En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana "que israelians i palestins trobin diàleg i el perdó"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a la pau entre Israel i la franja palestina de Gaza. Després de la pregària del Regina…

16 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a la pau entre Israel i la franja palestina de Gaza. Després de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha explicat que segueix "amb gran preocupació" la violència que es viu aquests dies a Terra Santa i ha demanat, "als qui tenen responsabilitat en aquesta escalada, que aturin el foc de les armes". Igualment ha expressat el seu dolor pels enfrontaments entre àrabs i jueus en ciutats israelianes, alhora que ha qualificat "d'inacceptable" la matança de nens. El pontífex s'ha adreçat directament a les parts en conflicte i ha animat els creients a resar perquè israelians i palestins busquin el camí de la pau. El Sant Pare, a més, ha alertat del "risc que els enfrontaments degenerin en una espiral de mort i destrucció". El bisbe de Roma ha lamentat que "la mort d'innocents, entre ells nens, és senyal que la gent no vol construir el futur, sinó destruir-lo".

En la mateixa línia, Francesc ha dit que "l'augment de l'odi i la violència en diverses ciutats d'Israel és una greu ferida a la fraternitat i la convivència pacífica entre els ciutadans, que serà difícil de guarir si no hi ha una obertura immediata al diàleg". S'ha preguntat "si veritablement creiem que podem construir la pau destruint l'altre". El Papa ha citat una frase del Document de la Fraternitat Humana que va signar el 2019 a Abu Dhabi, per exigir que es respecti aquest valor "en nom de Déu, que ha creat tots els éssers humans iguals en drets, deures i dignitat, i els ha cridat a conviure com a germans entre ells". Finalment el pontífex ha expressat el seu desig "que israelians i palestins trobin el camí del diàleg i del perdó, per ser constructors pacients de la pau i la justícia obrint-se, pas a pas, a una esperança comuna, a una convivència entre germans".

D'altra banda, en la reflexió del Regina Coeli, el Sant Pare ha assegurat que "Jesús no ens abandona, sinó que es manté en la pregària". Coincidint amb la solemnitat de l'Ascensió del Senyor, ha recordat que "l'ascensió completa la missió de Jesús entre nosaltres". El bisbe de Roma ha explicat que "normalment les escenes de comiat són tristes, perquè provoquen que els qui es queden se sentin perduts i abandonats, cosa que no els passa amb els deixebles". A partir del fragment de l'evangeli del dia, del capítol 16 de Marc, el Papa ha comentat que "els seguirors de Jesús, tot i la seva separació del Senyor, no estan desconsolats, sinó alegres i disposats a anar per tot el món com a missioners".

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció