En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa demana als joves que tinguin "capacitat de somiar"

El Papa ha expressat aquest dilluns el seu desig que Sant Josep doni als joves “la capacitat de somiar, d’arriscar i d’assumir obligacions difícils que…

20 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dilluns el seu desig que Sant Josep doni als joves “la capacitat de somiar, d’arriscar i d’assumir obligacions difícils que hagin vist en els seus somnis". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, coincidint amb la festa litúrgica de Sant Josep, Francesc ha presentat l’espòs de Maria com "el custodi de les febleses". En la  mateixa línia, ha recordat que "aquest home somiador és capaç d'acceptar la gran obligació amb què ens diu tantes coses en aquest temps de fort sentiment d'orfandat". També ha comentat que "així fa seva la promesa de Déu i la porta endavant en silenci, amb fortalesa, perquè allò que Déu vol s'acompleixi".
El pontífex ha destacat, entre altres virtuts de Sant Josep, que "no parla però obeeix" i que "és l'home de la tendresa, el  qui garanteix l'estabilitat i la paternitat del Regne de Déu, com també la nostra  filiació". Finalment Francesc ha demanat als joves capacitat de fer realitat els seus projectes encara que semblin difícils. El Sant Pare ha ofert la celebració eucarística d’aquest matí per les 13 estudiants que, tot just ara fa un any, morien en un accident de trànsit aquí al sud de Catalunya, a Freginals (Montsià), mentre estudiaven dins el programa Erasmus i quan tornaven de les Falles de València. En la Missa, han participat també familiars de les 7 noies italianes mortes en aquest accident.

Es publica el programa del viatge del Papa a Fàtima
D'altra banda, l'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha publicat aquest dilluns el programa del Pelegrinatge del Papa al Santuari portuguès de Fàtima, previst per als dies 12 i 13 de maig, amb motiu del centenari de les Aparicions de la Mare de Déu als pastorets a la Cova da Iria. El primer dia, després d’una trobada amb el president de la República Portuguesa a la Base Aèria de Muntanya Real, es desplaçarà a l'Estadi municipal de Fàtima i entrarà a la Capella de les Aparicions. L’endemà, està previst que saludi un grup de malalts i dini amb els bisbes de Portugal.
També destaquem que Francesc ha rebut aquest dilluns en audiència Paul Kagame, president de la República de Rwanda. Després, el president s’ha trobat amb el Secretari d'Estat, Pietro Parolin, acompanyat pel secretari per a les Relacions amb els Estats, Paul Richard Gallagher. Durant les converses s'han recordat les bones relacions existents entre la Santa Seu i Rwanda. S'ha apreciat el notable camí recorregut per recuperar l'estabilitat social, econòmica i política del país. S'ha evidenciat la col•laboració entre l'Estat i l'Església local en l'obra de reconciliació nacional i de consolidació de la pau en benefici de tota la nació. 
En aquest context, el Papa ha manifestat el seu profund dolor, el de la Santa Seu i el de l'Església pel genocidi contra els tutsis, alhora que ha expressat solidaritat amb les víctimes i amb els que segueixen patint les conseqüències d'aquells esdeveniments tràgics. A més, en línia amb el gest efectuat per Sant Joan Pau II el Gran Jubileu de l'any 2000, ha renovat la petició  de perdó a Déu pels pecats i les faltes de l'Església i dels seus membres, entre ells sacerdots, religiosos i religioses que van cedir a l'odi i a la violència traint la seva missió evangèlica.
El Papa ha expressat també l'esperança que aquest humil reconeixement de les faltes comeses en aquella circumstància, que malauradament han desfigurat el rostre de l'Església, contribueixin, també a la llum del recent Any Sant de la Misericòrdia i del Comunicat publicat per l'episcopat de Rwanda en ocasió de la clausura, a "purificar la memòria" i a promoure, amb esperança i confiança renovades, un futur de pau, donant testimoni del fet que és concretament possible viure i treballar junts quan es posa en el centre la dignitat de la persona humana i el bé comú.
I també el Papa ha rebut aquest mateix dilluns els bisbes del Salvador, amb motiu de la visita Ad Limina al Vaticà. L’arquebisbe de San Salvador i president de la Conferència Episcopal del país centreamericà, José Luis Escobar Alas, ha destacat que els prelats afronten amb alegria aquesta presència a Roma, tot just coincidint amb la memòria litúrgica del beat Oscar Romero, aquest divendres 24 de març.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 20 de març.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció