En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa diu als bisbes espanyols que estudiarà la visita a Manresa

El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos…

20 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid i vicepresident de l'organisme, i Luis Argüello, secretari general i portaveu. En aquesta trobada, habitual quan es renova la cúpula de l'Episcopat, Francesc va escoltar una nova petició per visitar l'any vinent Manresa, coincidint amb l'Any Ignasià, i Santiago de Compostel·la, per l'Any Jacobeu 2021. Omella ha explicat que els tres prelats "han insitit en la petició al pontífex perquè vingui" per les dues commemoracions. "El Sant Pare somreia perquè sí que li agradaria molt tornar a Espanya, sobretot perquè no coneix Manresa, i un jesuïta se sent cridat a aquest lloc", ha assegurat el purpurat. Igualment el president de la Conferència Episcopal ha afegit que el Sant Pare els ha respost que "s'estudiarà aquesta visita, alhora que es veurà com evoluciona la pandèmia i la salut del mateix Papa, que discerneix molt totes les coses, i així hem quedat". Finalment ha dit: "Tant de bo pugui venir!".
D'altra banda, el cardenal Omella ha comentat que Francesc "s'ha interessat per Espanya, reiterant la seva crida a anar endavant mentre segueix de prop el dolor de tanta gent afectada pel Covid, amb les conseqüències per al treball i per a l'escola, particularment per als pares, i també ha mostrat preocupació per la immigració, l'acollida a les persones en un país de gran sensibilitat, i ha demanat que no siguem insolidaris amb els immigrants, com tampoc amb els malalts i els treballadors". A més, l'arquebisbe de Barcelona ha explicat que "el Papa ha animat els catòlics a seguir avançant en l'evangelització perquè l'Església, des del respecte a persones d'altres religions, segueixi anunciant Jesucrist, salvador del món, amb goig i esperança".
En un altre moment de la valoració i acompanyat pel cardenal Osoro i pel bisbe Argüello, el cardenal Omella ha assegurat que "el tema de la vida, no només la del refugiat sinó en general la que va des del nen en el si de la mare fins que mor, preocupa molt el Papa". Referint-se més concretament a la possibilitat que es legalitzi l'eutanàsia a Espanya, ha dit que "això no és només morir o no morir dignament, sinó l'acompanyament en el dolor, amb professionals i familiars, perquè les persones desitgen viure quan veuen frenat el dolor i quan capten una espiritualitat des del missatge que la mort no és el final".

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció