"Preguem tots junts pels malalts, per les persones que pateixen. Sota la vostra protecció, busquem refugi, Santa Mare de Déu. No menyspreeu les súpliques dels qui estem en la prova. I allibereu-nos de qualsevol perill, Oh Verge gloriosa i beneïda!". A banda d'aquesta invitació amb invocació a la Mare de Déu, el pontífex expressa el seu agraïment "a tots els cristians, a tots els homes i dones de bona voluntat, que preguen en aquest moment, tots units, sigui quina sigui la tradició religiosa a la qual pertanyen".
El Papa invita tothom a pregar pel final de la pandèmia del coronavirus. En un VÍDEO amb intenció especial fet públic aquest dimarts, com els de cada mes, Francesc recorda els malalts i els qui pateixen, alhora que defensa la unió de tots els cristians en aquest objectiu.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
Aquest és el segon vídeo del mes de març elaborat per la Xarxa Mundial de Pregària de el Papa, ara motivat per la pandèmia mundial pel coronavirus. El missatge del Sant Pare s’ha difós per les xarxes socials amb el hashtag #PrayForTheWorld. Aquest desig en forma d’invocació a la Mare de Déu dona continuïtat a altres moments de pregària que ha protagonitzat aquests últims dies el mateix pontífex.
Aquest dimecres, Parenostre i Rosari
D’altra banda, avui coincidint amb la festa de l’Anunciació i l’Encarnació del fill de Déu en les entranyes de Maria, el Papa també invita "tots els líders de les Esglésies i de totes les comunitats cristianes, juntament amb tots els creients de les diferents confessions, a resar un Parenostre a les 12 d’aquest migdia”. Des de Ràdio Estel, ens unim a aquesta pregària. A més, divendres a partir de les 6 de la tarda, el pontífex compartirà amb el món una estona de pregària i adoració al Santíssim Sagrament, en una nova trobada virtual que es completarà amb una "benedicció Urbi et orbi" especial, amb la "possibilitat que tothom rebi la indulgència plenària", seguint les condicions especials establertes, que són rebre els sagraments de la Reconciliació i l’Eucaristia, quan sigui possible, i resar un Parenostre per les intencions del Papa.
Missatge per a la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
El Papa demana, en el missatge per a la 57a Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, "que cadascú pugui descobrir amb gratitud la crida de Déu en la seva vida". L’escrit, que es va fer públic ahir amb el títol "Les paraules de la vocació", és l’ambientació d’una celebració especial programada per al proper 3 de maig, quart Diumenge de Pasqua. Francesc expressa el seu desig "que l'Església recorri aquest camí al servei de les vocacions, obrint bretxes en el cor dels fidels, per trobar la valentia de dir-li 'sí', derrotar la fatiga amb la fe en Crist i, finalment, oferir la pròpia vida com un càntic de lloança a Déu, als germans i a tot el món".
Un record per a metges i infermeres afectats pel coronavirus
El Papa va pregar aquest dimarts pels metges, infermeres i sacerdots morts mentre ajudaven els malalts de Covid-19. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc els va agrair el seu servei, que ha qualificat d’exemple d’heroisme. Ha demanat sobretot "pregària per ells, per les seves famílies", i ha elogiat "l'exemple d'heroïcitat que ens donen en el guarir els malalts". En la seva homilia, a partir del fragment del capítol 5 de l’evangeli de Joan en què Jesús va guarir un malalt en una piscina de Betesda, el pontífex va alertar davant el perill de caure en la mandra, un pecat que ha situat en el terreny de la dependència o l’addicció. “Em fa pensar en molts de nosaltres, en molts de nosaltres que viuen en aquest estat de mandra, incapaços de fer res i lamentant-se de tot. La mandra és un verí i una boira que envolta l'ànima i no permet que visqui”, va destacar.
Igualment va explicar que aquesta perversió "és una droga perquè si la proves sovint, t'agrada i acabes sent un tris i un mandrós addicte". El Sant Pare ha conclòs que la mandra "és un pecat bastant habitual entre nosaltres: tristesa, mandra, no dic malenconia, però s'hi acosta. Finalment el bisbe de Roma va animar els creients a pensar “en l'aigua, que és un símbol de la nostra força, de la nostra vida, aquella aigua que Jesús va utilitzar per regenerar, amb el baptisme".