En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Papa diu a 70.000 adolescents que "l'amor és el document d'identitat del cristià" i que "la llibertat és triar bé"

Uns 70.000 joves han participat aquest diumenge en la Missa presidida pel Papa amb motiu del Jubileu dels nois i noies adolescents. Francesc ha recordat que "el…

24 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Uns 70.000 joves han participat aquest diumenge en la Missa presidida pel Papa amb motiu del Jubileu dels nois i noies adolescents. Francesc ha recordat que "el document d'identitat de cristià, per ser reconeguts com a deixebles de Jesús, és l'amor". En l'homilia, el Sant Pare ha preguntat als presents si volien viure l'amor que Déu ens lliura, i els joves van respondre amb un llarguíssim "Sí!". Entre aplaudiments, el pontífex ha fet una crida als mateixos adolescents perquè "vagin a l'escola de Déu, una escola de vida per aprendre a estimar".

En un altre moment, Francesc ha donat als joves consells per tenir "una alegria plena en la seva vida". Els ha recordat que estimar és bonic perquè "és el camí per ser feliços", alhora que ha admès que "no és fàcil i suposa un esforç diari". També el Papa ha comentat que "cal donar gràcies a Déu cada dia per la nostra vida, sense oblidar que Ell no ens abandona mai, ja que segueix sempre a prop de nosaltres, creient en cadascú més del que creu un mateix". El Sant Pare, a més, ha parlat dels desitjos d'afecte i de llibertat típics de l'edat adolescent, i ha aclarit que "la llibertat és el do de poder triar el bé".


I en una tercera part, el pontífex ha demanat als nois i noies que no es conformin amb la mediocritat, amb "l'anar fent, estant còmodes i asseguts". Els ha assegurat que la seva "felicitat no té preu i no es negocia, perquè no és un aplicació (App) que es descarrega en el telèfon mòbil, perquè ni tan sols la versió més recent podrà ajudar a ser lliures i grans en l'amor". Finalment Francesc ha invitat els adolescents a "construir el seu futur amb respecte, perdó, confiança i amor, mai en contra de ningú". I els ha animat a "fer coses meravelloses si es preparen bé ja des d'ara, vivint plenament la seva edat, tan rica de dons, i no tenint por del cansament".

Després de la celebració, durant la pregària del Regina Caeli, el Papa ha reiterat aquest agraïment als adolescents pel seu testimoni "alegre i sorollós", i els ha animat un cop més a "anar endavant amb coratge". D'altra banda, Francesc ha recordat la beatificació del sacerdot Valentín Palencia Marquina i els seus companys Emilio Huidobro, Germán García i Zacarías Costa, celebrada aquest dissabte a la Catedral Burgos i presidida pel cardenal Angelo Amato. Van ser quatre màrtirs assassinats l'any 1936 en el context de la persecució religiosa dels anys 30 a Espanya. El Sant Pare també ha pregat per les persones segrestades a Síria i arreu del món.

Visita sorpresa a una manifestació a favor de la terra

D'altra banda, el Sant Pare ha visitat aquest diumenge a la tarda, per sorpresa, una manifestació que s'ha fet a Roma, organitzada per Earth Day Itàlia i pel Moviment dels Focolars. La concentració s'havia convocat amb el lema "Poble per la terra". Francesc ha agraït als organitzadors i als 3.500 participants la seva lluita per "transformar el desert en bosc".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció