En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la pregària ens obre a les profunditats de l'amor"

El Papa ha fet aquest dimecres una crida general a "reconèixer la pobresa de la nostra pregària". En una nova audiència general, Francesc ha recordat…

3 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest dimecres una crida general a "reconèixer la pobresa de la nostra pregària". En una nova audiència general, Francesc ha recordat que "la proximitat de Déu és la revelació", i ha proposat "contemplar com, gràcies a Jesús, la pregària ens obre de bat a bat a l'immens misteri de la Santa Trinitat, a les profunditats del Déu de l'amor". Després de la reflexió, el pontífex ha recordat l'imminent viatge apostòlic a l'Iraq, que comença aquest divendres i durarà fins dilluns, i també ha tingut un record per a la difícil situació que viu Myanmar (Birmània). Novament des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, el Sant Pare ha dedicat el seu missatge central a la pregària i a la Trinitat, a partir de la lectura d'alguns paràgrafs de la Carta de Sant Pau als cristians de Roma, que subratlla el caràcter paternal de "l'Esperit de Déu", al qual ens podem adreçar amb confiança.
El bisbe de Roma ha explicat que Déu estima l'home, i ha comentat que "nosaltres no hauríem tingut mai la valentia de creure-ho si no haguéssim conegut Jesús". Ha presentat aquest idea com "l'escàndol que trobem gravat a la paràbola del pare misericordiós o en la de pastor que surt a buscar l'ovella perduda". En la seva habitual mirada al món, el Papa ha lamentat que "segueixen arribant de Myanmar tristes notícies d'enfrontaments sagnants, amb pèrdua de vides". S'ha adreçat de manera particular "a les autoritats implicades, perquè el diàleg prevalgui sobre la repressió i l'harmonia, sobre la discòrdia". Francesc també ha fet "una crida a la comunitat internacional perquè s'esforci per garantir que les aspiracions del poble birmà no es vegin sufocades per la violència".

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024