En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana protecció per als estudiants que pateixen la guerra

El Papa ha demanat aquest dimecres, coincidint amb la "primera Jornada Internacional per a la Protecció de l'Educació d'Atacs, en l'àmbit dels conflictes armats", "que…

9 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres, coincidint amb la "primera Jornada Internacional per a la Protecció de l'Educació d'Atacs, en l'àmbit dels conflictes armats", "que no falti l'esforç per garantir als joves ambients segurs per a la formació, sobretot en situacions d'emergència humanitària". En aquesta línia, ha fet una crida a protegir aquests espais. "Exhorto la comunitat internacional a treballar perquè es respectin els edificis que haurien de protegir els estudiants", ha dit al final de l'audiència des del Pati de Sant Damas del Vaticà. Francesc ha recordat que aquesta nova jornada, fixada per les Nacions Unides al maig passat, és motiu per invitar tothom "a resar pels estudiants que són privats tan greument del dret a l'educació, a causa de les guerres i del terrorisme".
Durant la reflexió de l'audiència general, el pontífex s'ha referit al fet que aquest temps, en què la humanitat afronta la pandèmia del Covid-19, podria ser un moment oportú perquè "puguem sortir millors si busquem tots junts el bé comú". En aquesta línia, ha afegit que, "si fem el contrari, en sortirem pitjor". El Sant Pare ha comentat, a més, que moltes realitats amenacen aquest camí de buscar el bé comú, i n'ha posat alguns exemples: "Hi ha qui voldria apropiar-se de possibles solucions, com en el cas de les vacunes, mentre altres fomenten divisions per buscar avantatges econòmics i polítics generant o aguditzant conflictes, com també hi ha persones que no s'interessen pel patiment dels altres". Finalment, el bisbe de Roma ha destacat que "la resposta cristiana a la pandèmia i a les crisis socioeconòmiques que se'n derivin es basa en l'amor, principalment de Déu, que sempre ens precedeix perquè ens estima incondicionalment i ens invita a respondre-hi de forma semblant".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció