En directe

El diumenge a Montserrat

PAPA FRANCESC

El Papa demana "pau a Veneçuela" i recorda víctimes i familiars

El Papa ha demanat aquest diumenge, una vegada més, la "pau per Veneçuela". Després de la pregària de l'Àngelus i dos dies abans de la…

2 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest diumenge, una vegada més, la "pau per Veneçuela". Després de la pregària de l'Àngelus i dos dies abans de la Festa de la Independència al país sud-americà, Francesc ha fet una crida urgent "perquè s'acabi amb la violència i es trobi una solució pacífica i democràtica a la crisi a Veneçuela". En la línia d'altres missatges reiterats els últims mesos, el pontífex ha demanat novament una sortida pacífica a l'actual situació de màxima tensió, repressió i mort. A més, el Sant Pare ha assegurat, davant els pelegrins presents a la Plaça de Sant Pere, la seva pregària "per aquesta estimada nació", davant la situació política que està patint el poble veneçolà, i ha manifestat la seva "proximitat a les famílies que han perdut els seus fills en les manifestacions".

"No" la "duplicitat" davant Crist

D'altra banda, reflexionant des de la finestra del Palau Apostòlic sobre la litúrgia del dia a partir de l'Evangeli de Mateu, el Papa ha comentat l'encàrrec que Jesús fa als seus deixebles, que passa per tenir una relació prioritària amb ell mateix. El bisbe de Roma ha recordat que "aquest missatge arriba perquè la gent pugui percebre que, per a aquell deixeble, Jesús és veritablement el Senyor", el centre i el tot de la vida. Francesc ha qualificat de "molt important que el deixeble, fins i tot amb les seves limitacions i errors, sigui honest amb ell mateix i amb els altres". En aquesta línia, ha recordat que "la duplicitat no és cristiana" i que, precisament per aquest motiu, "Jesús prega al Pare perquè els deixebles no caiguin en l'esperit del món". Com a conclusió, el pontífex ha dit improvisadament que "o estàs amb Jesús, amb l'esperit de Jesús, o estàs amb l'esperit del món".

El Sant Pare s'ha centrat de fet en dos aspectes essencials per a la vida del deixeble missioner. El primer és que "el seu vincle amb Jesús és més fort que qualsevol altre vincle". El segon, d'altra banda, comporta que "el missioner no es porta ell mateix, sinó Jesús i, a través d'Ell , l'amor del Pare Celestial". Finalment Papa s'ha adreçat als sacerdots, a partir de la seva experiència, per recordar-los que, "si ho deixen tot per Jesús, la gent reconeix en la seva persona el Senyor, que alhora els ajuda a convertir-te cada dia a ell, a renovar-se, purificar-se i a superar les temptacions". També ha destacat que "l'acollida del sant poble fidel de Déu és aquell got d'aigua fresca que ajuda a ser un bon sacerdot".

Lluís Ladària, nou prefecte de la Doctrina de la Fe

Aquesta reflexió del Sant Pare arriba després la Santa Seu anunciés dissabte el nomenament del mallorquí Lluís-Francesc Ladària com a nou prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, en substitució del cardenal Gerhard Ludwig Müller, que acaba el mateix dia el seu mandat de cinc anys, temps en què també ha estat president de la Comissió Pontifícia "Ecclesia Dei", de la Comissió Pontifícia Bíblica i de la Comissió Teològica internacional. Francesc agraïa el mateix dissabte a Gerhard Ludwing Müller la seva dedicació i el seu servei. El jesuïta de Manacor era fins ara secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

Ladària , nascut el 19 d'abril de 1944, va entrar a la Companyia de Jesús el 17 d'octubre de 1966, després de llicenciar-se en Dret a Madrid. Va formar-se a la Universitat Pontifícia de Comillas i a l'escola de Sankt Georgen de Filosofia i Teologia a Frankfurt. Va ser ordenat sacerdot el 29 de juliol de 1973. El 1975 va obtenir el doctorat en Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana, amb una tesi titulada "L'Esperit Sant en Sant Hilari de Poitiers". El 1984, va assumir el càrrec com a professor de Teologia Dogmàtica a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma, on va ser vicerector entre 1986 i 1994. El 9 de juliol de 2008 va ser nomenat Secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe per Benet XVI, càrrec que va exercir fins ara.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció