En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa demana que Déu "allunyi tot projecte de terror i no hi hagi mai més cap home que gosi vessar la sang del germà"

Francesc ha dedicat una part del seu missatge de de l'Àngelus, aquest diumenge, a reiterar la seva condemna al terrorisme, gairebé tres dies després de la matança…

17 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha dedicat una part del seu missatge de de l'Àngelus, aquest diumenge, a reiterar la seva condemna al terrorisme, gairebé tres dies després de la matança a Niça. El Papa ha expressat el seu desig, en forma de pregària, que "Déu, Pare bo, aculli totes les víctimes en la seva pau, sostingui els ferits i conforti els familiars, i que allunyi qualsevol projecte de terror i de mort, perquè no hi hagi cap home que gosi mai més vessar la sang del germà".

Al final de la pregària mariana, dins aquest diumenge XVI durant l'any, el pontífex ha pregat per les víctimes del tràgic atemptat comès a Niça dijous passat 14 de juliol. A més, el bisbe de Roma ha saludat els presents arribats d'arreu del món, especialment els pelegrins d'Irlanda, de les diòcesis d'Armagh i Derry, i els candidats al Diaconat de la diòcesi de Elphin, amb les seves respectives esposes. També ha dirigit les seves salutacions als estudiants del Pontifici Seminari Teològic Calabrès "Sant Pius X", com també els joves i escolans d'Itàlia.
Abans de dirigir l'Àngelus, Francesc ha presentat la imatge de Maria i Marta, que "escolten Jesús i li demostren una actitud fraterna, de manera que se senti en família, i no pas en un allotjament provisional". En aquesta línia, el Papa ha fet una crida general a viure l'hospitalitat "com una virtut humana i cristiana" ja que, segons ha alertat, en el món d'avui es corre el risc d'oblidar aquest gran valor. "Es multipliquen les cases de descans i els hospicis, però no sempre en aquests ambients es practica una hospitalitat real. Fins i tot en la pròpia casa, entre els propis familiars, pot succeir que es trobin més fàcilment serveis i cures de diversos tipus que no pas escolta i acollida", ha afirmat. En acabar, el Sant Pare ha qualificat la Mare de Déu de Mare de l'escolta i del servei acurat, alhora que ha mostrat el seu desig que Maria "ens ensenyi a ser acollidors i hospitalaris amb els nostres germans i les nostres germanes".

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció