En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana "perdó perquè els refugiats, que són la carn de Crist, massa vegades no han estat acollits"

“Els refugiats són rostre de Déu i carn de Crist”. Ho diu el Papa en un videomissatge adreçat al Centre Astalli del Servei Jesuïta a…

19 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
“Els refugiats són rostre de Déu i carn de Crist”. Ho diu el Papa en un videomissatge adreçat al Centre Astalli del Servei Jesuïta a Refugats d’Itàlia. Francesc destaca que "massa vegades ha passat que aquests pròfugs no han estat acollits", alhora que demana "perdó pel tancament que impedeix aquesta hospitalitat". "És necessari continuar amb coratge, amb el lema era foraster i em vau acollir, com us ha passat a molts de vosaltres, refugiats", ha assegurat. També ha parlat de compartir "el pa, la casa o la vida".
El pontífex ha situat el Centre Astalli en "el compromís i la dedicació del Pare Pedro Arrupe". Recordem que el jesuïta basc Pedro Arrupe, que va néixer el 1907 i va morir el 1991, va exercir com a prepòsit general de la Companyia de Jesús entre els anys 1965 i 1983. Va deixar petjada pel seu compromís amb els més febles, sobretot amb la creació del Servei Jesuïta a Refugiats el 1980. El Sant Pare ha agraït "la feina de dones i homes, laics i religiosos, treballadors i voluntaris, perquè mostren amb els fets que, si caminen junts, tot es fa millor". Els ha animat també a continuar, després d’aquests 35 anys, treballant per una convivència reconciliada, des de la vocació de testimonis de la cultura de l’encontre.
"O creiem o som orfes"
D'altra anda, aquest mateix dimarts en l’homilia de la Missa matinal a a Casa Santa Marta, Francesc ha dit que “un cristià que no es deixa atraure per Jesús viu com un orfe”. El Papa ha afegit que “un cor obert a Déu és capaç d’atraure les novetats que porta l’Esperit”. El pontífex ha situat “l’escepticisme invencible dels jueus cap a Jesús” en la incertesa en què sovint tots ens mantenim quan ens preguntem, de diverses maneres i com els fariseus amb el cor tancat, qui és Jesús. "Les meves ovelles escolten la meva veu, jo les conec i elles em segueixen: Els dono la vida eterna", ha dit el Papa. En aquesta línia, ha recordat que "és el Pare qui dóna les ovelles al pastor". El bisbe de Roma ha lamentat que sovint "els creients, com els doctors de la llei, viuen la seva fe amb passivitat, com si rebutgessin creure".
El Sant Pare ha dit que "la notícia que arriba a Jerusalem, en el sentit que els pagans abracen la fe gràcies a la predicació dels deixebles, demostra el que significa tenir un cor obert a Déu, com el de Bernabé, que no s’escandalitza per l’efectiva conversió dels no creients". La raó, segons el Papa, és que "aquest deixeble es va deixar atraure per la novetat". El Sant Pare ha reforçat el seu missatge pastoral basat en la idea que és el testimoni i l’atracció el que permet que altres, començant pels no creients, coneguin Jesús.
L'ambaixador equatorià apel·la a la fratenitat
Després del terratrèmol de dissabte passat a l’Equador, amb centenars de morts. Càritas i la Conferència Episcopal Equatoriana s’han mobilitzat per ajudar les províncies més afectades, alhora que fan una crida a recollir diners. Luis Latorre Tapia, ambaixador de l’Equador a la Santa Seu, ha mostrat la seva confiança en una acció coordinada i fraterna: "Estem en mans de Déu, amb l'absoluta confiança que els nostres morts estaran en els braços del Pare i que els ferits seran auxiliats pels metges i per la societat. Ara el més important és la fraternitat tant a nivell mundial com al mateix país, i existeix aquesta fraternitat procedent de Mèxic, Colombia, el Perú i Espanya, entre altres països"
I aquest dilluns, en una entrevista a Ràdio Estel, el bisbe de la diòcesi equatoriana de Riobamba, Julio Parrilla, destacava la importància d’una ajuda continuada més enllà de l’impacte emocional d’aquests dies. El prelat va invitar els catalans a adreçar-se a Càritas perquè, a través de Càritas Espanyola, es puguin canalitzar donatius en forma de diners.
11è aniversari de l'elecció de Benet XVI
Finalment destaquem que aquest dimarts es van complir 11 anys de l'elecció com a Papa de Joseph Ratzinger, que es va posar el nom de Benet XVI. L’actual Papa emèrit, tres anys després de la seva renúncia, ha rebut en les últimes hores nombroses felicitacions que coincideixen, d’altra banda, amb el seu 89è aniversari dissabte passat, 16 d'abril.
Benet XVI ha agraït especialment les mostres d’afecte a través de la Fundació Vaticana Joseph Ratzinger-Benet-XVI. El breu missatge del pontífex emèrit s’ha publicat en el web de la mateixa fundació. També dissabte el Papa Francesc, coincidint amb l’aniversari del seu predecessor, li va transmetre la seva felicitació tot just mentre viatjava a l’illa de Lesbos, mentre que expressava en un missatge de Twitter el seu agraïment a Déu “per haver-lo donat a l’Església i al món”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 19 d'abril.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció