En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la fidelitat i la misericòrdia són el binomi perfecte" perquè els bisbes acostin Jesucrist al món

El Papa ha dit aquest dilluns que “la fidelitat va al costat de la misericòrdia”. Francesc, en la Missa que ha presidit a la Basílica…

22 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha dit aquest dilluns que “la fidelitat va al costat de la misericòrdia”. Francesc, en la Missa que ha presidit a la Basílica de Sant Pere del Vaticà amb motiu de la festa de la Càtedra de Pere Apòstol i dins el Jubileu de la Cúria Romana i les institucions de la Santa Seu, ha destacat que “la pregunta clara de qui diem que és Jesús requereix una resposta pròpia, sense retards ni delegacions, perquè és una qüestió de l’amor incondicional del nostre mestre”. El Sant Pare ha recordat que Pere i els seus successors són els qui “tenen la responsabilitats de confirmar els germans en la fe”. El pontífex ha destacat que “el nostre pensament i la nostra mirada han d’estar fixats en Jesucrist, principi i final de totes les accions de l’Església i roca de la nostra fe”.
El Sant Pare ha dit que els pastors tenen la cura del seu ramat, com diu el profeta Ezequiel quan afirma que el pastor surt a buscar l’ovella perduda. En aquesta línia, ha assegurat que els pastors han d’actualitzar aquest missatge amb el bé que poden rebre i donar, imitant el Bon Pastor i sent misericordiosos i col•laboradors de Déu. Francesc ha qualificat de "binomi inseparable" les virtuts de la misericòrdia i la fidelitat, des de la imitació de Crist com a pastors. El Sant Pare ha conclòs dient que "el pastor ha de vetllar pel bé de les seves ovelles", que són les comunitats cristianes.
Ja fa 15 anys que Bergoglio va ser creat cardenal 
D'altra banda, aquest diumenge, es va complir el quinzè aniversari de la creació del nou cardenal Jorge-Mario Bergoglio. El cardenal Javier Lozano Barragán, president emèrit del Pontifici Consell per a la Pastoral dels Agents Sanitaris, ha expressat aquest mateix dilluns la seva felicitació a qui és ara el papa Francesc. Va ser un 21 de febrer quan Sant Joan Pau II va crear Bergoglio cardenal en un dels 9 consistoris convocats pel pontífex polonès.
Meditació de Marko Rupnik en el Jubileu de la Cúria Romana
Finalment destaquem que el jesuïta Marko Ivan Rupnik, director del Centre Aletti, ha dit aquest dilluns al matí, en la meditació inicial del Jubileu de la Cúria Romana, que l’Església ha de ser "lliure, disponible, generosa i oberta". En aquesta línia i davant el Papa, els membres de la Cúria i representants de les institucions vinculades a la Santa Seu amb familiars seus, el teòleg ha recordat que la nostra fe és “acollida d’una vida”, i que l’Església ha de “manifestar la gràcia i la bondat de la qual hem estat destinataris”. Rupnik ha recordat que "un perill per a la Cúria és caure en la tentació d'adquirir un caràcter com imperial, estatal, del passat".
Marko Rupnik ha recordat que l’Església ha d’estar al servei de tothom i necessita superar els individualismes, amb una missió concreta: "Cobrir la distància entre nosaltres i el nostre home contemporani, ferit com nosaltres i que també pateix i està provat". Així es podrà "atraure més persones a una vida nova". Finalment, el jesuïta ha assegurat que els cristians som cridats a fer present Déu en el món a través de la nostra humanitat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 22 de febrer.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció