En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "Europa ha de tenir en la família el millor tresor"

El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants…

1 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants coincidint amb el 20è aniversari de la seva fundació. Francesc ha assegurat que «aquesta realitat associativa, 'jove' en l'esperit i en la seva història, està cridada a encomanar als altres el servei a les famílies, perquè Europa segueixi considerant la família el seu tresor més preuat». El Sant Pare ha destacat la importància del servei integral a la família, i ha recordat que, en la seva exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia, ha volgut subratllar «la unitat de tots els membres de la família i el compromís solidari de les famílies amb tota la societat, aliats del bé comú i de la pau, també a Europa»
Concretament ha assegurat que “no hi ha un aliat millor per al progrés integral de la societat que afavorir la presència de famílies en el teixit social". El bisbe de Roma ha recordat que "l’estil familiar que proposa difondre la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa no està sotmès a cap ideologia associada, sinó que es basa en la inviolable dignitat de la persona". Igualment el pontífex ha destacat que "el servei a la sacralitat de la vida es concreta en l’aliança entre les generacions, en el servei a tothom, en el dret a la vida del nasciturus que encara no té veu i en unes condicions de vida dignes per al la gent gran".
El bisbe de Roma ha explicat que, entre les diverses crisis d’Europa, entre les quals destaquen la demogràfica, la migratòria, la laboral i l'educativa, hi ha la de la institució familiar. El pontífex ha fet una crida als poders públics del món a «promoure polítiques concretes a favor de la família en el sector econòmic i en el laboral». Finalment el Papa ha defensat un diàleg constructiu sense oblidar la pròpia identitat cristiana, també amb «nous mètodes i recursos».
La predicació en les persecucions, lliçó de Sant Pau per al nostre temps
D'altra banda, predicació, persecucions i pregària han estat també aquest dijous les tres paraules clau en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta. El Sant Pare s’ha aturat a reflexionar sobre aquests tres punts per descriure la vida de l'apòstol Pau. El pontífex ha subratllat que l’apòstol dels gentils "ens estimula avui a anunciar l'Evangeli enmig de les persecucions del món i els consols del Senyor, amb l’exemple de la vida d’un sant sempre en moviment". Francesc ha exaltat "les dificultats”, a partir de la primera lectura del dia, un text que narra el temps en què "Pau va a judici, perquè el consideren un pertorbador".
El pontífex ha recordat que "l'Esperit va inspirar a Pau una mica d'astúcia, en un context de moltes lluites internes i entre els saduceus, que no creien en la Resurrecció". El Sant Pare ha comentat, a més que aquests "eren els custodis de la Llei, de la doctrina i del Poble de Déu, però enrealitat van perdre la llei”. Davant això, el Papa ha reivindicat "la força de Sant Pau, que és la pregària i la trobada amb el Senyor, des d’un esperit de lluita acompanyat d’intimitat amb Jesús”. El Sant Pare ha explicat finalment que "aquestes les tres actituds de Pau ens ensenyen els valors del zel apostòlic per anunciar Jesucrist, la resistència davant les persecucions i la pregària, és a dir, trobar-se amb el Senyor i deixar-se trobar per ell".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 1 de juny.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció