En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa defensa "l'obertura" davant "la resistència a l'Esperit"

Francesc ha tornat a defensar aquest dimarts l’obertura davant la rigidesa i la docilitat davant la resistència, una contraposició i un dilema que es dona…

9 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha tornat a defensar aquest dimarts l’obertura davant la rigidesa i la docilitat davant la resistència, una contraposició i un dilema que es dona molt sovint entre els cristians, per les influències d’un món que, com també ha recordat el Papa, no sempre invita a escoltar l’Esperit. El pontífex ha fet una crida als creients perquè “no es resisteixin a l'Esperit Sant i acullin la Paraula amb docilitat”. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, oferta per les religioses de la mateixa residència, que celebraven el dia de la seva fundadora, Santa Lluïsa de Marillac, ha comentat la gran persecució que es va produir a Jerusalem després del martiri de Sant Esteve. Sobre els apòstols que s’hi van quedar mentre altres laics es dispersaven, el Sant Pare ha recordat que "van ser dòcils", una realitat que ha connectat amb la reflexió sobre el fragment la carta de Sant Jaume en què l’apòstol defensa l’actitud "d’acollir amb docilitat la Paraula". El pontífex ha assegurat que cal ser "oberts i no pas rígids" a l’hora d’interioritzar aquesta paraula. "Es tracta d'obrir el cor a l'Esperit, que és qui ens fa comprendre la Paraula", ha comentat.
El Sant Pare ha destacat que "el fruit de rebre, conèixer i portar la paraula amb nosaltres és bondat, benvolença, alegria, pau, domini d'un mateix i mansuetud". El bisbe de Roma ha assegurat que "aquest és l'estil que produeix la docilitat a l'Esperit, el fet de no oposar-li resistència". El Papa ha destacat també que, quan Bernabé va arribar a Antioquia i va veure "la gràcia de Déu", se’n va alegrar i va animar tothom a "mantenir-se en la fidelitat al Senyor", perquè era, segons ha dit Francesc, un home "ple de l'Esperit Sant". En la mateixa línia, ha recordat que, els dies anteriors, ja havia parlat de la resistència a l'Esperit Sant i que havia comentat que Esteve retreia aquesta actitud als doctors de la Llei, mentre les lectures d'aquest dimarts reivindicaven una actitud contrària, precisament la del cristià, que és "la docilitat a l'Esperit Sant".

La veu del Papa a l'ONU
Ivan Jurkovic, observador permanent de la Santa Seu davant les Nacions Unides a Ginebra, ha fet una crida a “protegir la dignitat” dels migrants, sobretot dels més vulnerables, que són en primer lloc els infants. En una reunió dedicada a la qüestió de la immigració, el representant del Papa ha demanat als líders mundials que superin “les divisions polítiques i les barreres geogràfiques” per ajudar i acollir els qui es desplacen per necessitat.
Ivan Jurkovic ha explicat que, en totes les decisions sobre aquest tema, cal posar sempre la persona en el centre, i ha animat la comunitat internacional a donar exemple de “solidaritat”. El diplomàtic vaticà ha fet seves unes paraules del Sant Pare en què assegura que “cada migrant és una persona titular de drets humans fonamentals i inalienables”. En aquesta línia, ha recordat que sovint “els viatges dels migrants comporten experiències traumàtiques” que poden ser “superades només amb la fe i l’esperança”, alhora que també són “exposats a l’explotació, l’abús i la violència”.

Una setmana plena d'activitat
Entre les notícies d'aquesta setmana, destaquem primer de tot que aquest dimarts a la tarda s’ha fet, al Teatre Politeama de la ciutat italiana de Catanzaro, el IX Simposi internacional del Moviment Apostòlic, amb el títol "L'Església escolta i acompanya els joves en el canvi d'època". Entre els relators, destaca la presència del cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes. D’altra banda, des d’aquest dimarts i fins divendres a l'Observatori Astronòmic vaticà de Castel Gandolfo, se celebra un congrés científic sobre els forats negres, les ones gravitacionals i la peculiaritat de l'espai i el temps.
Igualment amb motiu de la festa budista de Vesak, que se celebra aquest dimecres, el Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós ha enviat un Missatge que enguany porta per títol "Cristians i budistes: recorrem junts el camí de la no violència". Dijous a la Basílica romana de Sant Climent, a les 11.00, se celebrarà la memòria dels Sants Ciril i Metodi, patrons d'Europa. Presidirà la Missa el Metropolita i Exarca del Patriarcat Ecumènic per a Itàlia i Malta, l'arquebisbe Gennadios Zervos. I per completar les previsions, de dijous a dissabte a Roma, se celebrarà el 45è Encontre d'Estudiosos de l'Antiguitat Cristiana, a l'Institut Patrístic Augustinianum, amb el lema "El nen en les fonts cristianes del Segle I al V".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 9 de maig.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció