En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa demana que es combati "l'ús distorsionat de la tecnologia"

El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els…

10 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els ha expressat la seva estima pel treball que realitzen des de fa 25 anys en la Presidència del Consell de Ministres d'Itàlia. Després de saludar i agrair les paraules del seu president, Andrea Lenzi, el bisbe de Roma ha afirmat que els temes i les qüestions que afronten "són de gran importància per a l'home contemporani", com a individu i en la seva dimensió social, a partir de la família, passant per les comunitats locals i nacionals i fins a arribar a l’àmbit internacional i a l'atenció de la creació. Com a síntesi de la reflexió, el Sant Pare ha recordat que "la ciència i la tecnologia estan fetes per a l'home i el món, no pas l'home i el món per a la ciència i la tecnologia, que han de servir per a una vida digna i sana per a tothom, ara i en el futur, per fer la casa comuna més habitable, solidària i custodiada".
A partir del llibre del Gènesi, el Sant Pare ha assegurat que la cultura de la qual són autoritzats representants, en l'àmbit de les ciències de les tecnologies de la vida, porta associada la idea del "conreu", que expressa bé aquesta tensió existent entre fer créixer, florir i fructificar, a través de l'enginy humà, allò que Déu ha posat al món.  El Sant Pare ha recordat que no podem oblidar que el text bíblic també ens invita a "custodiar" el jardí del món. En aquesta línia, inspirant-se en la seva encíclica Laudato si, Francesc ha comentat que la tasca d’aquests agents de la tecnologia "no és només promoure el desenvolupament harmònic i integrat de la investigació científica i tecnològica, relacionada amb els processos biològics de la vida vegetal, animal i humana, sinó que també se’ls demana preveure i prevenir les conseqüències negatives que poden provocar un ús distorsionat dels coneixements i de les capacitats de manipulació de la vida"
Francesc ha destacat igualment que el científic està cridat a "saber" i "saber fer" cada vegada amb més precisió i creativitat en l'àmbit de la seva competència i, alhora, a prendre decisions responsables sobre els passos que cal donar o davant els quals cal aturar-se i agafar un camí divers. El pontífex s’ha acomiadat dels membres del Comitè Nacional italià per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida demanant la benedicció divina, per a ells i per a les seves famílies, assegurant-los un record en la pregària des de la confiança qeu també ells ho faran per ell.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 10 d'abril.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024