En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa demana la pau repassant els grans problemes

El Papa ha demanat aquest diumenge, en el seu missatge de benedicció nadalenca Urbi et Orbi, la pau al món. Ha repassat els diferents conflictes…

25 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha demanat aquest diumenge, en el seu missatge de benedicció nadalenca Urbi et Orbi, la pau al món. Ha repassat els diferents conflictes actuals, amb una mirada especial per a "Síria i Alep, castigats per la guerra". Francesc ha recordat situación bèl·liques des del Iemen fins a Ucraïna, passant per les constants tensions entre Israel i Palestina i les dificultats per trobar la Pau a la República Democràtica del Congo, entre altres nombrosos exemples. En un altre moment de la reflexió, el pontífex també s'ha referit a l'esperança de pau a Colòmbia. En una intervenció que ha tingut lloc al migdia al balcó central de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el Sant Pare ha completat les seves paraules amb la tradicional benedicció a la ciutat de Roma i a tot el món.

En felicitar els milers de fidels i pelegrins reunits a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha assegurat que, en aquest dia d'alegria, "tots estem cridats a contemplar el Nen Jesús, que retorna l'esperança a cada home sobre la faç de la terra". En aquesta línia, ha afegit que, amb la seva gràcia, "donem veu i cos a aquesta esperança, testimoniant la solidaritat i la pau". Després de recordar que en aquesta ocasió "l'Església reviu la sorpresa de la Mare de Déu, de Sant Josep i dels pastors de Betlem, contemplant l'Infant que ha nascut, Jesús, el Salvador", el pontífex ha explicat que "el poder d'aquest infant, el Fill de Déu, no és el d'aquest món, basat en la força i en la riquesa, sinó en el de l'amor, que és "poder de servei que instaura al món el seu regne de justícia i de pau".

El Sant Pare ha destacat, a més, que l'anunci del naixement de Jesús va estar acompanyat pel cant dels àngels, alhora que ha recordat que aquest anunci, el "Glòria a Déu en el cel, i a la terra pau als homes que estima el Senyor", "recorre tota la terra, amb el desig d'arribar a tots els pobles, especialment als que es veuen afectats per la guerra i els conflictes, i que senten així amb força aquest desig de pau". La seva petició ha assolit la màxima força amb aquesta invocació concreta: "Pau als homes i les dones de la martiritzada Síria, sobretot a la ciutat d'Alep; pau per a Terra Santa, elegida i predilecta per Déu; amb el desig que puguin recobrar unitat i concòrdia l'Iraq, Líbia i el Iemen. Pau per a les diferents regions d'Àfrica, de manera especial per a Nigèria. Pau per al Sudan del Sud i la República Democràtica del Congo. Pau per als qui pateixen encara a causa del conflicte a Ucraïna oriental".

Ha estat immediatament després quan el Papa ha demanat "concòrdia per a l'estimat poble colombià i l'estimada Veneçuela, com també pau per a tots els qui afronten patiments al món, a causa de perills i injustícies", igualment amb la seva mirada cap a Myanmar. El Sant Pare també ha demanat "la pau per als qui han perdut a algun ésser estimat a causa del terrorisme i també, de manera eficaç i concreta, per als qui estan abandonats i exclosos, per als que pateixen fam, per als pròfugs, els emigrants i refugiats, sense oblidar els qui són objecte del tràfic de persones".

Dins la intensa reflexió sobre la pau que ens ha de portar el Nadal, Francesc l'ha demanada també "per als pobles que pateixen per les ambicions econòmiques d'uns pocs i l'avarícia voraç del déu dels diners que porta a l'esclavitud". És la mateixa pau que igualment ha reclamat "per als qui estan marcats pel malestar social i econòmic, i per als qui pateixen les conseqüències dels terratrèmols o altres catàstrofes naturals". Finalment el Sant Pare ha demanat "la pau per als nens, precisament el dia en què Déu es fa infant, i sobre la terra a tots els homes de bona voluntat, que cada dia treballen, amb discreció i paciència, en la família i en la societat, per construir un món més humà i just, sostinguts per la convicció que, només amb la pau, és possible un futur més pròsper per a tothom".

Missa de la Nit de Nadal

La nit abans, a la tradicional Missa del Gall, el pontífex va explicar que, amb l'anunci dels àngels, "tenim també avui el signe per trobar Jesús". El bisbe de Roma va insistir que, "a diferència dels grans d'aquell temps, Déu es fa present en la pobresa d'una establia, no pas en el poder, sinó en una petitesa que sorprèn". El Papa també va comentar que "el nen que neix ens interpel·la i ens crida a deixar els enganys de les coses efímeres per anar a allò que és essencial, a renunciar a les nostres pretensions insaciables, a deixar de banda les insatisfaccions permanents i la tristor davant qualsevol cosa que sempre ens mancarà".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció