En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa diu que el sacerdot és "un pastor amb l'epicentre del cor fora d'ell", i recorda que "Crist no exclou ningú"

El Papa ha presentat aquest divendres un autèntic full de ruta per als sacerdots. En l’homilia de la Missa conclusiva del Jubileu dels Preveres, coincidint…

3 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presentat aquest divendres un autèntic full de ruta per als sacerdots. En l’homilia de la Missa conclusiva del Jubileu dels Preveres, coincidint amb al festa del Sagrat Cor de Jesús, Francesc ha sintetitzat la seva visió dels capellans presentant-los com uns homes que tenen precisament el cor fora d’ells mateixos i que s’entreguen generosament als altres. El pontífex ha dit, des de la Plaça de Sant Pere del Vaticà, concretament que “no hi ha ningú exclòs del cor de Crist, de la seva pregària i del seu somriure”. En aquesta línia, dins la Jornada de Santificació Sacerdotal, ha dit que Jesús “està disposat a embrutar-se les mans per tothom” i que “no es cansa mai”. Francesc ha assegurat que “la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús ens invita a la interioritat, al nucli dels afectes i al centre de la persona”
Francesc també ha invitat els sacerdots a anar com a pastors fins al primer amor, buscant, incloent i alegrant-se. Ha afegit que l’alegria de Déu ve precisament del perdó, i ha conclòs que “en l’Eucaristia els sacerdots hi troben la seva identitat de pastors”. En la mateixa línia, ha comentat que "ja no és un cor ballarí que es deixa atraure per la suggestió del moment o que va amunt i avall buscant consensos i petites satisfaccions, sinó que és pecador". En un altre moment de l’homilia, el bisbe de Roma ha recordat que la missió del ministre sacerdot és de disponibilitat total al servei. "No és un raonador de l'Esperit, sinó un bon samarità que busca els qui tenen necessitat, i és un pastor, no pas un inspector del ramat, ja que es dedica a la missió no al 50 o al 60 per cent, sinó amb ell mateix en la seva totalitat", ha destacat. En el mateix sentit, Francesc ha afegit que un prevere "no s'atura després de les decepcions i no s'arronsa en les fatigues, sinó que surt a buscar fins i tot aquells que no volen entrar mai per la porta".
El pontífex igualment ha afirmat que "el cor del bon pastor és la misericòrdia mateixa, perquè hi respon el Pare que ens acull com som, amb totes les nostres limitacions i pecats, amb la certesa de ser escoltats i estimats”. I encara sobre l'espiritualitat i la personalitat del sacerdot, ha subratllat que "es veu transformat per la misericòrdia que dóna gratuïtament, alhora que descobreix en la pregària el consol de Déu i experimenta que no hi ha res més fort que el seu amor". El pontífex també ha assegurat que el prevere “sempre està en sortida d’ell mateix, perquè l’epicentre del seu cor es troba fora d’ell”, i ha destacat que “el seu ramat és la seva família i la seva vida”
Francesc ha aclarit que el sacerdot “no és un cap al qual tenen por les ovelles, sinó el pastor que les crida pel seu nom i camina amb elles”. Finalment, ha comentat que un bon capellà “escolta amb paciència els problemes i acompanya les passes de les persones, transmetent el perdó diví amb generosa compassió”. La celebració eucarística d’aquest divendres ha comptat amb la participació, com a concelebrants, de més de 6.000 sacerdots de tot el món.
Reunió amb jutges, fiscals i magistrats
I el mateix divendres a la tarda, el Papa s'ha reunit amb els jutges, fiscals i magistrats de tot el món que participen en un Congrés Internacional contra el Tràfic de Persones i el Crim Organitzat, una pràctica que, segons ha recordat el Sant Pare, “cal combatre en les diverses formes de totes les maneres possibles”. La Pontifícia Acadèmia de Ciències Socials ha organitzat aquesta reunió d’alt nivell, que reuneix professionals del dret que són experts en la lluita contra aquests crims.
Aquesta cimera se suma a altres iniciatives semblants promoguts pel mateix organisme científic vaticà, com és el cas de la trobada d’alcaldes i altres autoritats públiques reunides l’any passat. En acabar els treballs d’aquesta nova reunió, els participants signaran una declaració en la mateixa línia de les anteriors.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 3 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024