En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa, colpit per la mort de 3 sense llar a Roma

El Papa està molt preocupat per les persones més necessitades que estan patint greument el fred d’aquests dies arreu d’Europa i que, en alguns casos,…

16 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa està molt preocupat per les persones més necessitades que estan patint greument el fred d’aquests dies arreu d’Europa i que, en alguns casos, estan morint. Francesc vol predicar aquests dies amb l’exemple i intensificar, a través de Càritas Roma, tots els esforços possibles. El director de Càritas de Roma, Enrico Feroci, ha explicat aquest dilluns que la situació dels sense llar és dramàtica, després de les successives denúncies del Papa. Davant del balanç d’aquests dies a causa del fred, amb 3 morts a Roma, l’últim dissabte en un aparcament, i 6 arreu d’Itàlia, el responsable de l’entitat catòlica romana ha assegurat que "no es veia aquest balanç des de feia anys". En aquest sentit, Enrico Feroci ha defensat la necessitat "d’una prevenció seriosa davant aquestes tragèdies, de manera que ara ja es pugui pensar en el fred que hi haurà al desembre de 2017 i al gener i febrer de 2018, amb la idea d'organitzar-nos".
El director de Càritas Roma ha recordat que "l’acció social de l’Església, amb el suport del Sant Pare, ha permès que, en lloc de 3, ara no estiguem parlant de molts més morts pel fred aquests dies". Ha recordat que "el Papa, bisbe de Roma, governa una Església diocesana que, en totes les seves expressions com ara Càritas, les parròquies, la Comunitat de Sant Egidi i altres associacions cristianes, està responent de manera exemplar davant allò que Francesc diu". Enrico Feroce ha assegurat també que el Sant Pare, està marcant, amb la seva sensibilització un full de ruta per a la radicalitat cristiana. "Prega cada matí precisament pels pobres i també pels qui estan al seu costat arreu del món, amb la idea de situar el Senyor Jesús allà, on l'ésser humà pateix", ha comentat. El director de Càritas Roma ha destacat finalment la importància de completar entre tots un gran esforç, amb creativitat, per fer més del que s’està fent ara.
Audiència al president de Guinea
D'altra banda, el Papa ha rebut aquest mateix dilluns al matí, en audiència, Francis Alpha Condé, president de la República de Guinea, que després s’ha reunit amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat, acompanyat per Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats. Durant l’entrevista, en un clima de cordialitat, s’han posat de relleu les bones relacions entre la Santa Seu i Guinea, a partir d’alguns temes d'interès comú, com ara el desenvolupament integral de la persona, la defensa del medi ambient, la lluita contra la injustícia social i la pobresa i el desenvolupament de polítiques adequades per abordar el problema migratori. En aquest context, tots dos han subratllat el paper i la important contribució que ofereixen les institucions catòliques al país africà, en particular en l'àmbit de l'educació i de la salut, així com en la promoció del diàleg interreligiós amb la comunitat musulmana. També han analitzat la situació política i social de la regió, amb especial referència al compromís concret de la República de Guinea per contribuir a la seva pacificació.
Finalment destaquem que Francesc expressa el seu profund dolor per l'accident aeri que es va produir ahir al Kirguizistan, on un avió de càrrega es va estavellar en una zona residencial a prop de l'aeroport de Bixkek, amb un balanç fins ara de 32 víctimes, entre elles molts nens. En un telegrama signat pel secretari d'Estat, Pietro Parolin, el pontífex manifesta el seu condol a tots els qui han perdut els seus éssers estimats, i ha dit que confia les ànimes dels morts a la misericòrdia de Déu. El Papa demana la benedicció divina per als qui ofereixen auxili, com també força i consol a tota la nació.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 16 de gener.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció