En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana "que les dificultats d'ara facin descobrir la unitat"

El Papa va pregar aquest dimarts, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, "perquè el Senyor ens doni la gràcia de…

14 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va pregar aquest dimarts, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, "perquè el Senyor ens doni la gràcia de la unitat entre nosaltres". En aquesta línia, va expressar el seu desig "que les dificultats d'aquesta època ens facin descobrir la comunió entre nosaltres, perquè la unitat que sempre és superior a qualsevol divisió".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En l’homilia, a partir del fragment del capítol segon dels Fets dels Apòstols llegit a la litúrgia del dia, Francesc va subratllar que convertir-se és tornar a ser fidel. "La predicació de Pere, el dia de Pentecosta, va travessar els cors de la gent, quan va dir que el qui va crucificar cadascú dels qui l'escoltaven, també ara nosaltres, ha ressuscitat", va destacar. Igualment el pontífex va comentar el sentit de la pregunta a l'apòstol sobre allò que calia fer, per assegurar que "la resposta va ser la crida a la conversió i a canviar la vida, tornar a la fidelitat". Va afegir, per completar la reflexió, que "aquesta actitud humana no és gaire comuna en la vida de les persones, perquè sempre hi ha il·lusions que atreuen l'atenció i moltes vegades volem anar al darrere d'aquestes il·lusions". En síntesi, el Sant Pare va reivindicar "la fidelitat en els temps bons i en els dolents".

El pontífex també va comentar el fragment de l’evangeli, del capítol 20 de Joan, en què Jesús ressuscitat s'apareix a Maria Magdalena, que plora a prop de el sepulcre. El bisbe de Roma, després de presentar aquella dona que va veure el Senyor com un exemple de "fidelitat malgrat la feblesa", va recórrer a l’Antic Testament i a la història del rei Roboam per afirmar que mantenir la fidelitat sempre ha estat molt difícil. "Tota la història d'Israel, i després la de l'Església, està plena d'infidelitat, d'egoisme, de les pròpies seguretats que fan que el poble de Déu s'allunyi del Senyor i perdi aquesta fidelitat també entre uns i altres", va recordar. Finalment el Papa va animar els creients a demanar la gràcia de ser fidels fins i tot quan les nostres il·lusions se’n van en orris.

Mesures restrictives al Vaticà fins al 3 de maig

I d’altra banda, el Vaticà ha decidit allargar fins al 3 de maig les mesures restrictives per frenar l’expansió de la Covid-19. L’Oficina de Premsa de la Santa Seu va comunicar ahir aquesta nova pròrroga, en sintonia amb les restriccions del govern italià, com les anteriors vegades. L’activitat diaària dels organismes vaticans continuarà com fins ara, això sí, amb una presència de persones reduïda al mínim i incentivant al màxim el teletreball i les distàncies físiques, però sempre garantint l’exercici del ministeri petrí. D’altra banda, es manté la suspensió de les tasques judicials a l’Estat de la Ciutat del Vaticà, amb una pròrroga fins al 4 de maig de l’escrit signat pel secretari d’Estat, Pietro Parolin, ara fa dues setmanes.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció