En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa demana la conversió "de terroristes i fabricants d'armes"

El Papa ha manifestat aquest diumenge, després d'haver presidit la Missa en el primer dia de la Setmana Santa, la seva proximitat al món que…

9 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha manifestat aquest diumenge, després d'haver presidit la Missa en el primer dia de la Setmana Santa, la seva proximitat al món que pateix. Durant l'Àngelus d'aquest Diumenge de Rams, Francesc ha fet una crida global a encomanar a la Mare de Déu les víctimes de l'atemptat terrorista de divendres passat a Estocolm, sense oblidar tots els qui es troben encara durament provats a causa de la guerra, que ha definit com una "desgràcia de la humanitat". I davant el terrorisme que ha colpit el mateix matí Egipte, amb un doble atemptat en esglésies coptes de Tanta i Alexandria, el pontífex expressat la seva solidaritat amb aquest país i especialment els cristians que hi viuen, demanant a Déu "que converteixi els terroristes i els qui fabriquen les armes i comercien amb elles".

D'altra banda, en el marc de la celebració de la 32a Jornada Mundial de la Joventut a nivell diocesà, una nova etapa del gran pelegrinatge iniciat per Sant Joan Pau II, el pontífex ha recordat la reunió de l'any passat a Cracòvia, amb la mirada posada en la preparació de la de Panamà, programada per al gener del 2019. En aquest context, el bisbe de Roma ha vist com els joves polonesos lliuraven la Creu de les Jornades Mundials de la Joventut als joves panamenys. Abans d'aquest moment culminant, el Sant Pare ha proposat a la joventut "que demani al Senyor que aquesta Creu pelegrina, al costat de la icona de Maria Salus Populi Romani, faci créixer la fe i l'esperança allà on vagi, revelant així l'amor invencible de Crist".

"Seguir Jesús amb la vida, no pas amb paraules"

Abans d'aquests moments del migdia, el Papa ha presidit primer la benedicció dels Rams i després l'Eucaristia a la mateixa Plaça de Sant Pere del Vaticà. En l'homilia, Francesc ha assegurat que, "per seguir fidelment Jesús, hem de demanar la gràcia de fer-ho no pas de paraula, sinó amb els fets, i de portar la nostra creu amb paciència, sense rebutjar-la i portant-la cada dia mentre mirem el Senyor". Davant de milers de persones, el Sant Pare també ha recordat que "aquesta celebració té com un doble gust, dolç i amarg, perquè és alegre i dolorosa en celebrar-se l'entrada del Senyor a Jerusalem, aclamat pels seus deixebles com a rei, ahora que es proclama solemnement el relat de l'Evangeli sobre la seva passió". En un altre moment, el pontífex ha destacat que, des de fa 32 anys, la jornada té una dimensió joiosa enriquida amb la festa dels joves, amb la Jornada Mundial de la Joventut en l'àmbit diocesà.

A partir del relat evangèlic segons Sant Mateu proclamat abans de la processó, el Sant Pare ha dit que es posa l'accent en l'entusiasme dels deixebles, que acompanyen el Mestre amb aclamacions festives. Igualment ha afegit que "aquest Jesús, que justament segons les Escriptures entra d'aquesta manera a la Ciutat Santa, no és un il·lús que sembra falses il·lusions, un profeta new age, un venedor de fum, sinó tot el contrari: un Messies ben definit, amb la fesomia concreta del servent de Déu i de l'home que va a la passió, perquè és el gran Pacient del dolor humà".

El Papa ha recordat que, el diumenge de Rams, els cristians celebren la festa d'un Rei mentre pensen en el sofriment que haurà de patir en aquesta Setmana Santa. Francesc ha fet una crida a pensar "en les calúmnies, els ultratges, els enganys, les traïcions, l'abandonament, el judici injust, els cops, els assots, la corona d'espines i, en definitiva, en el Via Crucis fins a la crucifixió". En aquesta línia, ha comentat que Jesús "no va prometre mai honors i triomfs, motiu pel qual sempre va avisar als seus amics que el camí era aquest i que la victòria final passaria a través de la passió i de la creu". Finalment, el pontífex ha assegurat que Crist "és present en molts dels nostres germans i germanes que avui pateixen com ell a causa d'un treball esclau, pels drames familiars, per les malalties, a causa de la guerra i el terrorisme i per culpa dels interessos que mouen les armes".

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció