En directe

La veu dels animals

PAPA FRANCESC

El Papa demana "prudència i obediència" mentre duri la pandèmia

El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa…

28 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que aquesta actitud és imprescindible per tornar a la normalitat. "En aquest temps, quan comencem a tenir disposicions per sortir de la quarantena, demanem a el Senyor que doni al seu poble, a tots nosaltres, la gràcia de la prudència i l'obediència a les disposicions, perquè la pandèmia no torni", ha comentat.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En la seva homilia, el pontífex ha fet una crida a no caure en "el petit linxament de parlar malament dels altres", una murmuració que provoca "judicis falsos sobre les persones". El Sant Pare ha relacionat aquesta realitat amb "l'intent de condemnar la gent, de crear una mala fama sobre persones concretes i que quedin descartades". En aquesta línia, ha rebutjat especialment aquelles acusacions inicials posades en boca d'altres de manera indeterminada: "Es diu de...., per crear una opinió i enfonsar una persona". Igualment el bisbe de Roma ha assegurat que "la veritat és el testimoni d'allò que és cert, de manera clara i transparent, sense tolerar les pressions".
D'altra banda, en comentar el fragment de la primera lectura d’aquest dimarts de la tercera setmana de Pasqua, del capítol 7 dels Fets dels Apòstols, el pontífex ha posat Esteve com a exemple de valentia, com molts altres testimonis de la fe en Crist que van arribar a donar la vida. Ha fet una crida concretament a "mirar Esteve, el primer màrtir després de Jesús, i pensar també en els apòstols, com en tants màrtirs testimonis de la fe". En un altre moment, ha recordat que "nosaltres, amb la nostra paraula, iniciem amb els nostres comentaris un linxament com el de crear mala fama".

El Sant Pare ha alertat també davant l’actitud de calumniar els altres amb notícies falses que suposadament inviten a “fer justícia”. En aquest context, ha situat exemples de màrtirs d'avui, com ara la cristiana paquistanesa Asia Bibi, que es va estar molts anys a la presó i jutjada per calúmnia, o l'Holocaust nazi, amb una opinió que es va crear en contra d'un poble per eliminar-lo.  El bisbe de Roma ha acabat la celebració amb l'adoració, la Benedicció Eucarística i una invitació a fer la comunió espiritual.

Es crea la Fundació Vaticana Joan Pau I

El Papa, d'altra banda, acaba d’instituir la Fundació Vaticana Joan Pau I. Serà presidida pel cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu, que ha assegurat en les útlimes hores que "el magisteri d’Albino Luciani és actual per la seva proximitat, humilitat, senzillesa i insistència en la misericòrdia de Déu, en l'amor als altres i en la solidaritat". La creació de l’entitat s’ha materialitzat a través d’un anomenat Rescriptum ex audientia signat pel Papa Francesc el 17 de febrer passat.

La iniciativa respon a la proposta de crear un organisme destinat a aprofundir en la figura, el pensament i els ensenyaments de Joan Pau, que va ocupar la seu de Pere només 33 dies, del 26 d'agost al 28 de setembre de 1978. La fundació també vol promoure l'estudi i la difusió dels seus escrits, així com protegir i preservar el patrimoni cultural i religiós deixat per Luciani. Entre les previsions, destaquen la promoció de conferències, reunions, seminaris i sessions de treball i la creació de premis i borses d'estudi. El Consell d'Administració el formen la vicepresidenta, Stefania Falasca, el Cardenal Beniamino Stella, Andrea Celli, Davide Fiocco, Lina Petri i Alfonso Cauteruccio.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció