En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que els preveres siguin "ministres de l'alegria"

La celebració de la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, aquest 19 de juny, coincideix amb la Jornada Mundial de Pregària per la Santificació dels…

19 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
La celebració de la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, aquest 19 de juny, coincideix amb la Jornada Mundial de Pregària per la Santificació dels Sacerdots, instituïda ara fa tot just 25 anys per Sant Joan Pau II. El Papa Francesc, en un missatge de Twitter publicat aquest mateix divendres, invita tots els creients a pregar perquè els preveres siguin sempre “ministres de l’alegria de l’evangeli per a tothom”. El Sant Pare demana que “la pregària de tothom al Senyor enforteixi els sacerdots en la seva vocació i els conforti en el seu ministeri”.
En aquest temps de pandèmia, el pensament del pontífex ha estat enfocat a recordar sovint “els preveres que han perdut la vida, moltes vegades entregant-se al costat dels malalts de coronavirus, acompanyant-los amb una pregària o una benedicció a distància i sempre fent sentir seva presència i sobretot la de Jesús”. El bisbe de Roma proposa questa invocació: “Senyor, que el meu cor se sembil al teu”. Des de l’inici del seu pontificat ara fa 7 anys, Francesc ha parlat sovint del Sagrat Cor de Jesús, amb reflexions i pregàries, sempre amb una línia de continuïtat per demanar “que ens enbolcalli la fidelitat humil i la mansuetud de l’amor de Crist”. En un dels seus escrits, el Papa també ha dit que "Jesús es manté fidel, no traeix mai perquè, tot i que ens equivoquem, ell ens espera sempre per perdonar-nos i, en definitiva, és el rostre del Pare misericordiós". El 7 de juny passat, a més, Francesc recordava al món que aquest mes està dedicat al Sagrat Cor de Jesús, que definia com "una devoció que uneix els grans mestres espirituals i la gent senzilla del poble de Déu".

Missatge a l'ONU contra el racisme
D'altra banda l’observador permanent de la Santa Seu a les Nacions Unides, Ivan Jurkovic, ha assegurat que “la discriminació racial és absolutament intolerable”. En una nova intervenció a Ginebra durant un debat urgent convocat per l’ONU, sobre “les actuals violacions de drets humans d’inspiració racial, el racisme sistemàtic i la brutalitat de la policia i la violència contra la protesta pacífica”, Jurkovic ha recordat que “tots els membres de la família humana, creats a imatge i semblança de Déu”, són iguals en la seva intrínseca dignitat". El representant del Papa a les Nacions Unides ha invitat tots els estats a “reconèixer, defensar i promoure els drets humans fonamentals de cada persona”.

Ivan Jurkovic ha fet seves les recents paraules del Sant Pare, quan va assegurar que “no podem tancar els ulls davant qualsevol tipus de racisme o forma d’exclusió social i alhora pretendre defensar la sacralitat de la vida humana”. L’observador permanent a l’ONU ha conclòs que “ha arribat el moment d’acabar amb els prejudicis i les idees preconcebudes, que són la base de la discriminació i la xenofòbia”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de DIARI DEL PAPA d'aquest divendres 19 de juny.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024