En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana protecció per als estudiants que pateixen la guerra

El Papa ha demanat aquest dimecres, coincidint amb la "primera Jornada Internacional per a la Protecció de l'Educació d'Atacs, en l'àmbit dels conflictes armats", "que…

9 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres, coincidint amb la "primera Jornada Internacional per a la Protecció de l'Educació d'Atacs, en l'àmbit dels conflictes armats", "que no falti l'esforç per garantir als joves ambients segurs per a la formació, sobretot en situacions d'emergència humanitària". En aquesta línia, ha fet una crida a protegir aquests espais. "Exhorto la comunitat internacional a treballar perquè es respectin els edificis que haurien de protegir els estudiants", ha dit al final de l'audiència des del Pati de Sant Damas del Vaticà. Francesc ha recordat que aquesta nova jornada, fixada per les Nacions Unides al maig passat, és motiu per invitar tothom "a resar pels estudiants que són privats tan greument del dret a l'educació, a causa de les guerres i del terrorisme".
Durant la reflexió de l'audiència general, el pontífex s'ha referit al fet que aquest temps, en què la humanitat afronta la pandèmia del Covid-19, podria ser un moment oportú perquè "puguem sortir millors si busquem tots junts el bé comú". En aquesta línia, ha afegit que, "si fem el contrari, en sortirem pitjor". El Sant Pare ha comentat, a més, que moltes realitats amenacen aquest camí de buscar el bé comú, i n'ha posat alguns exemples: "Hi ha qui voldria apropiar-se de possibles solucions, com en el cas de les vacunes, mentre altres fomenten divisions per buscar avantatges econòmics i polítics generant o aguditzant conflictes, com també hi ha persones que no s'interessen pel patiment dels altres". Finalment, el bisbe de Roma ha destacat que "la resposta cristiana a la pandèmia i a les crisis socioeconòmiques que se'n derivin es basa en l'amor, principalment de Déu, que sempre ens precedeix perquè ens estima incondicionalment i ens invita a respondre-hi de forma semblant".

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024