En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que es combati "l'ús distorsionat de la tecnologia"

El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els…

10 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els ha expressat la seva estima pel treball que realitzen des de fa 25 anys en la Presidència del Consell de Ministres d'Itàlia. Després de saludar i agrair les paraules del seu president, Andrea Lenzi, el bisbe de Roma ha afirmat que els temes i les qüestions que afronten "són de gran importància per a l'home contemporani", com a individu i en la seva dimensió social, a partir de la família, passant per les comunitats locals i nacionals i fins a arribar a l’àmbit internacional i a l'atenció de la creació. Com a síntesi de la reflexió, el Sant Pare ha recordat que "la ciència i la tecnologia estan fetes per a l'home i el món, no pas l'home i el món per a la ciència i la tecnologia, que han de servir per a una vida digna i sana per a tothom, ara i en el futur, per fer la casa comuna més habitable, solidària i custodiada".
A partir del llibre del Gènesi, el Sant Pare ha assegurat que la cultura de la qual són autoritzats representants, en l'àmbit de les ciències de les tecnologies de la vida, porta associada la idea del "conreu", que expressa bé aquesta tensió existent entre fer créixer, florir i fructificar, a través de l'enginy humà, allò que Déu ha posat al món.  El Sant Pare ha recordat que no podem oblidar que el text bíblic també ens invita a "custodiar" el jardí del món. En aquesta línia, inspirant-se en la seva encíclica Laudato si, Francesc ha comentat que la tasca d’aquests agents de la tecnologia "no és només promoure el desenvolupament harmònic i integrat de la investigació científica i tecnològica, relacionada amb els processos biològics de la vida vegetal, animal i humana, sinó que també se’ls demana preveure i prevenir les conseqüències negatives que poden provocar un ús distorsionat dels coneixements i de les capacitats de manipulació de la vida"
Francesc ha destacat igualment que el científic està cridat a "saber" i "saber fer" cada vegada amb més precisió i creativitat en l'àmbit de la seva competència i, alhora, a prendre decisions responsables sobre els passos que cal donar o davant els quals cal aturar-se i agafar un camí divers. El pontífex s’ha acomiadat dels membres del Comitè Nacional italià per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida demanant la benedicció divina, per a ells i per a les seves famílies, assegurant-los un record en la pregària des de la confiança qeu també ells ho faran per ell.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 10 d'abril.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció