En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu als bisbes espanyols que estudiarà la visita a Manresa

El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos…

20 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha rebut aquest dissabte al Vaticà el cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid i vicepresident de l'organisme, i Luis Argüello, secretari general i portaveu. En aquesta trobada, habitual quan es renova la cúpula de l'Episcopat, Francesc va escoltar una nova petició per visitar l'any vinent Manresa, coincidint amb l'Any Ignasià, i Santiago de Compostel·la, per l'Any Jacobeu 2021. Omella ha explicat que els tres prelats "han insitit en la petició al pontífex perquè vingui" per les dues commemoracions. "El Sant Pare somreia perquè sí que li agradaria molt tornar a Espanya, sobretot perquè no coneix Manresa, i un jesuïta se sent cridat a aquest lloc", ha assegurat el purpurat. Igualment el president de la Conferència Episcopal ha afegit que el Sant Pare els ha respost que "s'estudiarà aquesta visita, alhora que es veurà com evoluciona la pandèmia i la salut del mateix Papa, que discerneix molt totes les coses, i així hem quedat". Finalment ha dit: "Tant de bo pugui venir!".
D'altra banda, el cardenal Omella ha comentat que Francesc "s'ha interessat per Espanya, reiterant la seva crida a anar endavant mentre segueix de prop el dolor de tanta gent afectada pel Covid, amb les conseqüències per al treball i per a l'escola, particularment per als pares, i també ha mostrat preocupació per la immigració, l'acollida a les persones en un país de gran sensibilitat, i ha demanat que no siguem insolidaris amb els immigrants, com tampoc amb els malalts i els treballadors". A més, l'arquebisbe de Barcelona ha explicat que "el Papa ha animat els catòlics a seguir avançant en l'evangelització perquè l'Església, des del respecte a persones d'altres religions, segueixi anunciant Jesucrist, salvador del món, amb goig i esperança".
En un altre moment de la valoració i acompanyat pel cardenal Osoro i pel bisbe Argüello, el cardenal Omella ha assegurat que "el tema de la vida, no només la del refugiat sinó en general la que va des del nen en el si de la mare fins que mor, preocupa molt el Papa". Referint-se més concretament a la possibilitat que es legalitzi l'eutanàsia a Espanya, ha dit que "això no és només morir o no morir dignament, sinó l'acompanyament en el dolor, amb professionals i familiars, perquè les persones desitgen viure quan veuen frenat el dolor i quan capten una espiritualitat des del missatge que la mort no és el final".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció