En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que el sacerdot és "un pastor amb l'epicentre del cor fora d'ell", i recorda que "Crist no exclou ningú"

El Papa ha presentat aquest divendres un autèntic full de ruta per als sacerdots. En l’homilia de la Missa conclusiva del Jubileu dels Preveres, coincidint…

3 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presentat aquest divendres un autèntic full de ruta per als sacerdots. En l’homilia de la Missa conclusiva del Jubileu dels Preveres, coincidint amb al festa del Sagrat Cor de Jesús, Francesc ha sintetitzat la seva visió dels capellans presentant-los com uns homes que tenen precisament el cor fora d’ells mateixos i que s’entreguen generosament als altres. El pontífex ha dit, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, concretament que “no hi ha ningú exclòs del cor de Crist, de la seva pregària i del seu somriure”. En aquesta línia, dins la Jornada de Santificació Sacerdotal, ha dit que Jesús “està disposat a embrutar-se les mans per tothom” i que “no es cansa mai”. Francesc ha assegurat que “la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús ens invita a la interioritat, al nucli dels afectes i al centre de la persona”
Francesc també ha invitat els sacerdots a anar com a pastors fins al primer amor, buscant, incloent i alegrant-se. Ha afegit que l’alegria de Déu ve precisament del perdó, i ha conclòs que “en l’Eucaristia els sacerdots hi troben la seva identitat de pastors”. En la mateixa línia, ha comentat que "ja no és un cor ballarí que es deixa atraure per la suggestió del moment o que va amunt i avall buscant consensos i petites satisfaccions, sinó que és pecador". En un altre moment de l’homilia, el bisbe de Roma ha recordat que la missió del ministre sacerdot és de disponibilitat total al servei. "No és un raonador de l'Esperit, sinó un bon samarità que busca els qui tenen necessitat, i és un pastor, no pas un inspector del ramat, ja que es dedica a la missió no al 50 o al 60 per cent, sinó amb ell mateix en la seva totalitat", ha destacat. En el mateix sentit, Francesc ha afegit que un prevere "no s'atura després de les decepcions i no s'arronsa en les fatigues, sinó que surt a buscar fins i tot aquells que no volen entrar mai per la porta".
El pontífex igualment ha afirmat que "el cor del bon pastor és la misericòrdia mateixa, perquè hi respon el Pare que ens acull com som, amb totes les nostres limitacions i pecats, amb la certesa de ser escoltats i estimats”. I encara sobre l'espiritualitat i la personalitat del sacerdot, ha subratllat que "es veu transformat per la misericòrdia que dóna gratuïtament, alhora que descobreix en la pregària el consol de Déu i experimenta que no hi ha res més fort que el seu amor". El pontífex també ha assegurat que el prevere “sempre està en sortida d’ell mateix, perquè l’epicentre del seu cor es troba fora d’ell”, i ha destacat que “el seu ramat és la seva família i la seva vida”
Francesc ha aclarit que el sacerdot “no és un cap al qual tenen por les ovelles, sinó el pastor que les crida pel seu nom i camina amb elles”. Finalment, ha comentat que un bon capellà “escolta amb paciència els problemes i acompanya les passes de les persones, transmetent el perdó diví amb generosa compassió”. La celebració eucarística d’aquest divendres ha comptat amb la participació, com a concelebrants, de més de 6.000 sacerdots de tot el món.
Reunió amb jutges, fiscals i magistrats
I el mateix divendres a la tarda, el Papa s'ha reunit amb els jutges, fiscals i magistrats de tot el món que participen en un Congrés Internacional contra el Tràfic de Persones i el Crim Organitzat, una pràctica que, segons ha recordat el Sant Pare, “cal combatre en les diverses formes de totes les maneres possibles”. La Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials ha organitzat aquesta reunió d’alt nivell, que reuneix professionals del dret que són experts en la lluita contra aquests crims.
Aquesta cimera se suma a altres iniciatives semblants promoguts pel mateix organisme científic vaticà, com és el cas de la trobada d’alcaldes i altres autoritats públiques reunides l’any passat. En acabar els treballs d’aquesta nova reunió, els participants signaran una declaració en la mateixa línia de les anteriors.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 3 de juny.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció