En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa convoca un Any de Sant Josep, "pare estimat i a l'ombra"

El Papa acaba de convocar i obrir un "Any de Sant Josep".Amb la carta apostòlica Patris corde (amb cor de pare), feta pública aquest dimarts,…

8 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa acaba de convocar i obrir un "Any de Sant Josep".Amb la carta apostòlica Patris corde (amb cor de pare), feta pública aquest dimarts, Francesc recorda el 150è aniversari de la declaració de l'espòs de Maria com a patró de l'Església universal. La commemoració jubilar ha començat tot just aquest 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria, i durarà fins al mateix dia de 2021. En la missiva, el pontífex defineix Sant Josep com "un pare estimat, pare també en la tendresa, en l'obediència i en l'acollida, de valentia creativa i treballador sempre a l'ombra". Va ser ser el beat Pius IX, amb el decret Quemadmodum Deus signat el 8 de desembre de 1870, qui va concedir aquest títol a Josep.

En la carta apostòlica de convocatòria, el Sant Pare explica que, en el rerefons del seu contingut, "hi ha la pandèmia del Covid-19, que ens ha fet comprendre la importància de la gent comuna, dels qui, lluny de qualsevol protagonisme, exerceixen la paciència i infonen esperança cada dia, sembrant la coresponsabilitat". Recorda que Sant Josep és "l'home que passa inadvertit, des de la presència diària, discreta i oculta". El bisbe de Roma assegura, però, que aquesta vida amagada transmet "un protagonisme únic en la història de la salvació". Al costat de la publicació de la Patris corde, s'ha publicat un decret de la Penitenciaria Apostòlica mitjançant el qual es concedeix el "do d'indulgències especials". Es donen indicacions específiques per als dies tradicionalment dedicats a la memòria de l'espòs de Maria, concretament el 19 de març i l'1 de maig, i per als malalts i ancians "en el context actual de l'emergència sanitària".

Ofrena sorpresa a la Immaculada a les 7 del matí

D'altra banda, aquest intens dia de la Immaculada ha començat per al Papa amb un gest tradicional: el d'encomanar Roma i el món a la protecció de Maria Immaculada. Poc després de les 7 del matí i per sorpresa, Francesc s'ha presentat a la Plaça d'Espanya de Roma, on ha fet un acte de veneració a la Mare de Déu davant l'estàtua de la Immaculada Concepció. Sota la pluja, el pontífex ha col·locat un ram de roses blanques a la base de la columna on hi ha l'estàtua de la Mare de Déu, i s'ha dirigit a ella en pregària. Es dona la circumstància que la tradicional ofrena, que es feia sempre els últims anys a la tarda i de manera oberta, s'havia anul·lat a causa de la pandèmia. Molts romans, però, esperaven alguna visita alternativa, encara que fos breu i no s'hagués anunciat oficialment. Després de l'ofrena a la també patrona d'Espanya, el pontífex ha resat i ha celebrat Missa a la basílica de Santa Maria la Major.

I al migdia, no ha faltat tampoc l'Àngelus en una solemnitat de gran tradició. Des de la finestra del Palau Apostòlic, el Sant Pare ha fet una crida als creients perquè siguin capaços "d'obrir-se a la gràcia per dir 'no' al mal i 'sí' a Déu". El bisbe de Roma ha anima tothom també a "aprofitar el moment present, a no gaudir de la vida en un moment fugaç". Francesc ha assegurat que "aquest és per a nosaltres el camí per tornar a ser sants i immaculats, perquè la bellesa incontaminada de la nostra Mare és inimitable, però alhora ens atrau".

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024