En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "pregar és estar en espera" i que "Déu respondrà"

El Papa ha assegurat aquest dimecres que "pregar és estar en espera, perquè Déu respondrà avui o demà". Durant l'audiència general, novament a la biblioteca…

9 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "pregar és estar en espera, perquè Déu respondrà avui o demà". Durant l'audiència general, novament a la biblioteca del Palau Apostòlic i sense presència física de fidels, Francesc ha recordat que "no ens hem d'escandalitzar si sentim la necessitat de resar o de demanar quan ens trobem en situació de necessitat". Ha aclarit, això sí, que "cal aprendre a fer-ho també en moments feliços, ja que la pregària de petició va lligada a l'acceptació dels nostres límits i de la nostra condició de criatures de Déu". En un altre moment de la reflexió, el pontífex ha recordat que "la Bíblia repeteix, infinitat de vegades, que Déu escolta el crit del qui l'invoca, també les nostres peticions mal fetes o poc expressades, aquelles que queden en el fons de cor i que tenim vergonya d'expressar".

El Sant Pare ha dit que "la pregària cristiana és plenament humana, perquè inclou la lloança i la súplica". Ha recordat que trobem aquesta realitat en les paraules que Jesús ens va ensenyar, "el Parenostre, model de totes les peticions perquè ens adrecem a Déu com a fills i amb confiança filial, alhora que li presentem totes les nostres necessitats". El bisbe de Roma ha comentat que, en el Parenostre, "supliquem a Déu els dons més sublims, com la vinguda del seu Regne o tot allò que es necessita per acollir-lo, i també els més senzills, com ara el pa de cada dia, que inclou salut, casa, menjar i altres bens essencials per a la nostra vida corporal". Igualment ha subratllat que "l'Eucaristia, l'altre referent dins la pregària de petició, és el gran aliment per a la nostra vida espiritual". Finalment, d'aquest punt, ha destacat que "la pregària obre resplendors de llum en la foscor més densa", i ha afegit que "podem creure de vegades que no necessitem res perquè volem viure en l'autosuficiència, però aquesta il·lusió s'esvaeix".

El Papa ha explicat, després de citar Tertulià i la seva imatge de la pregària projectada en els animals, que "els éssers humans som els únics que resem conscientment, alhora que compartim aquesta invocació d'ajuda amb tota la creació".D'altra banda, Francesc ha dit que "es pot fins i tot arribar a no creure en Déu, però és difícil no creure en la pregària, que existeix i es presenta en nosaltres com un crit". En la mateixa línia, ha afegit que "tots hem de lluitar amb aquesta veu interior que potser calla durant molt de temps, però un dia es desperta i crida". El pontífex també ha comentat que "Déu respon sempre als qui eleven una inquietud com les del Llibre dels Salms", i ha conclòs que "fins i tot la mort tremola quan un cristià resa, perquè sap que tots els qui ho fan tenen un aliat més fort: el Senyor Ressuscitat". A partir d'aquestes reflexions, el Sant Pare ha animat tothom a "aprendre a mantenir-se esperant el Senyor", alhora que ha constatat que "moltes vegades no ens adonem que el Senyor és a prop, que crida a la nostra porta" i desaprofitem la seva presència.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció