En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la justícia de Déu no és revenja, sinó misericòrdia", frase a Twitter que consola els pakistanesos

El Papa torna a trobar-se aquest dimecres amb milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, després de les celebracions de la…

29 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa torna a trobar-se aquest dimecres amb milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, després de les celebracions de la Setmana Santa i de Diumenge de Pasqua, en una nova audiència setmanal. Dins l’octava pasqual, segons el pontífex, l’únic que podem fer és reafirmar la raó de la nostra esperança, que no és altra que Jesús ressuscitat. Francesc ha publicat avui un missatge, en el seu compte de Twitter, en què diu que “Jesús ens mostra que la potència de Déu no és destrucció, sinó amor” i que “la Justícia de Déu no és revenja, sinó misericòrdia”. Aquestes paraules ens tornen a connectar amb la persecució contra els cristians, una realitat viscuda des de diumenge al Pakistan, arran de l’atemptat en què van morir una setantena de persones, molts d’ells cristians, i entre ells dones i nens. Tots celebraven la Pasqua en un parc de Lahore. 
Mobeen Shahid, president de l’Associació de Pakistanesos Cristians a Itàlia, ha explicat aquest dimarts que els pakistanesos s’han sentit molt consolats per les paraules que el Papa va pronunciar dilluns durant el Regina Caeli. "Són acollides amb gran consol, perquè el Papa ha recordat les víctimes", ha dit. En la mateixa línia, Shahid ha comentat que "la majoria de morts són cristians, però no hem d'oblidar que també hi havia musulmans, cosa que situa el crim no precisament en un fenomen contra els cristians, sinó que afecta tot el país". El dirigent pakistanès, d'altra banda, ha lamentat que el seu país "està pagant les conseqüències d'una educació inspirada en el fanatisme, alimentat per la  lluita contra el comunisme internacional en la guerra contra Rússia a l'Afganistan".
El president de l’associació pakistanesa italiana ha destacat que ara, al Pakistan, conviuen el desig de perdó i el dolor. "Hem d'assumir com a cristians una actitud de profunda fe, d'acord amb l'exemple del Crist que perdona, però malauradament persisteix el dolor de les famílies que han perdut nens i éssers estimats", ha assegurat. A més de recordar que les més de 70 víctimes inclouen 31 nens i 8 dones, Shahid ha explicat que "el president de la república i el primer ministre del Pakistan han reconegut també el compromís de les minories religioses en el desenvolupament del país". I ha conclos que "ha arribat ara el moment en què les dues principals autoritats han de restablir el Ministeri federal per a les Minories".
Mobeen Shahid ha fet seva també la lamentació del Papa davant l’existència al Pakistan d’una llei antiblasfèmia que avala la persecució i la manca de llibertat religiosa. "El primer ministre Mawaz Sharif es va expressar dilluns, en un missatge a la nació, a favor d'una revisió de l'actual llei sobre la blasfèmia", ha comentat. El president de l’Associació de Pakistanesos Cristians a Itàlia ha fet una crida a la solidaritat amb els perseguits a través de la pregària, com "la que s'ha fet aquest dimarts al vespre a Santa Maria in Trastevere, a Roma, organitzada per la Comunitat de Sant Egidi". També en les últimes hores, centenars de cristians i musulmans s’han trobata, desafiant la por, en una vetlla de pregària a la mateixa entrada del parc infantil on es va produir diumenge l’atemptat.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 29 de març.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció