En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa demana "no considerar el drogodependent un objecte trencat"

El Papa ha dit aquest dijous que les víctimes de la droga també ens interpel•len com a persones i fills de Déu perquè no són…

24 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dijous que les víctimes de la droga també ens interpel•len com a persones i fills de Déu perquè no són «objectes o trastos trencats». En una visita als participants en una trobada titulada “Narcòtics: problemes i solucions per a aquesta plaga mundial”, organitzada per la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, Francesc ha destacat la importància d'impulsar la lluita contra el crim organitzat i el blanqueig de diners. En elogiar les organitzacions que lluiten contra aquest problema, el Sant Pare ha definit la droga com una captivitat que empresona i esclavitza avui. "La droga és una ferida social que atrapa molta gent en aquesta xarxa, en un esclavatge de dependència química que flagela els homes i dones d'avui", ha destacat.
D’altra banda, el Sant Pare ha reivindicat la dignitat que té el drogoaddicte com a persona. "No podem caure en la injustícia de considerar el drogodependent un objecte trencat, ja que cada persona ha de ser valorada i apreciada en la seva dignitat per poder ser guarida", ha afegit. En la mateixa línia, el pontífex ha recordat que, "per frenar la demanda de consum, cal fer grans esforços i aplicar grans programes socials, orientats a la salut, al suport familiar i sobretot a l'educació, perquè la formació humana integral és la prioritat, perquè dóna a les persones l'opció de tenir discerniment"Francesc ha alertat contra la mundanitat que ofereix un ventall de possibilitats per a una felicitat efímera, que al final es converteix en verí que corromp i mata. També ha destacat la importància de conèixer l'abast del problema de la droga, de la seva producció i de la seva distribució. 
"La corrupció és una forma de blasfèmia"
D'altra banda, en la seva homilia de la Missa celebrada aquest dijous a la capella de la Casa de Santa Marta, el Papa ha assegurat que la corrupció és una forma de blasfèmia, alhora que s’ha referit al llenguatge de Babilònia segons el qual "no hi ha Déu" sinó que només existeix "el déu dels diners, el del benestar, el de l’explotació". Francesc ha recordat, a més, que en l'última setmana de l'Any litúrgic l'Església convida a reflexionar sobre la fi del món i sobre el nostre final. "Aquesta civilització caurà i el crit de l'àngel és un crit de victòria davant l'engany de les seduccions", ha destacat.
El bisbe de Roma també ha comentat que, davant del crit de l'àngel, que era de victòria per la caiguda "d'aquesta civilització corrupta", hi ha una altra veu potent que és el crit de la multitud que lloa Déu dient: "Salvació, glòria i potència són del nostre Déu". Ha concretat la reflexió dient que "és la veu poderosa de l'adoració del poble de Déu que se salva i també del poble en camí, que encara està a la terra, un poble pecador però no corrupte, que sap demanar perdó i busca la salvació de Jesucrist". Finalment, el Sant Pare ha aterrat a "l'Evangeli, que acaba amb aquesta veu que invita a veniral banquet del Senyor". El Papa també ha subratllat la bellesa de parlar al cor amb veu suau. Francesc ha afegit que "la veu de Déu quan parla al cor és així: com un fil de silenci sonor". I ha conclòs que aquesta invitació a les "noces de l'Anyell" serà el final, "la nostra salvació".
Finalment destaquem que, també aquest any i per tercer consecutiu, el Papa celebrarà la Missa a la Basílica Vaticana el 12 de desembre en honor de la Mare de Déu de Guadalupe. La Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina ha confirmat que el Sant Pare va fer arribar a aquest organisme, a través del seu president, el cardenal Marc Ouellet, el seu desig de presidir novament aquesta festivitat en el dia en què milions de catòlics a tot el món veneren la Patrona d'Amèrica i de les Filipines.
Segons el comunicat, "l'Eucaristia es farà a les 18.00 i estarà precedida del rés del Rosari a les 17.15 i del tradicional ingrés de banderes en representació dels diversos països que són devots de la Guadalupana". Es preveu una participació massiva de fidels, especialment provinents de les comunitats llatinoamericanes i de les Filipines a Roma, i de nombrosos cardenals, bisbes, religiosos, religioses, membres de la Cúria Romana i del cos diplomàtic.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 24 de novembre.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció