En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la fidelitat i la misericòrdia són el binomi perfecte" perquè els bisbes acostin Jesucrist al món

El Papa ha dit aquest dilluns que “la fidelitat va al costat de la misericòrdia”. Francesc, en la Missa que ha presidit a la Basílica…

22 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que “la fidelitat va al costat de la misericòrdia”. Francesc, en la Missa que ha presidit a la Basílica de Sant Pere del Vaticà amb motiu de la festa de la Càtedra de Pere Apòstol i dins el Jubileu de la Cúria Romana i les institucions de la Santa Seu, ha destacat que “la pregunta clara de qui diem que és Jesús requereix una resposta pròpia, sense retards ni delegacions, perquè és una qüestió de l’amor incondicional del nostre mestre”. El Sant Pare ha recordat que Pere i els seus successors són els qui “tenen la responsabilitats de confirmar els germans en la fe”. El pontífex ha destacat que “el nostre pensament i la nostra mirada han d’estar fixats en Jesucrist, principi i final de totes les accions de l’Església i roca de la nostra fe”.
El Sant Pare ha dit que els pastors tenen la cura del seu ramat, com diu el profeta Ezequiel quan afirma que el pastor surt a buscar l’ovella perduda. En aquesta línia, ha assegurat que els pastors han d’actualitzar aquest missatge amb el bé que poden rebre i donar, imitant el Bon Pastor i sent misericordiosos i col•laboradors de Déu. Francesc ha qualificat de "binomi inseparable" les virtuts de la misericòrdia i la fidelitat, des de la imitació de Crist com a pastors. El Sant Pare ha conclòs dient que "el pastor ha de vetllar pel bé de les seves ovelles", que són les comunitats cristianes.
Ja fa 15 anys que Bergoglio va ser creat cardenal 
D'altra banda, aquest diumenge, es va complir el quinzè aniversari de la creació del nou cardenal Jorge-Mario Bergoglio. El cardenal Javier Lozano Barragán, president emèrit del Pontifici Consell per a la Pastoral dels Agents Sanitaris, ha expressat aquest mateix dilluns la seva felicitació a qui és ara el papa Francesc. Va ser un 21 de febrer quan Sant Joan Pau II va crear Bergoglio cardenal en un dels 9 consistoris convocats pel pontífex polonès.
Meditació de Marko Rupnik en el Jubileu de la Cúria Romana
Finalment destaquem que el jesuïta Marko Ivan Rupnik, director del Centre Aletti, ha dit aquest dilluns al matí, en la meditació inicial del Jubileu de la Cúria Romana, que l’Església ha de ser "lliure, disponible, generosa i oberta". En aquesta línia i davant el Papa, els membres de la Cúria i representants de les institucions vinculades a la Santa Seu amb familiars seus, el teòleg ha recordat que la nostra fe és “acollida d’una vida”, i que l’Església ha de “manifestar la gràcia i la bondat de la qual hem estat destinataris”. Rupnik ha recordat que "un perill per a la Cúria és caure en la tentació d'adquirir un caràcter com imperial, estatal, del passat".
Marko Rupnik ha recordat que l’Església ha d’estar al servei de tothom i necessita superar els individualismes, amb una missió concreta: "Cobrir la distància entre nosaltres i el nostre home contemporani, ferit com nosaltres i que també pateix i està provat". Així es podrà "atraure més persones a una vida nova". Finalment, el jesuïta ha assegurat que els cristians som cridats a fer present Déu en el món a través de la nostra humanitat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 22 de febrer.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció