En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa diu als mexicans que vol ser "missioner de la misericòrdia" per als qui pateixen la violència i la injustícia

El Papa ha enviat un missatge de vídeo pocs dies abans que comenci el seu viatge apostòlic a Mèxic, una visita que començarà aquest divendres…

8 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha enviat un missatge de vídeo pocs dies abans que comenci el seu viatge apostòlic a Mèxic, una visita que començarà aquest divendres i que durarà fins dijous de la setmana vinent. “Mèxic, terra estimada per Déu i Maria” és la línia de continuïtat de les paraules de Francesc, que expressa la seva gran alegria de visitar els mexicans per abraçar sobretot els qui pateixen la injustícia i la violència i dir-los que Jesús els estima. En aquesta línia, fa seu el lema del viatge, “missioner de la misericòrdia”. El bisbe de Roma també celebra que els mexicans estiguin preparant aquests dies amb molta pregària, i focalitza la seva esperança en la visita al Santuari de la Mare de Déu de Guadalupe.
El Papa també ha dit que vol confirmar en la fe el poble mexicà, alhora que recorda que “Déu ens estima més enllà dels nostres mèrits”. El Sant Pare també demana als mexicans que preguin per ell. Finalment assegura que obrirà el cor a Maria, a qui demanarà "que ens miri amb misericòrdia". Recordem que aquest 12è viatge apostòlic del pontificat de Francesc començarà aquest divendres a primera hora del matí, amb un vol Roma-l’Havana, on Francesc farà una escala per reunir-se amb el patriarca de Moscou, Kirill, amb qui signarà una històrica declaració. Després, completarà el desplaçament a Ciutat de Mèxic, on tindrà els primers contactes amb autoritats, cos diplomàtic, comunitats cristianes i en general tot el poble mexicà. Entre altres llocs, el Papa visitarà Ecatepec, Tuxla Gutiérrez, San Cristóbal de las Casas i Morelia, entre altres pobles i ciutats.
Vídeo de febrer amb les intencions del Papa
S'ha començat ja a difondre, d'altra banda, el nou vídeo del Papa, titulat La Cura de la Creació. És el segon del projecte desenvolupat per la Xarxa Mundial d'Oració del Papa (l’Apostolat de l'Oració) per difondre les intencions mensuals del Sant Pare davant els desafiaments de la humanitat.  "La relació entre la pobresa i la fragilitat del planeta requereix una altra manera d'exercir l'economia i el progrés. Cuidem la creació rebuda", demana el pontífex en referència a la terra. 
Aquesta segona edició del vídeo se centra en l'ecologia i la cura de la creació. El director internacional de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa, Frédéric Fornos, ha explicat que "la intenció de febrer arriba en un moment crucial per a la humanitat, un terreny en el qual hem d'aconseguir un canvi al més aviat possible”. En aquesta línia, el jesuïta responsable de l’Apostolat de l’Oració recorda que “el Papa ens demana unir-nos pel respecte a la Creació, que cuidem de la creació per a les generacions futures”. També diu que “necessitem una conversió que ens uneixi a tots, perquè el desafiament ambiental que vivim, i les seves arrels humanes, ens interessen i ens impacten a tots. Sobretot en els pobres i desplaçats".
El Vídeo del Papa, que ja ha registrat més de 5 milions de vistes i una audiència potencial en mitjans de més de 114 milions de persones diàries, busca sensibilitzar i conscienciar sobre els desafiaments de la humanitat. Si visiteu el web del vídeo del Papa, podreu trobar-hi més informació i interactuar amb la comunitat d'aquesta iniciativa que es publica en 10 idiomes. El projecte, ideat i realitzat per l'agència La Machi Comunicació per a Bones Causes, invita persones i organitzacions de tot el món a participar i involucrar-se en les causes que motiven cada mes les intencions del Sant Pare.
Eucaristia aquest dimarts amb 1.000 caputxins al Vaticà
També destacquem que el Papa presideix aquest dimarts, a les 7.30 hores a la Basílica de Sant Pere del Vaticà, una celebració de l’Eucaristia amb caputxins de tot el món, arribats a Roma amb motiu del trasllat a Sant Pere de les despulles de dos sants de l’orde franciscà, que són Sant Pius de Pietrelcina i Sant Leopold Mandic. 
El caputxí Raniero Cantalamessa, predicador de la Casa Pontifícia, ha qualificat la trobada de “gran esdeveniment de joia per a l’orde, amb la presència de més d’un miler de frares dels cinc continents”. El Pare Cantalamessa ha destacat l’alegria que representa, per als caputxins i especialment dins l’Any Jubilar, haver donat a l’Església dos sants que han estat sobretot apòstols de la misericòrdia.
La Santa Seu afronta la protecció dels menors
Finalment, s’ha fet aquests dies a Roma una reunió de la Pontifícia Comissió per a la Protecció dels Menors, instituïda pel Papa al març de 2014. En un comunicat, l’organisme explica que, entre les propostes que s’han sotmès a la valoració de Francesc, destaquen la celebració d’una Jornada Universal de Pregària per les Víctimes dels Abusos i una litúrgia penitencial.
Els membres de la comissió per a la Protecció dels Menors demanen al Sant Pare també “que recordi a totes les autoritats eclesials la importància de respondre directament a les víctimes i als damnificats dels abusos”. A més, la nota resumeix el treball dels sis grups de treball de la comissió, que s’han constituït per estudiar com augmentar la transparència en els processos canònics amb la participació de col•laboradors externs. També informen que està en fase de construcció un web per compartir les millors iniciatives de protecció als menors a nivell mundial.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 8 de febrer.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

FRANCESC INCOMODA ANGELA MERKEL
 
 

 

VIATGE MÈXIC
 

 

 

 

ANÈCDOTA EN EL MÓN DEL FUTBOL
 

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció