En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la corrupció arriba quan el pecat entra totalment"

El Papa ha dit aquest dilluns que Jesús, que jutja "amb misericòrdia", és la "plenitud" de la llei. En l’homilia de la Missa matinal a…

3 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que Jesús, que jutja "amb misericòrdia", és la "plenitud" de la llei. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha fet una crida a no jutjar "el cor dels altres", sinó a perdonar. A partir de l'Evangeli de Joan, sobre la dona sorpresa en adulteri, i de la lectura del llibre del Profeta Daniel, dedicada a Susana, el pontífex ha destacat la importància de "la innocència, el pecat, la corrupció i la llei" en aquests textos, perquè "en tots dos casos els jutges eren corruptes". En questa línia, ha recordat que "la corrupció és quan el pecat entra totalment a la consciència i no deixa lloc ni tan sols per l'aire".
Francesc ha comentat que "la corrupció consisteix a fer mal pensant que es fa bé". El Sant Pare ha presentat el cas de Susana, amb "corruptes a causa dels vicis de la luxúria que l'amenacen amb donar fals testimoni contra ella". En canvi, en el cas de la veritable adúltera, trobem que l'acusen altres jutges que, segons ha explicat el Papa, "havien perdut el cap" fent créixer en ells una interpretació de la llei, "tan rígida que no deixava espai a l'Esperit Sant".
Finalment el pontífex ha exaltat la figura de Jesús, el veritable Mestre de la llei, davant els jutges falsos, que havien "pervertit el seu cor" o que donaven sentències injustes "oprimint els innocents i absolent als malvats"Francesc ha invitat els creients a pensar en la maldat "amb la qual els nostres vicis jutgen la gent", i ha recordat quan Jesús diu a la dona adúltera: "Ves-te'n i d'ara endavant no pequismés".

Missatge a la XVII Conferència contra el Tràfic de Persones
El Papa, d'altra banda, assegura que és el moment d'acabar amb el tràfic d'éssers humans, greu "forma d'esclavitud" moderna i "nafra vergonyosa" de la humanitat. Així s’expressa en un Missatge a la XVII Conferència contra el Tràfic de Persones, que es fa aquests dies a Viena, promoguda per l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). El missatge ha estat llegit per Michael Czerny, sotssecretari de la Secció Migrants i refugiats del dicasteri per al Servei al Desenvolupament humà Integral, que ha intervingut en nom de la Santa Seu. El Sant Pare escriu que cal actuar amb determinació a l’hora  "d’eradicar" el tràfic de persones, "que representa un dels més vergonyosos fenòmens que desfigura el rostre de la humanitat moderna". És "xocant", "escandalós", segons afegeix el Pontífex, descobrir que el tràfic de persones passa en tots els països i que representa "un dels negocis més lucratius del planeta". Es tracta, segons diu també, "d'una forma d'esclavitud, d'un crim contra la humanitat, una greu violació dels drets humans, una nafra atroç, que ha de ser condemnada encara més quan involucra nens"
Dirigint-se als representants de les nacions que participen en la conferència, el Papa els exhorta a fer "tot el possible" per augmentar la consciència sobre aquesta plaga i "coordinar millor" els esforços legals i socials "per salvar milions de nens i adults". En la seva intervenció, Czerny ha subratllat la preocupació pels esforços fins ara insuficients per contrastar un fenomen terrible com el del tràfic d'éssers humans. En particular, ha proposat prevenir el trànsit, protegir les víctimes i perseguir els criminals. A la base de tot, segons ha tdit, hi ha la urgència de posar al centre la persona humana amb el seu valor inestimable. Czerny ha recordat les nombroses intervencions de Francesc en favor dels nens, víctimes d'aquesta nova esclavitud, i ha subratllat la necessitat d'una forta col•laboració entre tots (institucions, organitzacions religioses i mitjans de comunicació) per realitzar accions efectives contra el tràfic d'éssers humans.
Programa del viatge a Egipte
Finalment destaquem que s’ha fet públic, aquest mateix dilluns, el programa del viatge que el Papa farà a Egipte els propers dies 28 i 29 d’abril. L'ha fet públic la Sala de Premsa vaticana, que fixa la sortida de l'avió papal per al divendres 28 a les 10.45 hores. Després d'una benvinguda i una visita al president de la República, Francesc serà rebut pel Gran Imam d'Al-Azhar. Després s'adreçarà en un discurs als participants en la Conferència Internacional de la Pau, i visitarà a la tarda Tawadros II, dels coptes. Dissabte 29, el Sant Pare presidirà l'Eucaristia al matí, dinarà amb els bisbes egipcis  i pregarà amb el clergat, els religiosos i religioses i els seminaristes.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 3 d'abril.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció