En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "Europa ha de tenir en la família el millor tresor"

El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants…

1 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha elogiat aquest dijous el servei i la missió de la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa, en rebre els seus integrants coincidint amb el 20è aniversari de la seva fundació. Francesc ha assegurat que «aquesta realitat associativa, 'jove' en l'esperit i en la seva història, està cridada a encomanar als altres el servei a les famílies, perquè Europa segueixi considerant la família el seu tresor més preuat». El Sant Pare ha destacat la importància del servei integral a la família, i ha recordat que, en la seva exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia, ha volgut subratllar «la unitat de tots els membres de la família i el compromís solidari de les famílies amb tota la societat, aliats del bé comú i de la pau, també a Europa»
Concretament ha assegurat que “no hi ha un aliat millor per al progrés integral de la societat que afavorir la presència de famílies en el teixit social". El bisbe de Roma ha recordat que "l’estil familiar que proposa difondre la Federació d'Associacions Catòliques de Famílies a Europa no està sotmès a cap ideologia associada, sinó que es basa en la inviolable dignitat de la persona". Igualment el pontífex ha destacat que "el servei a la sacralitat de la vida es concreta en l’aliança entre les generacions, en el servei a tothom, en el dret a la vida del nasciturus que encara no té veu i en unes condicions de vida dignes per al la gent gran".
El bisbe de Roma ha explicat que, entre les diverses crisis d’Europa, entre les quals destaquen la demogràfica, la migratòria, la laboral i l'educativa, hi ha la de la institució familiar. El pontífex ha fet una crida als poders públics del món a «promoure polítiques concretes a favor de la família en el sector econòmic i en el laboral». Finalment el Papa ha defensat un diàleg constructiu sense oblidar la pròpia identitat cristiana, també amb «nous mètodes i recursos».
La predicació en les persecucions, lliçó de Sant Pau per al nostre temps
D'altra banda, predicació, persecucions i pregària han estat també aquest dijous les tres paraules clau en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta. El Sant Pare s’ha aturat a reflexionar sobre aquests tres punts per descriure la vida de l'apòstol Pau. El pontífex ha subratllat que l’apòstol dels gentils "ens estimula avui a anunciar l'Evangeli enmig de les persecucions del món i els consols del Senyor, amb l’exemple de la vida d’un sant sempre en moviment". Francesc ha exaltat "les dificultats”, a partir de la primera lectura del dia, un text que narra el temps en què "Pau va a judici, perquè el consideren un pertorbador".
El pontífex ha recordat que "l'Esperit va inspirar a Pau una mica d'astúcia, en un context de moltes lluites internes i entre els saduceus, que no creien en la Resurrecció". El Sant Pare ha comentat, a més que aquests "eren els custodis de la Llei, de la doctrina i del Poble de Déu, però enrealitat van perdre la llei”. Davant això, el Papa ha reivindicat "la força de Sant Pau, que és la pregària i la trobada amb el Senyor, des d’un esperit de lluita acompanyat d’intimitat amb Jesús”. El Sant Pare ha explicat finalment que "aquestes les tres actituds de Pau ens ensenyen els valors del zel apostòlic per anunciar Jesucrist, la resistència davant les persecucions i la pregària, és a dir, trobar-se amb el Senyor i deixar-se trobar per ell".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 1 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció