En directe

Estel Migdia

PAPA FRANCESC

El Papa demana que preguem els uns pels altres, començant pels infants, davant la imatge del nen Jesús

El Papa Francesc ha demanat aquest diumenge la pregària de tothom pels germans de l'Índia que estan patint per diversos desastres naturals. Després, ha saludat…

20 desembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha demanat aquest diumenge la pregària de tothom pels germans de l'Índia que estan patint per diversos desastres naturals. Després, ha saludat els fidels i pelegrins congregats a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, i de manera especial els nombrosos nens i nenes presents aquest diumenge a la Plaça de Sant Pere i que portaven les imatges de l'infant Jesús dels seus pessebres, perquè el Papa els beneeixi. "Estimats nens, quan pregueu davant dels vostres pessebres, recordeu-vos també de mi, com jo us recordo", ha estat la càlida invitació de Francesc als petits.
A l'hora de l'Àngelus del IV diumenge d'Advent, en què tradicionalment la Plaça de Sant Pere acull els nens dels Esplais Romans, el Sant Pare ha recordat que, per Nadal, Déu se'ns dóna completament ell mateix donant el seu Fill, l'Únic que és tota la seva alegria. En comentar l'Evangeli de Sant Lluc, que relata la visita de Maria a la seva cosina Elisabet, molt impactada en veure la mare Jesús, el pontífex ha recomanat que, per celebrar el Nadal de manera profitosa, ens aturem en els "llocs de l'estupor", entre els quals ha posat l'exemple de "l'altre, en el qual hem de reconèixer un germà, perquè des del naixement de Jesús, cada rostre porta impreses les semblances del Fill de Déu". A més, ha afegit que això també es produeix "quan es tracta de la cara del pobre, perquè Déu va entrar en el món sent pobre i va permetre que fossin els pobres els primers que es van acostar a Ell". Altres llocs en què, si mirem amb fe, experimentem l'estupor, segons va explicar igualment el pontífex, són la història, davant la qual correm el risc de no interpretar bé, quan ens sembla determinada per l'economia de mercat, regulada per la finança i les especulacions, i dominada pels poderosos de torn.
Al final de l'Àngelus, el Papa ha dirigit el seu pensament a Síria, Costa Rica i Nicaragua. El bisbe de Roma s'ha referit al conflicte del Pròxim Orient manifestant la seva satisfacció pels recents acords que s'han assolit. Francesc ha parlat també de Líbia, on l'esperança per al futur agafa més força amb el recent compromís assumit per les parts en conflicte. Referint-se a Costa Rica i Nicaragua, com també a tota la regió centreamericana, el Papa ha expressat el seu desig que un "esperit de fraternitat" reforci el diàleg i la cooperació.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció