En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA MÓN

El Papa demana un alto el foc urgent a Síria "almenys durant el temps necessari per evacuar civils, sobretot nens"

Francesc ha expressat aquest dimecres, en l'audiència general a la Plaça de Sant Pere, la seva "proximitat amb les víctimes innocents del conflicte a Síria". El…

12 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha expressat aquest dimecres, en l'audiència general a la Plaça de Sant Pere, la seva "proximitat amb les víctimes innocents del conflicte a Síria". El Papa ha renovat així la seva crida urgent suplicant als responsables un immediat alto el foc per afavorir l'ajuda humanitària. «Conscient de la urgència, demano que s'imposi i respecti una aturada de les hostilitats almenys durant el temps necessari per permetre l'evacuació dels civils, sobretot dels nens, que encara estan atrapats sota els cruents bombardejos», ha assegurat.

En la vigília del Dia Internacional per a la Reducció dels Desastres 2016, el bisbe de Roma també ha fet una crida a la promoció d'una cultura de prevenció i tutela de la nostra casa comuna, amb especial atenció als més necessitats. Ha recordat el lema de la jornada, «Reduir la mortalitat», per afegir que «els desastres naturals es podrien evitar o almenys limitar, ja que els seus efectes tenen la seva causa sovint en errors de l'home sobre la cura del medi ambient per part de l'home». Finalment, el Papa ha demanat «esforços de previsió en la tutela de la nostra casa comuna, amb l'ajuda també dels nous coneixements i reduint els riscos per a les poblacions més vulnerables». I en subratllar la importància d'aquest Any Jubilar de la Misericòrdia, el Sant Pare ha recordat, a més, la importància d'impulsar "la revolució cultural de la caritat que tant necessita el nostre món indiferent".
Durant aquesta mateixa audiència setmanal, el pontífex ha dit que les obres de Misericòrdia corporals i espirituals afecten les exigències més importants i essencials de les persones. Davant de desenes de milers de persones, el Sant Pare ha recordat que Jesús, amb les seves paraules i gestos, "és l'encarnació de la Misericòrdia". Després de destacar que la Misericòrdia no està reservada només a alguns moments especials, sinó que abraça tota la nostra existència quotidiana, ha invitat tothom a preguntar-se com es pot ser testimoni d'aquesta misericòrdia. El Papa ha assegurat, com a resposta a aquesta qüestió, que el mateix Senyor "ens indica un camí molt senzill, fet de petits gestos però que tenen gran valor, fins al punt que ell mateix ens ha dit que serem jutjats precisament sobre aquests gestos".

Per aquest motiu, Francesc ha afirmat que una de les pàgines més boniques de Mateu són aquelles en què les que l'evangelista, a partir de la seva experiència, presenta la misericòrdia com el "testament de Jesús" en relació a donar menjar al qui té fam i visitar el malalt, entre altres obres. El pontífex ha recordat que l'Església qualifica aquests gestos d'obres de Misericòrdia "corporals", perquè ajuden les persones en les seves necessitats materials. També ha afegit que les "espirituals", les que es refereixen a altres exigències igualment importants, contenen sovint un sentiment de profunda caritat. Finalment el Papa ha demanat que l'Esperit Sant "encengui el desig de practicar les obres de misericòrdia, perquè els nostres germans notin la presència de Jesús, que es fa proper, no els abandona i els abraça amb tendresa". 


Presència d'afectats per l'esclerosi lateral amiotròfica
I finalment destaquem que un centenar de persones entre voluntaris i afectats d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia del sistema nerviós, han estat aquest dimecres a Roma, procedents d'Espanya, per rebre la benedicció del Papa i per explicar-li que la gran totalitat de la investigació per la cura d'aquesta malaltia està paralitzada i que moltes vegades són els mateixos malalts els qui paguen als investigadors. D'altra banda, en el marc del Jubileu de la Misericòrdia, la diòcesi de Roma realitza, des d'aquest dimecres i fins dissabte, el pelegrinatge a Fàtima, organitzat per l'Obra Romana de Pelegrinatges.
EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES
INVESTIGACIÓ VIROCHE
 
LA NACIÓN: El Papa activa una investigació per la mort del sacerdot Viroche
 
PARTIT PER LA PAU, MARADONA I RONALDINHO
 
EUROPAPRESS: Maradona i Ronaldinho lideren el Partit per la Pau promogut pel Papa
 
LA NACIÓN: Francesc i Maradona donen junts, al Vaticà, un missatge esportiu per la pau
 
TÉLAM: El Papa i Maradona comparteixen el missatge d'un partit per la pau
 
ESPN (en castellà, amb vídeo): Maradona ha visitat el Papa Francesc
 
ABC (vídeo): Salutació afectuosa al Sant Pare
 
GUERRA A SÍRIA
 
EUROPAPRESS: El Papa exigeix un alto el foc a Síria per evacuar civils
 
TELESUR TV: Crida del Sant Pare a l'alto el foc a Síria
 
CLARÍN: Francesc demana per a Síria un alto el foc immediat
 
COPE: Intensa audiència del Papa aquest dimecres al Vaticà 

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció