En directe

Sons de la terra

PAPA FRANCESC

El Papa demana als joves que "no renunciïn als grans somnis"

El Papa ha demanat aquest diumenge als joves del món que "cridin, amb les seves vides, proclamant que Crist viu i regna". Ha estat durant…

23 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest diumenge als joves del món que "cridin, amb les seves vides, proclamant que Crist viu i regna". Ha estat durant la missa pel traspàs dels símbols de la Jornada Mundial de la Joventut, en el qual una representació dels nois centreamericans i panamenys han lliurat la creu i la icona de la Mare de Déu Salus Populi Romani als portuguesos, que acolliran a Lisboa l'any 2023 la propera JMJ. En el marc d'aquesta celebració litúrgica, Francesc ha fet una crida als joves, en l'homilia, perquè "no renunciïn als grans somnis, que depenen de les grans decisions", com diu precisament l'evangeli d'aquest últim diumenge de l'Any Litúrgic, solemnitat de Crist Rei. El pontífex ha recordat als nois i noies d'avui que "cadascú es converteix en allò que tria, per bé o per mal".

El Sant Pare ha assegurat que "no ens hem de conformar amb allò que cal, ja que el Senyor no vol que retallem els horitzons i no ens vol aparcats al marge de la vida, sinó en moviment cap a fites altes, amb alegria i audàcia". Igualment ha comentat que els éssers humans, començant pels joves, "no estem fets per somiar amb les vacances o el cap de setmana, sinó per realitzar en aquest món els somnis de Déu, que ens ha fet capaços de somiar per abraçar la bellesa de la vida". En aquesta línia, el bisbe de Roma ha afegit que "les obres de misericòrdia són les més boniques de la vida, en un camí cap a la glòria veritable, no pas la del món, que va i ve, sinó la glòria de Déu".

En un altre moment, el Papa ha dit que, "per realitzar aquests grans somnis, els joves han de prendre grans decisions, com subratlla el fragment de l'evangeli de Mateu proclamat aquest dia de Jesucrist Rei de tot el món. Ha recordat que, en el moment del "judici final, el Senyor es basa en les decisions que prenem, gairebé com si no jutgés, perquè separa les ovelles de les cabres, però ser bons o dolents depèn de nosaltres". Francesc ha destacat que Déu "només dedueix les conseqüències de les nostres decisions, les posa de manifest i les respecta". Finalment, al final de l'Eucaristia i en el moment del traspàs de la creu de la JMJ, el pontífex ha anunciat que, a partir d'ara, la Jornada Mundial de la Joventut a nivell diocesà, en lloc de celebrar-se el Diumenge de Rams com fins ara, tindrà lloc sempre coincidint amb la Solemnitat de Crist Rei.

"Serem jutjats per amor"

I en la reflexió de l'Àngelus, el Sant Pare ha subratllat que, "en el judici final, serem jutjats per l'amor i per l'ajuda sol·lícita". Abans de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha recordat la solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món, l'últim de l'any litúrgic. Ha recordat la gran paràbola en què es desplega el misteri de Crist, Alfa i Omega, l'inici i l'acompliment de la història, centrat aquest últim diumenge de l'any litúrgic en la destinació final. En les salutacions, Francesc ha dedicat un "pensament especial a la gent de Campània i Basilicata", regions que van patir, ara fa 40 anys, un devastador terratrèmol amb epicentre a Irpinia. També ha saludat les famílies que s'han vist afectades per la crisi sanitària.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció