En directe

Tot anirà bé

PAPA FRANCESC

El Papa diu que l'Advent és "obrir el cor a les necessitats dels altres"

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que els creients visquin un temps d’Advent com a preparació per acollir la petitesa, la tendresa…

14 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu desig que els creients visquin un temps d’Advent com a preparació per acollir la petitesa, la tendresa i la feblesa que també és el poder i la fortalesa del Fill de Déu. En l’audiència general a l’aula Pau VI i davant de milers de persones, Francesc ha presentat les paraules del profeta Isaïes sobre l’esperança cristiana, en la segona sessió sobre aquest tema. El Sant Pare ha comentat alguns fragments del capítol 52 d’Isaïes, que comença amb la invitació perquè Jerusalem desperti davant l’arribada del Senyor, que ha vingut a alliberar el seu poble. En aquesta línia, el pontífex ha afegit que "les paraules de la fe en Déu es basen en el poder d’aquell que no abandona mai el seu poble", i ha insistit que "l’acompliment de l’amor serà el Regne instaurat per Jesús, allò que celebrem per Nadal i que culmina en la Pasqua, tot plegat un motiu d’esperança"
Francesc ha recordat que "la bona notícia és que Déu està arribant per oferir una cosa nova i portar la llibertat i el consol, motiu pel qual el mal no triomfarà i la desesperació serà vençuda. El Sant Pare ha fet una crida a la preparació per acollir la gran novetat del Déu gran i feble alhora, un Déu també pobre per ser més proper a nosaltres". El Papa ha destacat la importància del temps d’Advent, òptim per acollir el Salvador del món, “aprofundir en la nostra fe, obrir el nostre cor a les necessitats dels altres i enfortir la nostra vocació cristiana”. Després de repassar algunes opcions per conrear l’espiritualitat i la vida interior, Francesc ha fet una crida a “acollir el Senyor, que s’acosta a nosaltres per alliberar-nos de tot allò que ens treu la millor imatge de Déu”
A pocs dies del 80è aniversari del Papa, el mateix Francesc ha agraït tots els missatges de felicitació que està rebent. En un altre moment, ha recordat Sant Joan de la Creu, pastor místic i doctor de l’Església, per animar sobretot els joves a "contemplar la grandesa de Jesús i a acceptar la seva creu". També s’ha adreçat, un dimecres més, a les parelles acabades de casar, per recordar-los la importància de la pregària com “un camí de perfecció cristiana”.
Vídeo del Papa per a sords
D'altra banda, un vídeo de pocs segons serveix perquè el Papa desitgi un bon Nadal als sords utilitzant la llengua dels signes. Així Francesc demana als qui no hi senten que preguin per ell, dins una seqüència publicada en el compte de Twitter de Yoannis Lahzi Gaid, membre de la secretaria particular del pontífex. La imatge amb els gestos del Sant Pare per als sords s’ha fet molt ràpidament viral. Mario Teti, encarregat de la Pastoral del Sord al Vicariat de Roma, ha assegurat que aquest nou vídeo respon a un estil de proximitat a tothom, sense exclusions. El responsable d’atendre els sords a la diòcesi de Roma ha reivindicat el potencial dels capellans joves per ajudar-los a comunicar-se amb els qui no hi senten. Recordem que, ja el 26 de maig passat, el Papa havia saludat els fidels en la llengua dels signes, amb la presència d’un grup d’unes 60 persones vinculades a una associació italiana de sords.
Finalment destaquem que s’ha acabat aquest dimecres a la tarda l’última reunió que ha tingut aquest any el Consell dels 9 Cardenals, instituït pel Papa ara fa tres anys amb la missió d’ajudar-lo en el govern de l’Església i en el projecte de reforma de la Cúria Romana. En tres dies de treballs dins aquesta 17a sessió de l’anomenat C9, els purpurats han parlat de l’empenta missionera i la sinodalitat com a eixos d’aquests canvis. Ho ha explicat el portaveu de la Santa Seu, Greg Burke. El paper dels laics i de les famílies ha estat un altre dels grans temes tractats en aquesta reunió dels 9 cardenals.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 14 de desembre.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció