En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que es combati "l'ús distorsionat de la tecnologia"

El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els…

10 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dilluns els membres del Comitè Nacional per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida. Francesc els ha expressat la seva estima pel treball que realitzen des de fa 25 anys en la Presidència del Consell de Ministres d'Itàlia. Després de saludar i agrair les paraules del seu president, Andrea Lenzi, el bisbe de Roma ha afirmat que els temes i les qüestions que afronten "són de gran importància per a l'home contemporani", com a individu i en la seva dimensió social, a partir de la família, passant per les comunitats locals i nacionals i fins a arribar a l’àmbit internacional i a l'atenció de la creació. Com a síntesi de la reflexió, el Sant Pare ha recordat que "la ciència i la tecnologia estan fetes per a l'home i el món, no pas l'home i el món per a la ciència i la tecnologia, que han de servir per a una vida digna i sana per a tothom, ara i en el futur, per fer la casa comuna més habitable, solidària i custodiada".
A partir del llibre del Gènesi, el Sant Pare ha assegurat que la cultura de la qual són autoritzats representants, en l'àmbit de les ciències de les tecnologies de la vida, porta associada la idea del "conreu", que expressa bé aquesta tensió existent entre fer créixer, florir i fructificar, a través de l'enginy humà, allò que Déu ha posat al món.  El Sant Pare ha recordat que no podem oblidar que el text bíblic també ens invita a "custodiar" el jardí del món. En aquesta línia, inspirant-se en la seva encíclica Laudato si, Francesc ha comentat que la tasca d’aquests agents de la tecnologia "no és només promoure el desenvolupament harmònic i integrat de la investigació científica i tecnològica, relacionada amb els processos biològics de la vida vegetal, animal i humana, sinó que també se’ls demana preveure i prevenir les conseqüències negatives que poden provocar un ús distorsionat dels coneixements i de les capacitats de manipulació de la vida"
Francesc ha destacat igualment que el científic està cridat a "saber" i "saber fer" cada vegada amb més precisió i creativitat en l'àmbit de la seva competència i, alhora, a prendre decisions responsables sobre els passos que cal donar o davant els quals cal aturar-se i agafar un camí divers. El pontífex s’ha acomiadat dels membres del Comitè Nacional italià per a la Bioseguretat, les Biotecnologies i les Ciències de la Vida demanant la benedicció divina, per a ells i per a les seves famílies, assegurant-los un record en la pregària des de la confiança qeu també ells ho faran per ell.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 10 d'abril.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció