En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu que la Quaresma és "veure Jesús en els qui pateixen"

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "el temps de Quaresma és una bona ocasió per acostar-se a Jesús, trobar-lo en la pregària i veure…

19 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "el temps de Quaresma és una bona ocasió per acostar-se a Jesús, trobar-lo en la pregària i veure el seu rostre en la cara dels germans que pateixen". En la pregària de l'Àngelus, Francesc ha comentat el passatge de l'Evangeli de Joan que relata la trobada de Jesús amb la Samaritana, a qui demana de beure, i ha destacat la importància de l'aigua que dóna la vida eterna. Ha recordat que "aquesta aigua, l'hem rebuda en el Baptisme però potser l'hem oblidada o estem en recerca de pous les aigües no ens sadollen la set". El bisbe de Roma ha recordat que "Jesús ens parla també a nosaltres, com a la samaritana, cosa que converteix la Quaresma en un temps per renovar en nosaltres la gràcia del Baptisme, com també per convertir-nos en artífexs de reconciliació i instruments de pau".

D'altra banda, després de l'Àngelus, el Sant Pare ha mostrat la seva proximitat a les víctimes de les inundacions que estan castigant el Perú aquests últims dies. També ha recordat, amb paraules plenes d'afecte, la figura de Josef Mayr-Nusser, màrtir que es va negar a unir-se als nazis per fidelitat a l'Evangeli i que va ser proclamat beat aquest dissabte a la ciutat italiana de Bolzano. Finalment el pontífex ha tingut present la festa litúrgica de Sant Josep, que ha quedat traslladada a aquest dilluns per la coincidència amb el diumenge III de Quaresma. Recordem que, aquest 19 de març, s'han complert, a més, 4 anys de l'inici del Pontificat de Francesc.

Finalment destaquem que el Papa visitarà Egipte els dies 28 i 29 d'abril, segons anunciava aquest dissabte l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. El pontífex havia estat convidat pel president de la República, Abd al-Fattah al-Sisi, com també pels bisbes de l'Església Catòlica, pel patriarca copte Tawadros II i el gran imam de la mesquita d'Al Azhar, el xeic Ahmed Mohamed el-Tayyib. La notícia ha estat rebuda amb gran alegria especialment a la comunitat copta catòlica.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció