En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la misericòrdia és el centre de la vida cristiana"

Francesc va assegurar aquest dimecres que la "misericòrdia és el missatge” que ha de donar “com a bisbe de Roma". En una audiència general dedicada…

19 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc va assegurar aquest dimecres que la "misericòrdia és el missatge” que ha de donar “com a bisbe de Roma". En una audiència general dedicada a la cinquena Benaurança, “feliços els misericordiosos perquè tindran misericòrdia”, el Papa va recordar que "cadascú ha de recordar que necessita el perdó i la paciència". Des de la biblioteca del Palau Apostòlic i seguit per pantalla, el pontífex ha destacat que “la misericòrdia no és una dimensió entre altres, sinó el centre de la vida cristiana". Ha recordat igualment que "aquest tema ja va ser triat des del primer Àngelus com a Papa, fet que ha quedat molt gravat com una qüestió que s'hauria d'haver tractat sempre, cada dia".
Escolteu AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

El bisbe de Roma va dir també que la necessitat de trobar misericòrdia  no s’ha de separar de la capacitat de perdonar. Després de la reflexió, el Sant Pare va recordar que aquesta setmana, divendres i dissabte, es fa la iniciativa "24 hores per al Senyor", una cita important "per a la Quaresma des de la pregària i el sagrament de la reconciliació". Lògicament no es podrà realitzar en les formes habituals, amb trobades personals, a causa de l'emergència del coronavirus. Després Francesc va fer seva una crida dels bisbes italians que, en aquesta crisi sanitària, van promoure un moment de pregària arreu del país. Concretament consisteix a fer que "totes les famílies, tots els fidels i totes les comunitats religioses s’uneixin espiritualment avui a les 9 del vespre per resar el Rosari, amb els Misteris de Llum. El Papa els acompanyarà des del Vaticà. Finalment el pontífex va demanar als creients que tinguin presents les famílies i els qui tenen cura dels malalts.

Al final de l'Audiència General, el Papa va recordar que l’Església celebra aquest mateix dijous, com cada 19 de març, la solemnitat de Sant Josep, del qual va destacar que “sempre va buscar i va estimar el Senyor a la feina, en l’àmbit familiar i en els moments de dolor”. Francesc, que va presidir la Missa d’inici del pontificat precisament una dia de Sant Josep, ara fa 7 anys, va demanar novament ahir que els creients invoquin aquest gran sant.

D’altra banda, en la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa va pregar sobretot pels treballadors sanitaris que han mort mentre ajudaven els pacients amb coronavirus. En la seva homilia, va recordar que, com mostren les lectures d’aquest dimecres de la tercera setmana de Quaresma, "Déu està sempre a prop de nosaltres i que, en aquest difícil moment, ens demana proximitat els uns amb els altres".  Va admetre, això sí, que "no podem, potser, apropar-nos físicament per por de contagi, però sí que podem despertar en nosaltres una actitud de proximitat: amb la pregària, amb l'ajuda, amb moltes formes de proximitat". El bisbe de Roma va comentar finalment que aquesta proximitat comporta, a més, que tots siguem capaços d’ajudar-nos els uns als altres i no pas amagar-nos.

I finalment destaquem que Francesc revela, en una entrevista publicada pel diari ‘La Reppublica’, que ha demanat a Déu “que aturi l'epidèmia del coronavirus amb la seva mà". A més, demana que "tots estiguin a prop dels qui han perdut els seus éssers estimats". Entrevistat pel vaticanista Paolo Rodari, el Papa anima tothom a "redescobrir, en aquests temps difícils, la concreció de les petites coses, de les atencions que cal tenir amb les persones properes, sobretot familiars i amics”.

Diari del Papa AQUÍ-> https://drive.google.com/open?id=1ETtctkPtUi1-pX5avVDVZuA62UR95Tmy

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció