En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que Déu "allunyi tot projecte de terror i no hi hagi mai més cap home que gosi vessar la sang del germà"

Francesc ha dedicat una part del seu missatge de de l'Àngelus, aquest diumenge, a reiterar la seva condemna al terrorisme, gairebé tres dies després de la matança…

17 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha dedicat una part del seu missatge de de l'Àngelus, aquest diumenge, a reiterar la seva condemna al terrorisme, gairebé tres dies després de la matança a Niça. El Papa ha expressat el seu desig, en forma de pregària, que "Déu, Pare bo, aculli totes les víctimes en la seva pau, sostingui els ferits i conforti els familiars, i que allunyi qualsevol projecte de terror i de mort, perquè no hi hagi cap home que gosi mai més vessar la sang del germà".

Al final de la pregària mariana, dins aquest diumenge XVI durant l'any, el pontífex ha pregat per les víctimes del tràgic atemptat comès a Niça dijous passat 14 de juliol. A més, el bisbe de Roma ha saludat els presents arribats d'arreu del món, especialment els pelegrins d'Irlanda, de les diòcesis d'Armagh i Derry, i els candidats al Diaconat de la diòcesi de Elphin, amb les seves respectives esposes. També ha dirigit les seves salutacions als estudiants del Pontifici Seminari Teològic Calabrès "Sant Pius X", com també els joves i escolans d'Itàlia.
Abans de dirigir l'Àngelus, Francesc ha presentat la imatge de Maria i Marta, que "escolten Jesús i li demostren una actitud fraterna, de manera que se senti en família, i no pas en un allotjament provisional". En aquesta línia, el Papa ha fet una crida general a viure l'hospitalitat "com una virtut humana i cristiana" ja que, segons ha alertat, en el món d'avui es corre el risc d'oblidar aquest gran valor. "Es multipliquen les cases de descans i els hospicis, però no sempre en aquests ambients es practica una hospitalitat real. Fins i tot en la pròpia casa, entre els propis familiars, pot succeir que es trobin més fàcilment serveis i cures de diversos tipus que no pas escolta i acollida", ha afirmat. En acabar, el Sant Pare ha qualificat la Mare de Déu de Mare de l'escolta i del servei acurat, alhora que ha mostrat el seu desig que Maria "ens ensenyi a ser acollidors i hospitalaris amb els nostres germans i les nostres germanes".

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció