En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "Europa ha omplert altres continents de missioners", i els qualifica "d'herois del nostre temps"

Francesc ha tornat a parlar aquest dimarts d’Europa, per referir-se al continent que ha omplert de missioners la resta del món, com van fer els…

10 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha tornat a parlar aquest dimarts d’Europa, per referir-se al continent que ha omplert de missioners la resta del món, com van fer els primers apòstols. Quatre dies després de rebre el Premi Carlemany, el Papa aprofita la setmana de Pentecosta per descriure, en diferents reflexions aquests dies, la terra on els seguidors que van conèixer directament Jesús van plantar les llavors que han donat les arrels cristianes d’aquesta Europa que veu posada a prova ara la seva ànima humanista. En l’homilia de la Missa matinal a la casa vaticana de Santa Marta, el Papa ha dit que “el missioner crema la seva vida per Jesús" i que "la docilitat a la veu de l’Esperit impulsa en aquesta direcció als homes i dones que són missioners de l’Església”

Francesc ha fet aquesta crida per descriure "l’impuls irresistible que porta a donar la vida per Crist, amb un foc com el que portava Sant Pau a seduir aquells joves que van anar lluny i van anunciar Jesús". A partir de la lectura del dia, dels Fets dels Apòstols, amb el comiat de Pau de la comunitat de Mileto per anar a Jerusalem, el pontífex ha subratllat que aquesta lectura "evoca la vida dels nostres missioners, els de totes les èpoques". El pontífex ha afegit que "els missioners són la glòria de l’Església, sense saber què els espera, com José María Pemán narra amb la sortida missionera de Francesc Xavier". El Papa s’ha mostrat especialment emocionat per referir-se a "l’Europa que ha omplert de missioners altres continents, els missioners d’avui, que se n’anaven sense tornar i que són herois del nostre temps”. I ha afegit que són "uns herois del nostre temps, de l'evangelització".
El pontífex ha demanat als joves que "cremin la seva vida amb l’alegria de proclamar l’evangeli". Adreçant-se especialment a aquells "nois i noies capturats pels problemes del nostre temps, que fan que no se sentin còmodes amb la cultura del narcisisme i de l’hedonisme", el Sant Pare els ha demanat que "vagin endavant amb aquesta alegria de l’anunci de l’evangeli".
El pontífex, d’altra banda, ha autoritzat a la Congregació per a les Causes dels Sants la promulgació de diversos decrets, després de rebre en audiència el prefecte del dicasteri, el cardenal Angelo Amato. Concretament Francesc ha donat llum verda a dos miracles, atribuïts a la intercessió del beat Ludovico Pavoni, sacerdot i fundador de la Congregació dels Fills de Maria Immaculada, i a la intercessió de Salomon LeClerq, màrtir dels Germans de les Escoles Cristianes, així com també el reconeixement de les virtuts heroiques de Rafael Manuel Almansa Riaño, sacerdot dels frares menors.
Dues iniciatives de caritat en nom del Sant Pare
Des de demà i fins dissabte, dins les iniciatives per a la caritat del Papa Francesc, el Cercle de Sant Pere exposarà al Vaticà objectes de regal, decoració i articles d’estiu per destinar els fons recaptats als pobres de Roma. D’altra banda, en nom del mateix pontífex, els fons recollits al Pavelló de la Santa Seu dins l’Expo de Milà 2015 al projecte Promoure Oportunitats de Treball per a iraquians desplaçats a Jordània.
La iniciativa és de Càritas Jordània, al centre de Santa Maria de la Pau a Amman. La xifra és de 150.000 dòlars, donats voluntàriament pels visitants al pavelló pontifici a Milà. El projecte, presentat al Pontifici Consell Cor Unum i avaluat conjuntament amb el Pontifici Consell de la Cultura, pretén fer realitat el desig del Sant Pare, que consisteix a utilitzar els diners recaptats a favor dels més febles que pateixen les conseqüències de les guerres de Síria i l’Iraq, és a dir, refugiats.
Missatge de Francesc als coptes
"Coptes i catòlics poden testimoniar junts valors tan importants com ara la santedat i dignitat de cada vida humana, la santedat del matrimoni i la vida familiar i el respecte de la creació que ens ha confiat Déu”. Així s’expressa per escrit el Papa en una carta adreçada a Tawadros II, Papa d'Alexandria i Patriarca de l'Església Copta Ortodoxa. En el marc de la celebració de la Jornada de l'Amistat entre Coptes i Catòlics, el Sant Pare agraeix a Déu els passos que uns i altres han donat al llarg del camí de la reconciliació i l’amistat després de segles de silenci, incomprensió i fins i tot hostilitat. Ara, coptes i catòlics, segons escriu Francesc, "es troben cada vegada més, dialoguen i cooperen per anunciar l'Evangeli i servir la humanitat".
El pontífex també expressa el seu profund agraïment a Tawadros II per l’hospitalitat oferta en la 13a reunió de la Comissió Mixta Internacional per al Diàleg Teològic entre l'Església catòlica i les Esglésies ortodoxes orientals, celebrada al Caire, per invitació del patriarcat de la Seu de Sant Marc, i subratlla que, amb el renovat esperit d'amistat entre coptes i catòlics, "el Senyor ens fa veure que el lligam que ens uneix neix de la mateixa crida i missió que rebem del Pare el dia del nostre baptisme". Davant els molts desafiaments contemporanis, segons afegeix el Papa, coptes i catòlics estan cridats a oferir una resposta comuna fundada sobre l'Evangeli. Abans de concloure la seva missiva, el Papa Francesc expressa la seva preocupació per les comunitats cristianes que viuen al Pròxim Orient.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 10 de maig.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció