En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa defensa "l'esperança aparentment irracional"

El Papa ha reivindicat aquest dimecres l’actitud de confiar i tenir fe malgrat les grans dificultats que tenim en la vida, un missatge molt oportú…

28 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reivindicat aquest dimecres l’actitud de confiar i tenir fe malgrat les grans dificultats que tenim en la vida, un missatge molt oportú en aquest temps de Nadal en què tots som cridats, d’alguna manera, a tenir la il•lusió d’un infant. Concretament Francesc ha expressat el seu desig que "resplendeixi la llum del Nadal a tot el món". En la seva última audiència general de l’any, i seguint amb la sèrie de reflexions sobre l’esperança, el pontífex s’ha centrat en la figura d’Abraham, a partir del passatge del Gènesi que relata la promesa del Senyor sobre la descendència en què ell va creure. Així, el pontífex ha recordat que "s’alimenta la nostra esperança, a partir de qui és el pare de molts pobles, amb una fe que s’obre a una esperança aparentment irracional però alhora el valor capaç d’anar més enllà d’allò que normalment es considera de sentit comú, per creure en la dimensió impossible".
El Sant Pare ha assegurat que "l’esperança ens permet entrar en un camí incert i difícil però que ens obre també horitzons de llum". Igualment ha comentat que "Abraham només podia confiar en la Paraula del Senyor i seguir esperant, però Déu li va anunciar una descendència si sabia mirar, amb els ulls de la fe, el cel i els estels, signes de la fidelitat de Déu" En aquesta línia, el pontífex ha afegit que la fe és la gran virtut de "no perdre l’esperança sense quedar-se, això sí, en pietoses ficcions", i ha animat tothom a confiar en Déu en tot allò que vivim. "Així sortirem de nosaltres i descobrirem la promesa divina en cada signe i esdeveniment que ens toca viure", ha conclòs.
D’altra banda, Francesc ha expressat els seus millors desitjos per a l’any nou, alhora que ha animat tothom a unir-se a l’acció de gràcies a Déu per tot el que ens ha donat aquest 2016.  També ha demanat als creients que "no tinguin por de mirar cap al futur amb esperança". El bisbe de Roma ha insistit en la idea que el Nadal és la festa de l’alegria i de la transmissió de la pau que porta l’amor de Déu amb nosaltres. Finalment, coincidint amb la festa dels Sants Innocents, el Papa ha qualificat de valents i atrevits els nois i noies que s’acaben de casar perquè, segons ha recordat també, "no és fàcil aquest compromís per a tota la vida". I en acabar l’audiència, un grup d’artistes de circ del Goldon Circus de Liana Orfei s’han exhibit davant el Sant Pare, com és habitual per aquestes dates.
Ja es gestiona l'ajuda humanitària de l'Església a Ucraïna
Davant la crisi humanitària d’Ucraïna, dins un conflicte que ha provocat gairebé 10.000 morts i més de 22.000 ferits des del 2014, el Papa està posant en marxa la distribució d’ajuda concreta a la població. Dels 12 milions d’euros recollits el 24 d’abril passat en la col•lecta especial europea establerta per Francesc per a Ucraïna, gairebé 6 milions, la meitat, estan en procés d’enviar-se. Giovanni Pietro Dal Toso, secretari del Pontifici Consell Cor Unum, ha destacat aquest dimecres la gran dedicació de l’equip gestor per fer efectius aquests donatius de milers de creients procedents d’arreu d’Europa. Ha recordat que "hi ha hagut dos viatges a través dels quals s'ha posat en marxa un petit comitè tècnic a Zaporizhia". També ha destacat que, amb aquest i altres gestos, com ara la visita del cardenal secretari d'Estat Pietro Parolin al juny passat a la zona, "s'ha donat visibilitat concreta a la proximitat del Papa".
D’altra banda, el secretari del Pontifici Consell Cor Unum ha explicat que els diners s’estan distribuint d’acord amb les prioritats i amb la importància de cada necessitat. Ha parlat concretament de "projectes de primera o immediata necessitat i situacions més estructurals, entre les quals hi ha projectes petits, fins a 20.000 euros, i grans, fins a 250.000". Giovanni Pietro Dal Toso ha qualificat també de bàsica "la qüestió educativa, per garantir als més petits una atenció especial" dins aquesta crisi a Ucraïna.
Relleu a la basílica romana de Santa Maria la Major
Finalment destaquem que Francesc ha acceptat aquest mateix dimecres la renúncia presentada pel cardenal Santos Abril Castelló com a arxiprest i administrador de la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. En substitució del purpurat aragonès, el Papa ha nomenat el també cardenal Stanislaw Rylko, president emèrit del Pontifici Consell per als Laics. El nou arxiprest de la basílica papal és polonès, té 71 anys i havia estat, des de l’octubre de 2003, president del Pontifici Consell per als Laics. Santos Abril, de 81 anys, és fill de Terol i ocupava el càrrec d’arxiprest de Santa Maria la Major des del novembre de 2011.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 28 de desembre.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció