olivera de la pau que uneix dues roques, a més d'una còpia de l'Encíclica Laudato si i de les exhortacions Apostòliques Evangelii gaudium i Amoris laetitia. Després, Francesc ha rebut en audiències successives el prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, Gerhard Müller, i el nunci de la Santa Seu a Nova Zelanda i Oceania.
Condol per la mort del cardenal Capovilla
Finalment destaquem que el Papa ha expressat el seu condol per la mort del cardenal Loris Francesco Capovilla, que va morir aquest dijous als 100 anys. En un telegrama adreçat al bisbe de Bergamo, Francesco Beschi, fa extensiva la seva pena “a tota la comunitat diocesana, de la qual se sentia un membre, a les Germanes dels Pobres de Ca’Maitino in Sottoil Monte, que l’han assistit, als familiars i als amics” del purpurat. 
Del cardenal Capovilla, Francesc destaca “el seu testimoni d’alegria en l’evangeli com a servidor dòcil de l’Església, primer a la diòcesi de Venècia i després com a secretari del Papa Sant Joan XXIII, la memòria del qual va ser gran custodi i intèrpret”. Finalment subratlla la dimensió que Loris Capovilla va tenir de “pastor dedicat totalment al bé dels sacerdots i de tots els fidels, dins una sòlida fidelitat a l’esperit del Concili Vaticà II”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 27 de maig.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció