En directe

La Caravana

ACCIÓ SOCIAL

El Papa demana als sacerdots que "es deixin rentar els peus"

El Papa ha presidit aquest Dijous Sant, sense presència física de fidels, la Missa In Coena Domini. Ha estat a la Basílica vaticana per primera…

9 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha presidit aquest Dijous Sant, sense presència física de fidels, la Missa In Coena Domini. Ha estat a la Basílica vaticana per primera vegada en el seu pontificat, ja que ho havia fet sempre fins ara en una presó de Roma. Francesc ha centrat les seves reflexions en la paradoxa viscuda aquella "nit en què el més gran es fa petit" (Jn 13, 3-5). En una improvisada homilia, el pontífex ha dit que Eucaristia, servei, unció són els tres eixos que marquen "la realitat d'aquesta celebració". Adreçant-se als sacerdots, pels quals ha pregat especialment, el Sant Pare els ha demanat que "siguin grans perdonadors" i que "es deixin rentar els peus", que es deixin ajudar.

El rentat dels peus, realitzat els anys anteriors pel Papa a persones privades de llibertat, pobres i refugiats, no s'ha fet aquesta vegada, a causa de el distanciament social demanat per les autoritats per prevenir els contagis de coronavirus.  El Sant Pare ha destacat, en un dels seus punts de comentari, que "el Senyor vol quedar-se amb nosaltres en l'Eucaristia, i nosaltres ens convertim sempre en sagraris dek Senyor", i ha invitat els creients a "portar-lo a dintre per entrar al Regne del Cel". Sobre el servei, el bisbe de Roma ha recordat que "és una condició per entrar en el mateix Regne, alhora que passa per deixar que el Senyor el faci sobre cadascú de nosaltres, cosa sovint difícil d'entendre".

En un altre moment, Francesc ha expressat el seu desig de ser, especialment aquest Dijous Sant, molt a prop de tots els sacerdots, "ungits per celebrar l'Eucaristia i per servir". El Papa, que no ha presidit aquesta Setmana Santa la Missa Crismal amb els sacerdots de Roma, ha anunciat que espera poder celebrar-la "abans de Pentecosta". En aquest context, ha recordat principalment "els preveres que ofereixen les seves vides pel Senyor, que són servidors". Igualment s'ha referit als "més de 60 sacerdots que han mort a Itàlia per l'atenció dels malalts en els hospitals". A més, ha pregat també pels metges i les infermeres, i els ha qualificat de "sants de la porta del costat".

El pontífex ha tingut, d'altra banda, un record especial per als sacerdots que són lluny, i ha donat a conèixer la carta d'un franciscà capellà d'una presó, que explica com viu aquesta Setmana Santa amb els presos. Ha elogiat, a més, els qui han anat lluny per portar l'evangeli i moren també a causa de l'epidèmia en aquest lloc llunyà, perquè no estaven preparats, perquè no tenien anticossos, i dels quals "ningú no coneix el seu nom". I al final de la predicació, el Sant Pare ha fet una crida a tots els preveres perquè tinguin "un cor gran de generositat en el perdó, perquè aquesta és la pauta en què tots serem valorats".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció