En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa demana "prudència i obediència" mentre duri la pandèmia

El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa…

28 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que la gent tingui "prudència davant la situació actual de pandèmia". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que aquesta actitud és imprescindible per tornar a la normalitat. "En aquest temps, quan comencem a tenir disposicions per sortir de la quarantena, demanem a el Senyor que doni al seu poble, a tots nosaltres, la gràcia de la prudència i l'obediència a les disposicions, perquè la pandèmia no torni", ha comentat.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
En la seva homilia, el pontífex ha fet una crida a no caure en "el petit linxament de parlar malament dels altres", una murmuració que provoca "judicis falsos sobre les persones". El Sant Pare ha relacionat aquesta realitat amb "l'intent de condemnar la gent, de crear una mala fama sobre persones concretes i que quedin descartades". En aquesta línia, ha rebutjat especialment aquelles acusacions inicials posades en boca d'altres de manera indeterminada: "Es diu de...., per crear una opinió i enfonsar una persona". Igualment el bisbe de Roma ha assegurat que "la veritat és el testimoni d'allò que és cert, de manera clara i transparent, sense tolerar les pressions".
D'altra banda, en comentar el fragment de la primera lectura d’aquest dimarts de la tercera setmana de Pasqua, del capítol 7 dels Fets dels Apòstols, el pontífex ha posat Esteve com a exemple de valentia, com molts altres testimonis de la fe en Crist que van arribar a donar la vida. Ha fet una crida concretament a "mirar Esteve, el primer màrtir després de Jesús, i pensar també en els apòstols, com en tants màrtirs testimonis de la fe". En un altre moment, ha recordat que "nosaltres, amb la nostra paraula, iniciem amb els nostres comentaris un linxament com el de crear mala fama".

El Sant Pare ha alertat també davant l’actitud de calumniar els altres amb notícies falses que suposadament inviten a “fer justícia”. En aquest context, ha situat exemples de màrtirs d'avui, com ara la cristiana paquistanesa Asia Bibi, que es va estar molts anys a la presó i jutjada per calúmnia, o l'Holocaust nazi, amb una opinió que es va crear en contra d'un poble per eliminar-lo.  El bisbe de Roma ha acabat la celebració amb l'adoració, la Benedicció Eucarística i una invitació a fer la comunió espiritual.

Es crea la Fundació Vaticana Joan Pau I

El Papa, d'altra banda, acaba d’instituir la Fundació Vaticana Joan Pau I. Serà presidida pel cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu, que ha assegurat en les útlimes hores que "el magisteri d’Albino Luciani és actual per la seva proximitat, humilitat, senzillesa i insistència en la misericòrdia de Déu, en l'amor als altres i en la solidaritat". La creació de l’entitat s’ha materialitzat a través d’un anomenat Rescriptum ex audientia signat pel Papa Francesc el 17 de febrer passat.

La iniciativa respon a la proposta de crear un organisme destinat a aprofundir en la figura, el pensament i els ensenyaments de Joan Pau, que va ocupar la seu de Pere només 33 dies, del 26 d'agost al 28 de setembre de 1978. La fundació també vol promoure l'estudi i la difusió dels seus escrits, així com protegir i preservar el patrimoni cultural i religiós deixat per Luciani. Entre les previsions, destaquen la promoció de conferències, reunions, seminaris i sessions de treball i la creació de premis i borses d'estudi. El Consell d'Administració el formen la vicepresidenta, Stefania Falasca, el Cardenal Beniamino Stella, Andrea Celli, Davide Fiocco, Lina Petri i Alfonso Cauteruccio.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció