En directe

Fabricació Pròpia

VATICÀ

El Papa diu que "moltes persones esperen que sortim al seu encontre"

El Papa ha assegurat aquest dijous que, "davant els conflictes i exclusions del nostre món, el Senyor ens demana que siguem creadors de comunió, oferint…

20 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dijous que, "davant els conflictes i exclusions del nostre món, el Senyor ens demana que siguem creadors de comunió, oferint amb tendresa la misericòrdia rebuda". A partir dels vincles entre "esperança i misericòrdia", reflectits en les Confessions de Sant Agustí, Francesc ha enfocat així el seu discurs davant els participants en el 55è Capítol General dels Agustins Recol•lectes, rebuts en audiència. El pontífex ha recordat als religiosos que, en aquesta reunió mundial, «posen i revisen davant Déu la vida de la mateixa institució, amb els seus anhels i desafiaments, perquè sigui ell qui els doni llum i esperança».
El Bisbe de Roma ha subratllat que, «per buscar la renovació i un impuls, es necessita tornar a Déu», centre imprescindible per "afrontar els reptes actuals, amb la pregària d'acció de gràcies i purificació interior". En aquesta línia, ha comentat que, "quan el Senyor és en el centre de la nostra vida, tot és possible, perquè no hi entra ni el fracàs ni cap altre mal, i ell és qui es troba al centre, el qui ens dirigeix". Francesc ha subratllat després que la situació del món, en aquest moment de manera especial, ens demana que siguem els seus «creadors de comunió»
El Sant Pare també ha destacat la importància d’anar més enllà dels entorns petits, per ser Església en sortida. "Amb el nostre testimoni de comunitat viva i oberta a allò que ens indica el Senyor, a través del seu Esperit, podrem respondre a les necessitats de cada persona amb el mateix amor amb què Déu ens ha estimat", ha assegurat. Igualment el Papa ha afegit que "moltes persones esperen que sortim al seu encontre i les mirem amb aquella tendresa experimentada i rebuda de la nostra relació amb Déu". I ha conclòs que "aquest és el poder que portem els creients, no pas el dels nostres propis ideals i projectes, sinó la força de la seva misericòrdia, que transforma la vida".
En aquest context, el Sant Pare ha recordat que «estem cridats a crear, amb la nostra presència enmig del món, una societat capaç de reconèixer la dignitat de cada persona, per respondre a les necessitats de cada persona amb el mateix amor amb què Déu ens ha estimat». El pontífex, a més, ha invitat la família dels Agustins Recoletos «a mantenir amb esperit renovat el somni de sant Agustí, de viure com a germans, amb un sol cor i una sola ànima». Així ha expressa també el desig que aquesta vivèncai  «reflecteixi l'ideal dels primers cristians i sigui profecia vivent de comunió en aquest món nostre, perquè no hi hagi divisió, ni conflictes ni exclusió, sinó que regni la concòrdia i es promogui el diàleg».
Mètodes per conèixer i seguir Jesús
D'altra banda, en l’homilia de la Missa matinal a la Capella de Santa Marta, Francesc ha destacat que, per conèixer veritablement Jesús, tenim "necessitat de pregària, adoració i de reconèixer-nos pecadors". També ha comentat que el catecisme no és suficient per comprendre la profunditat del misteri de Crist. En presentar novament la figura de Pau que "se submergeix en el mar immens que és la persona de Crist",  el Sant Pare ha assegurat que l'apòstol "no només resa, sinó que adora aquell misteri que supera tot coneixement i, en un context d'adoració, demana aquesta gràcia" al Senyor.
I un altre pas "per conèixer el Crist", segons el Papa, és "tenir consciència de nosaltres mateixos", és a dir, agafar el costum "d'acusar-nos a nosaltres mateixos, reconeixent que som pecadors". El bisbe de Roma ha proposat aquestes reflexions a partir del passatge de la Carta de Sant Pau als cristians d'Efes, contingut en la primera lectura del dia. Francesc ha conclòs que "l'Apòstol dels Gentils demana que l'Esperit Sant doni als Efesis la gràcia de ser forts, reforçats, fer que Crist habiti en els seus cors", ja que "aquí és on hi ha el centre".
Missatge de suport a les dones
El Papa, a més, és notícia perquè ha expressat el seu desig "que s'ampliïn els espais de la presència de les dones i s'intensifiqui la seva obra en la recerca d'ocasions de trobada, de coneixement i de diàleg, així com el comú compromís per a l'edificació d'un futur de prosperitat i de pau, que produeixi abundants fruits de creixement humà i social". Francesc fa aquesta reflexió en un telegrama, signat pel cardenal secretari d'Estat Pietro Parolin i dirigit als participants en la II Conferència amb les Dones de l'Orient Mitjà i de la Mediterrània, que es fa a Bari (Itàlia) amb el lema "Dones agents de pau per a una cultura de l’encontre i del diàleg".
La Conferència, promoguda per la Unió Mundial d'Organitzacions Femenines Catòliques, al costat del Fòrum Internacional d'Acció Catòlica i l'Acció Catòlica Italiana, es fa en el context del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia, que "invita tothom a realitzar obres de misericòrdia corporals i espirituals", com també diu el Sant Pare en el telegrama. En la missiva, el pontífex "saluda cordialment totes les dones presents", en particular "les procedents de l'Orient Mitjà i dels països marcats per conflictes socials, la pobresa i les discriminacions".
Audiència al president de Burkina Faso

Finalment destaquem que el Papa ha rebut aquest dijous al matí, en audiència al Palau Apostòlic Vaticà, el president de Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré. Durant la conversa - segons informa un nota de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu -, s’han comentat les bones relacions existents entre la Santa Seu i Burkina Faso. Francesc i el mandatari del país africà han subratllat, entre altres coses, "la important contribució que l'Església ofereix en el camp educatiu i sanitari ". En aquest marc –segons el mateix comunicat- "les dues parts han expressat el desig que les relacions bilaterals es consolidin, gràcies també als instruments jurídics previstos pel dret internacional". 
Igualment els dos líders han constatat la importància de la reconciliació nacional, el respecte i la col•laboració entre els diversos grups religiosos i el tema dels joves i de la seva ocupació". Finalment – segons conclou la nota de l'Oficina de Premsa Vaticana - "s’ha produït també un intercanvi de punts de vista sobre alguns temes d'interès internacional, amb particular referència als actuals desafiaments que interessen la regió africana propera a Burkina Faso".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 20 d'octubre.

Francesc assegura que, "davant els conflictes i exclusions del nostre món", podem ser "creadors de comunió amb tendresa"

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024

POLÍTICA

Manuel Reyes: "L'independentisme encara té molta força a Madrid"

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i membre de l'executiva del PP | ACN

El president del PP a Barcelona nega que el procés català "s'hagi acabat", tot i la falta de majoria absoluta al 12-M dels independentistes: "Ja ens agradaria"

16 maig 2024

Redacció