En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu als bisbes espanyols que estudiarà la visita a Manresa

El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos…

20 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid i vicepresident de l'organisme, i Luis Argüello, secretari general i portaveu. En aquesta trobada, habitual quan es renova la cúpula de l'Episcopat, Francesc va escoltar una nova petició per visitar l'any vinent Manresa, coincidint amb l'Any Ignasià, i Santiago de Compostel·la, per l'Any Jacobeu 2021. Omella ha explicat que els tres prelats "han insitit en la petició al pontífex perquè vingui" per les dues commemoracions. "El Sant Pare somreia perquè sí que li agradaria molt tornar a Espanya, sobretot perquè no coneix Manresa, i un jesuïta se sent cridat a aquest lloc", ha assegurat el purpurat. Igualment el president de la Conferència Episcopal ha afegit que el Sant Pare els ha respost que "s'estudiarà aquesta visita, alhora que es veurà com evoluciona la pandèmia i la salut del mateix Papa, que discerneix molt totes les coses, i així hem quedat". Finalment ha dit: "Tant de bo pugui venir!".
D'altra banda, el cardenal Omella ha comentat que Francesc "s'ha interessat per Espanya, reiterant la seva crida a anar endavant mentre segueix de prop el dolor de tanta gent afectada pel Covid, amb les conseqüències per al treball i per a l'escola, particularment per als pares, i també ha mostrat preocupació per la immigració, l'acollida a les persones en un país de gran sensibilitat, i ha demanat que no siguem insolidaris amb els immigrants, com tampoc amb els malalts i els treballadors". A més, l'arquebisbe de Barcelona ha explicat que "el Papa ha animat els catòlics a seguir avançant en l'evangelització perquè l'Església, des del respecte a persones d'altres religions, segueixi anunciant Jesucrist, salvador del món, amb goig i esperança".
En un altre moment de la valoració i acompanyat pel cardenal Osoro i pel bisbe Argüello, el cardenal Omella ha assegurat que "el tema de la vida, no només la del refugiat sinó en general la que va des del nen en el si de la mare fins que mor, preocupa molt el Papa". Referint-se més concretament a la possibilitat que es legalitzi l'eutanàsia a Espanya, ha dit que "això no és només morir o no morir dignament, sinó l'acompanyament en el dolor, amb professionals i familiars, perquè les persones desitgen viure quan veuen frenat el dolor i quan capten una espiritualitat des del missatge que la mort no és el final".

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció