En directe

Completes

PAPA FRANCESC

El Papa defensa més "presència rellevant femenina en l'Església"

El Papa dedica la seva intenció per a aquest mes d’octubre a la promoció de les dones i la seva presència en càrrecs de decisió…

8 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa dedica la seva intenció per a aquest mes d’octubre a la promoció de les dones i la seva presència en càrrecs de decisió dins l'Església. Ho diu en EL VÍDEO que s’ha fet públic, aquest dijous, sota el títol "Dones en instàncies de responsabilitat en l'Església". Coincidint també amb aquest mes dedicat a les missions, Francesc recorda que "els laics i les laiques són protagonistes de l'Església", alhora que fa una crida a "promoure la integració de les dones en els llocs on es prenen les decisions importants". En la mateixa línia, afegeix que "avui és especialment necessari ampliar els espais amb presència rellevant femenina en l'Església, laïcal evidentment, però subratllant la feminitat". Finalment, demana "no caure en els clericalismes, que anul·len la presència laïcal".
El Sant Pare continua oferint una veu integradora de tots i totes els qui formen l’Església i, alhora, renovadora. Definitivament, aposta no només per recordar el que és obvi, que la dona té la mateixa dignitat que l’home, sinó per concretar com s’ha d’aplicar aquesta igualtat en l’Església i en el món. Ampliar els espais de presència rellevant femenina a l'Església és fonamental per al Sant Pare, ja que elles "acostumen a quedar marginades". El jesuïta Frédéric Fornos, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ha comentat que, "des del 2013, s'ha fet molt i encara queda molt per fer". En aquesta línia, ha recordat una frase del mateix pontífex a l'exhortació Evangelii Gaudium (la joia de l'evangeli): "Les reivindicacions dels legítims drets de les dones, a partir de la ferma convicció que home i dona tenen la mateixa dignitat, plantegen a l'Església profundes preguntes que la desafien i que no es poden eludir superficialment" (EG, 104).

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció