En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "Europa ha de tenir en la família el millor tresor"

El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants…

1 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants coincidint amb el 20è aniversari de la seva fundació. Francesc ha assegurat que «aquesta realitat associativa, 'jove' en l'esperit i en la seva història, està cridada a encomanar als altres el servei a les famílies, perquè Europa segueixi considerant la família el seu tresor més preuat». El Sant Pare ha destacat la importància del servei integral a la família, i ha recordat que, en la seva exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia, ha volgut subratllar «la unitat de tots els membres de la família i el compromís solidari de les famílies amb tota la societat, aliats del bé comú i de la pau, també a Europa»
Concretament ha assegurat que “no hi ha un aliat millor per al progrés integral de la societat que afavorir la presència de famílies en el teixit social". El bisbe de Roma ha recordat que "l’estil familiar que proposa difondre la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa no està sotmès a cap ideologia associada, sinó que es basa en la inviolable dignitat de la persona". Igualment el pontífex ha destacat que "el servei a la sacralitat de la vida es concreta en l’aliança entre les generacions, en el servei a tothom, en el dret a la vida del nasciturus que encara no té veu i en unes condicions de vida dignes per al la gent gran".
El bisbe de Roma ha explicat que, entre les diverses crisis d’Europa, entre les quals destaquen la demogràfica, la migratòria, la laboral i l'educativa, hi ha la de la institució familiar. El pontífex ha fet una crida als poders públics del món a «promoure polítiques concretes a favor de la família en el sector econòmic i en el laboral». Finalment el Papa ha defensat un diàleg constructiu sense oblidar la pròpia identitat cristiana, també amb «nous mètodes i recursos».
La predicació en les persecucions, lliçó de Sant Pau per al nostre temps
D'altra banda, predicació, persecucions i pregària han estat també aquest dijous les tres paraules clau en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta. El Sant Pare s’ha aturat a reflexionar sobre aquests tres punts per descriure la vida de l'apòstol Pau. El pontífex ha subratllat que l’apòstol dels gentils "ens estimula avui a anunciar l'Evangeli enmig de les persecucions del món i els consols del Senyor, amb l’exemple de la vida d’un sant sempre en moviment". Francesc ha exaltat "les dificultats”, a partir de la primera lectura del dia, un text que narra el temps en què "Pau va a judici, perquè el consideren un pertorbador".
El pontífex ha recordat que "l'Esperit va inspirar a Pau una mica d'astúcia, en un context de moltes lluites internes i entre els saduceus, que no creien en la Resurrecció". El Sant Pare ha comentat, a més que aquests "eren els custodis de la Llei, de la doctrina i del Poble de Déu, però enrealitat van perdre la llei”. Davant això, el Papa ha reivindicat "la força de Sant Pau, que és la pregària i la trobada amb el Senyor, des d’un esperit de lluita acompanyat d’intimitat amb Jesús”. El Sant Pare ha explicat finalment que "aquestes les tres actituds de Pau ens ensenyen els valors del zel apostòlic per anunciar Jesucrist, la resistència davant les persecucions i la pregària, és a dir, trobar-se amb el Senyor i deixar-se trobar per ell".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 1 de juny.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció