En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa diu a 70.000 adolescents que "l'amor és el document d'identitat del cristià" i que "la llibertat és triar bé"

Uns 70.000 joves han participat aquest diumenge en la Missa presidida pel Papa amb motiu del Jubileu dels nois i noies adolescents. Francesc ha recordat que "el…

24 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Uns 70.000 joves han participat aquest diumenge en la Missa presidida pel Papa amb motiu del Jubileu dels nois i noies adolescents. Francesc ha recordat que "el document d'identitat de cristià, per ser reconeguts com a deixebles de Jesús, és l'amor". En l'homilia, el Sant Pare ha preguntat als presents si volien viure l'amor que Déu ens lliura, i els joves van respondre amb un llarguíssim "Sí!". Entre aplaudiments, el pontífex ha fet una crida als mateixos adolescents perquè "vagin a l'escola de Déu, una escola de vida per aprendre a estimar".

En un altre moment, Francesc ha donat als joves consells per tenir "una alegria plena en la seva vida". Els ha recordat que estimar és bonic perquè "és el camí per ser feliços", alhora que ha admès que "no és fàcil i suposa un esforç diari". També el Papa ha comentat que "cal donar gràcies a Déu cada dia per la nostra vida, sense oblidar que Ell no ens abandona mai, ja que segueix sempre a prop de nosaltres, creient en cadascú més del que creu un mateix". El Sant Pare, a més, ha parlat dels desitjos d'afecte i de llibertat típics de l'edat adolescent, i ha aclarit que "la llibertat és el do de poder triar el bé".


I en una tercera part, el pontífex ha demanat als nois i noies que no es conformin amb la mediocritat, amb "l'anar fent, estant còmodes i asseguts". Els ha assegurat que la seva "felicitat no té preu i no es negocia, perquè no és un aplicació (App) que es descarrega en el telèfon mòbil, perquè ni tan sols la versió més recent podrà ajudar a ser lliures i grans en l'amor". Finalment Francesc ha invitat els adolescents a "construir el seu futur amb respecte, perdó, confiança i amor, mai en contra de ningú". I els ha animat a "fer coses meravelloses si es preparen bé ja des d'ara, vivint plenament la seva edat, tan rica de dons, i no tenint por del cansament".

Després de la celebració, durant la pregària del Regina Caeli, el Papa ha reiterat aquest agraïment als adolescents pel seu testimoni "alegre i sorollós", i els ha animat un cop més a "anar endavant amb coratge". D'altra banda, Francesc ha recordat la beatificació del sacerdot Valentín Palencia Marquina i els seus companys Emilio Huidobro, Germán García i Zacarías Costa, celebrada aquest dissabte a la Catedral Burgos i presidida pel cardenal Angelo Amato. Van ser quatre màrtirs assassinats l'any 1936 en el context de la persecució religiosa dels anys 30 a Espanya. El Sant Pare també ha pregat per les persones segrestades a Síria i arreu del món.

Visita sorpresa a una manifestació a favor de la terra

D'altra banda, el Sant Pare ha visitat aquest diumenge a la tarda, per sorpresa, una manifestació que s'ha fet a Roma, organitzada per Earth Day Itàlia i pel Moviment dels Focolars. La concentració s'havia convocat amb el lema "Poble per la terra". Francesc ha agraït als organitzadors i als 3.500 participants la seva lluita per "transformar el desert en bosc".

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció