En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa connecta la virtut de l'esperança amb l'ajuda a les persones que han de deixar casa seva per salvar la vida

Francesc ha repetit avui moltes vegades les paraules “esperança” i “alegria”, que descriuen, segons el Papa, una mateixa ruta de l’ésser humà cap a l’amor…

17 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha repetit avui moltes vegades les paraules “esperança” i “alegria”, que descriuen, segons el Papa, una mateixa ruta de l’ésser humà cap a l’amor i el consol de Déu. El missatge l’ha connectat, a més, amb el drama de milions de persones que han de deixar casa seva arreu del món a causa de guerres o injustícies. El Papa ha dit que “l’esperança cristiana és una virtut humil i forta, que ens sosté i fa que no ens ofeguem en les nombroses dificultats de la vida”. En l’homilia de la Missa de Santa Marta, ha reiterat que l’esperança en el Senyor no decep mai. De fet el Papa ha qualificat l’esperança de “font d’alegria”. "Avui l'Església ens parla de la joia de l'esperança, tot demanant la gràcia de custodiar aquesta alegria i mentre pau ens diu que creguem contra tota esperança", ha assegurat.
Francesc ha dit que aquesta alegria i esperança d’Abraham creix en la història, i ha admès que de vegades s’amaga, però ha conclòs que sovint es manifesta obertament. El Papa ha assegurat també que aquesta alegria és la virtut de l’esperança que culmina en la pau i que no desencisa ni tan sols en els pitjors moments de la història. El Sant Pare ha afegit que, "si es pot dir que es té fe i caritat, és més difícil entendre què és l’esperança". El pontífex ha recordat que aquest dijous era un dia òptim per pensar en el Déu que va fer sortir Abraham de la seva terra sense saber a on podia anar, que és el mateix que envia Jesús a la creu". El nexe d’unió, segons Francesc, és precisament l’esperança. "És el mateix Déu que fa que la promesa es faci realitat per a tots nosaltres i que, en l'últim moment i fins i tot en les foscors, ens envaeixi l'esperança", ha afegit. El Sant Pare, a partir de l’evangeli del dia, ha subratllat que l’esperança és fonamental, després que Abraham va tenir les seves temptacions en el camí, però va creure i va obeir el Senyor. 
Audiència als participants en una trobada de Nacions Unides
D'altra banda, Francesc ha dit aquest mateix dijous que "el fruit més gran és el temps junts, la trobada amb persones d'arreu del món, que representen no només els diferents desafiaments contemporanis, sinó sobretot la rica varietat de talents i potencialitats de la família humana”. Així s’ha expressat el Papa en una audiència concedida als participants en la Trobada promoguda per la Harvard World Model United Nations, rebuts a l'Aula Pau VI del Vaticà. En el seu discurs, el Sant Pare ha subratllat "l'esforç que realitzen els estudiants universitaris en la recerca de la veritat i de la comprensió, en el creixement en la saviesa, que no només és un benefici personal, sinó pel bé de les seves comunitats locals i de tota la societat"
El Sant Pare ha mostrat la seva esperança "que aquesta experiència porti els seus impulsors a apreciar la necessitat i la importància d'estructures de cooperació i solidaritat, que han estat formades per la comunitat internacional en el curs dels anys”. En aquesta línia, ha afegit que “aquestes estructures són particularment eficaces quan estan dirigides al servei dels qui arreu del món són més vulnerables i marginats".
A més, el bisbe de Roma ha destacat que “el fruit més gran del fet d’estar junts a Roma no és aprendre sobre la diplomàcia, els sistemes institucionals i les organitzacions, que són igualment importants i mereixen el seu estudi, sinó el fruit més gran és el temps transcorregut junts, la seva trobada amb persones d'arreu del món, que representen no només els diferents desafiaments contemporanis, sinó sobretot la rica varietat de talents i potencialitats de la família humana". Tot recordant els arguments i les problemàtiques que han afrontat els joves estudiants durant la Trobada, el successor de Pere ha subratllat també que hi ha homes i dones, joves i gent gran, famílies i individus que viuen cada dia lluitant, que busquen tenir cura dels seus fills i proveir-los no només d’allò necessari per al futur, sinó també dels elements necessaris per a avui. 
Francesc ha situat en aquesta prioritat "molts dels qui que són colpejats pels problemes més greus del món actual, per la violència i la intolerància, i que s'han convertit en refugiats, tràgicament obligats a abandonar les seves cases, privats de les seves terres i de la seva llibertat". El Papa ha destacat finalment el compromís de l'Església Catòlica en el servir a les necessitats dels pobres i dels refugiats, en el sosteniment de les famílies i la comunitat i en la protecció a la inalienable dignitat i els drets de tot membre de la família humana. Ha assegurat que "els cristians creiem que Jesús ens crida a servir als nostres germans i germanes, a tenir cura dels altres, independentment de la seva procedència i de les circumstàncies, cosa que sobretot és una crida universal que rau en la nostra comuna humanitat".
Nomenament episcopal i previsió per a dissabte
El Papa ha nomenat el claretià Luis-Ángel de las Heras Berzal nou bisbe de la diòcesi de Mondoñedo-Ferrol, a Galícia. El religiós, fins ara president de la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER) i superior provincial de la Província de Santiago, ocupa una seu que estava vacant pel trasllat de Manuel Sánchez Monge a Santander. Luis-Ángel de las Heras va néixer a Segovia el 14 de juny de 1963. Sacerdot des de 1988, ha estat a les parròquies dels claretians a Madrid. Després va fundar l’associació Proyecto Aurora, dedicada a l’ajuda i atenció a drogodependents.
Finalment destaquem que dissabte el Papa presidirà l’ordenació episcopal, a la Basílica vaticana, de Peter Brian Welles, nunci a Leshoto i Namíbia, i Miguel-Ángel Ayuso, secretari del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent al dijous 17 de març.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció