En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que la Bíblia hauria de ser com el mòbil

Francesc ha animat aquest diumenge tothom a "familiaritzar-se amb la Bíblia mitjançant la lectura freqüent, la meditació i l'assimilació. Ha estat en meditar, abans de…

5 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Francesc ha animat aquest diumenge tothom a "familiaritzar-se amb la Bíblia mitjançant la lectura freqüent, la meditació i l'assimilació. Ha estat en meditar, abans de la pregària de l'Àngelus, sobre l'Evangeli del primer diumenge de Quaresma que cada any presenta l'episodi de les temptacions de Jesús al desert. El Papa, només unes hores abans d'iniciar els seus exercicis espirituals de Quaresma amb la Cúria Romana, ha afirmat que, en aquest temps de 40 dies, "tots estem convidats a seguir les petjades de Jesús i a afrontar la batalla espiritual contra el maligne amb la força de la Paraula de Déu".

Per explicar aquesta crida que rebem com a cristians, el pontífex ha preguntat, a les desenes de milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere del Vaticà, "què passaria si tractéssim la Bíblia com tractem al nostre telèfon mòbil, és a dir, si la portéssim sempre amb nosaltres, si tornéssim a buscar-la quan ens la deixem a casa, si l'obríssim diverses vegades al dia i si llegíssim tots els missatges que conté". El Sant Pare ha admès que és "una comparació paradoxal" però que "fa reflexionar" perquè, de fet, "si tinguéssim la Paraula de Déu sempre al cor, no hi hauria cap temptació que ens pogués allunyar de Déu, com tampoc cap obstacle que pogués desviar-nos del camí del bé"

Exercicis espirituals.

Tot just poques hores després d'aquest Àngelus, a les 18.00 hores d'aquest diumenge, el Papa i la Cúria han començat els exercicis espirituals de Quaresma, amb el tema de "la Passió, mort i resurrecció de Jesús segons l'Evangeli de Sant Mateu". Es fan fins divendres a la "Casa del Diví Mestre" de la localitat italiana d'Ariccia, a prop de Roma, i són guiats pel sacerdot franciscà, Giulio Michelini. Durant aquest període, com és habitual, queden suspeses totes les audiències del Sant Pare, incloent-hi l'Audiència General del dimecres 8 de març.

El Predicador dels Exercicis, el sacerdot i professor l'Institut Teològic d'Assís Giulio Michelini, proposa per a les meditacions quaresmals, "una lectura existencial i espiritual dels passatges evangèlics, per aprendre a quedar-se amb Jesús". Les reflexions inclouen una Introducció i nou meditacions, precedides per la Missa matinal, seguides de moments de pregària i silenci que s'acabaran el proper divendres amb l'adoració eucarística.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció