En directe

El diumenge a Montserrat

PAPA FRANCESC

El Papa demana "prudència i obediència" mentre duri la pandèmia

El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa…

28 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que aquesta actitud és imprescindible per tornar a la normalitat. "En aquest temps, quan comencem a tenir disposicions per sortir de la quarantena, demanem a el Senyor que doni al seu poble, a tots nosaltres, la gràcia de la prudència i l'obediència a les disposicions, perquè la pandèmia no torni", ha comentat.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En la seva homilia, el pontífex ha fet una crida a no caure en "el petit linxament de parlar malament dels altres", una murmuració que provoca "judicis falsos sobre les persones". El Sant Pare ha relacionat aquesta realitat amb "l'intent de condemnar la gent, de crear una mala fama sobre persones concretes i que quedin descartades". En aquesta línia, ha rebutjat especialment aquelles acusacions inicials posades en boca d'altres de manera indeterminada: "Es diu de...., per crear una opinió i enfonsar una persona". Igualment el bisbe de Roma ha assegurat que "la veritat és el testimoni d'allò que és cert, de manera clara i transparent, sense tolerar les pressions".
D'altra banda, en comentar el fragment de la primera lectura d’aquest dimarts de la tercera setmana de Pasqua, del capítol 7 dels Fets dels Apòstols, el pontífex ha posat Esteve com a exemple de valentia, com molts altres testimonis de la fe en Crist que van arribar a donar la vida. Ha fet una crida concretament a "mirar Esteve, el primer màrtir després de Jesús, i pensar també en els apòstols, com en tants màrtirs testimonis de la fe". En un altre moment, ha recordat que "nosaltres, amb la nostra paraula, iniciem amb els nostres comentaris un linxament com el de crear mala fama".

El Sant Pare ha alertat també davant l’actitud de calumniar els altres amb notícies falses que suposadament inviten a “fer justícia”. En aquest context, ha situat exemples de màrtirs d'avui, com ara la cristiana paquistanesa Asia Bibi, que es va estar molts anys a la presó i jutjada per calúmnia, o l'Holocaust nazi, amb una opinió que es va crear en contra d'un poble per eliminar-lo.  El bisbe de Roma ha acabat la celebració amb l'adoració, la Benedicció Eucarística i una invitació a fer la comunió espiritual.

Es crea la Fundació Vaticana Joan Pau I

El Papa, d'altra banda, acaba d’instituir la Fundació Vaticana Joan Pau I. Serà presidida pel cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu, que ha assegurat en les útlimes hores que "el magisteri d’Albino Luciani és actual per la seva proximitat, humilitat, senzillesa i insistència en la misericòrdia de Déu, en l'amor als altres i en la solidaritat". La creació de l’entitat s’ha materialitzat a través d’un anomenat Rescriptum ex audientia signat pel Papa Francesc el 17 de febrer passat.

La iniciativa respon a la proposta de crear un organisme destinat a aprofundir en la figura, el pensament i els ensenyaments de Joan Pau, que va ocupar la seu de Pere només 33 dies, del 26 d'agost al 28 de setembre de 1978. La fundació també vol promoure l'estudi i la difusió dels seus escrits, així com protegir i preservar el patrimoni cultural i religiós deixat per Luciani. Entre les previsions, destaquen la promoció de conferències, reunions, seminaris i sessions de treball i la creació de premis i borses d'estudi. El Consell d'Administració el formen la vicepresidenta, Stefania Falasca, el Cardenal Beniamino Stella, Andrea Celli, Davide Fiocco, Lina Petri i Alfonso Cauteruccio.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció