En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa demana que "canviïn els cors" dels terroristes i lliga els atemptats de Bèlgica al "fonamentalisme cruel"

Francesc ha reforçat aquest dimecres la seva condemna als atemptats de dimarts a Brussel•les. En una audiència general marcada pel dolor després de la massacre…

23 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha reforçat aquest dimecres la seva condemna als atemptats de dimarts a Brussel•les. En una audiència general marcada pel dolor després de la massacre a la capital belga, el Sant Pare ha reflexionat sobre el tridu pasqual, que comença aquest dijous, i l’ha relacionat novament amb la misericòrdia de Déu. El Papa ha qualificat de “fonamentalisme cruel” el fons dels qui van cometre el triple atemptat de Brussel•les, que ha provocat una trentena de víctimes mortals i més de 270 ferits. "Amb el cor adolorit, he seguit les tristes notícies sobre els atemptats terroristes a Brussel·les. Asseguro la meva pregària i proximitat a l'estimada població belga, a tots els familiars de les víctimes i a tots els ferits", ha comentat.
El pontífex s’ha adreçat a la comunitat internacional i a totes les persones de bona voluntat perquè treballin des de la unitat "en la unànime condemna a aquests cruels i abominables crims que només provoquen mort, terror i horror, perseverant en la pregària que demani al Senyor que conforti els cors afligits i canviï els cors d'aquestes persones afectades per un fonamentalisme cruel". El bisbe de Roma ha proposat uns instants de silenci per recordar els morts, els ferits, els seus familiars i tot el poble belga.
Durant l’audiència, Francesc ha reflexionat sobre la misericòrdia que ens introdueix el tridu pasqual, “memorial d’una història d’amor que demostra el fet que Déu no ens abandona mai”. El Papa ha recordat que, des de demà i fins diumenge, viurem moments forts i intensos marcats per l’amor de Déu. El Sant Pare ha recordat que “veritablement Déu s’ofereix per cadascú de nosaltres sense demanar res a canvi”. El pontífex ha recordat que “Jesús institueix l’Eucaristia el dijous sant com a avançament de l’amor que es fa servei i també de la mort i resurrecció, amb la qual ofereix la salvació a tot el món”. Referint-se també a la creu i al Divendres Sant a la seva passió, Francesc ha fet una crida universal a acollir aquest missatge d’amor a l’espera de la resurrecció.
A partir d’un fragment de l’evangeli de Joan, Francesc ha relacionat el tridu pasqual amb el Jubileu de la Misericòrdia que estem vivint, fent seva la frase "Déu va estimar fins a l'extrem". El Sant Pare ha presentat una estructura del Tridu Pasqual en els dos dies importants abans de la Pasqua. "Dijous Sant és el dia d'un amor sense excloure ningú, mentre que Divendres Sant és dia de silenci en què Jesús comparteix amb la humanitat el drama de la mort sense deixar cap espai on no arribi la misericòrdia divina", ha explicat. Francesc ha presentat el centre de tot el missatge que l’Església ofereix aquests dies, que és el de l’amor "fins que Crist ressusciti resplendent el dia de Pasqua".
El Papa ha animat també tothom a abraçar els pobres i exclosos com ho va fer Jesús, i ha invitat els creients a confiar que Jesús és present en els entrebancs i les preocupacions de la vida. Francesc ha fet una crida a tots els éssers humans perquè es deixin transformar precisament per la misericòrdia de Déu.
Gest de servei del Papa en un important centre d'acollida
Aquest Dijous Sant, Francesc visita demà el “Cara” de Castelnuovo di Porto, un dels centres d’acollida d’immigrants més gran d’Itàlia. En aquest lloc, situat a pocs quilòmetres de Roma, el Sant Pare celebrarà la Missa de la Cena del Senyor i rentarà els peus a 11 migrants i una treballadora de l’edifici. En total seran quatre nigerians catòlics, tres dones eritrees coptes, tres musulmans de diverses nacionalitats, un hindú indi i l’operària italiana. Seran els destinataris d’un gest de servei, el de rentar els peus com Jesús, que el pontífex ha anat fent aquests tres anys coincidint amb el Dijous Sant.
Igualment Dijous Sant, Francesc presideix la Missa crismal a les 9.30 hores a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, amb els cardenals, patriarques, bisbes, arquebisbes i preveres presents a Roma. A la tarda, està previst que renti els peus a un grup de 12 refugiats. D’altra banda, Divendres Sant, a les 5 de la tarda a la basílica Vaticana, el Sant Pare presidirà l’Acte Litúrgic de la Passió i Mort del Senyor. A la nit, a un quart de deu, presidirà el Via Crucis al Colisseu de Roma. Dissabte Sant a dos quarts de nou del vespre, Francesc presidirà la Vetlla Pasqual. I Diumenge de Pasqua, el pontífex presidirà la Missa matinal del dia de la Resurrecció a partir de les 10. Després, a les 12, impartirà la benedicció Urbi et Orbi i resarà el primer Regina Caeli dels 50 dies de la Pasqua.
I avancem una última previsió. Ajuda a l’Església Necessitada serà present, entre el divendres 1 d’abril i el dilluns 4, a la ciutat d’Erbil, capital del Kurdistan iraquià. Amb aquest motiu, el Papa ha volgut donar als representants de l’organització pontifícia alguns ornaments sagrats i una contribució econòmica personal per als cristians iraquians. Tot serà lliurat en nom del bisbe de Roma al bisbe de Carpi, Francesco Cavina, que formarà part de la delegació, encapçalada pel director d’Ajuda a l’Església Necessitada a Itàlia, Alessandro Monteduro, juntament amb el bisbe de Ventimiglia-San Remo, Antonio Suetta, i el representant de l’arxidiòcesi de Bolonya Massimo Fabbri.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 23 de març.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció