En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que seguir Jesús no dona popularitat

El Papa ha dit aquest dimarts que Jesús no mira la gent com una massa anònima, sinó que es fixa en tots i en cadascú…

31 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dimarts que Jesús no mira la gent com una massa anònima, sinó que es fixa en tots i en cadascú dels seus seguidors, també en els qui ara l’escolten i el proclamen arreu del món, un missatge ben universal tot just en el dia del gran apòstol dels joves: Sant Joan Bosco. Concretament ha assegurat que “Jesús no busca la popularitat, encara que es trobi sempre enmig de la gent”. En l’homilia de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha comentat novament un fragment de la Carta als Hebreus, en què l’autor anima tothom a córrer en la fe "amb perseverança, tenint fixada la mirada en Jesús”. En referir-se a l’evangeli del dia, el Sant Pare ha assegurat que precisament "Jesús és a prop de nosaltres i entre la gent".
Després de recordar que, "cada vegada que Jesús sortia, la multitud augmentava", el pontífex ha destacat que el fill de Déu "tenia els ulls fixos sobre la gent, alhora que mira cadascú" individualment. Francesc ha explicat, en la mateixa línia, que “Jesús mira les coses grans i les petites”. Ho ha fet predicant sobre dos miracles relatats per l’evangelista Marc, que són el de guarir una dona que patia hemorràgies des de feia dotze anys i el de la resurrecció de la filla de Jaire, que tenia tot just 12 anys. "La mirada de Jesús va a les coses grans i a les petites, perquè ell veu els nostres grans problemes, les nostres grans alegries i també les coses petites, des de la proximitat", ha explicat.
El bisbe de Roma ha descrit el que ha qualificat d’impacte o "estupor" davant la mirada de Jesús, en recordar que, “amb perseverança i amb la mirada fixa en Jesús, tindrem una bona acollida, com la d’aquella gent que es va trobar amb ell”. El Sant Pare ha destacat finalment que, si tenim aquesta actitud, "és el mateix Jesús qui ens mirarà amb amor, a cadascú de nosaltres". El missatge ha coincidit, a més, amb el dia en què l'Església recorda la memòria litúrgica de Sant Joan Bosco, fundador de la Família Salesiana.
Missatge del rector major dels salesians
I precisament amb motiu de la celebració aquest dimarts de la festa de Sant Joan Bosco, el rector major dels salesians, Ángel Fernández Artime, adreça un missatge als joves de tot el món vinculats al carisma del fundador. El responsable de la congregació i dels seus moviments espirituals i socials fa seves unes paraules del Papa Francesc, en la seva Carta preparatòria per a la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes de l’any 2018, dedicada precisament als joves.
A partir d’un títol sobre la necessitat de trobar-se amb la mirada de Jesús, Ángel Fernández Artime recorda que el pontífex els diu que els porta «en el cor», que confia en els joves i que prega per ells, alhora que els anima a anar contra corrent. El rector major dels salesians afegeix que "el món d'avui necessita la joventut, amb els seus grans ideals", i els invita a l'esperança, a “no tenir por d'escoltar l'Esperit que els suggereix triar amb audàcia les opcions i els estats de vida”, com també a “no esperar gaire quan la seva consciència els demana arriscar per seguir el Mestre”.
El Papa esperona els catòlics de Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Kosovo
Finalment destaquem que el Papa ha animat la petita minoria catòlica de Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Kosovo a seguir superant les dificultats amb esperit de diàleg i encontre. En rebre aquest dilluns al vespre els bisbes d’aquesta gran zona balcànica, que es troben de visita “ad limina” al Vaticà, Francesc ha comentat les esperances i la necessitat de trobar ponts de convivència amb els cristians ortodoxos i amb els musulmans, entre uns i altres clarament majoritaris. L’arquebisbe de Belgrad, Stanislav Hocevar, ha explicat les sensacions que té aquests dies un grup de pastors que s’agrupa en l’anomenada Conferència Episcopal Internacional dels Sants Ciril i Metodi. "Aquesta audiència ha estat veritablement una gran sorpresa perquè el Sant Pare ens va rebre amb molta senzillesa, cordialitat i obertura, i ens va invitar immediatament a expressar els nostres desitjos, les dificultats, les visions i propostes", ha dit el prelat serbi.
L’arquebisbe de Belgrad ha destacat que el diàleg s’està produint tant amb els germans ortodoxos com amb els musulmans, dins "una gran complexitat, la que ens porta a plantejar com hem de viure junts el diàleg teològic i ecumènic amb l'Església majoritària, l'ortodoxa, i també la manera d'orientar el diàle gma la comunitat islàmica". Stanislav Hocevar ha explicat també que el pontífex "s’ha mostrat molt disposat a seguir de prop la missió de l’Església catòlica a la zona dels Balcans" i a "ajudar en els projectes de promoció de vocacions sacerdotals i religioses, com també en la pervivència de la nostra missió enmig d'aquestes dificultats". El Sant Pare ha animat els bisbes de Sèrbia, Montenegro, Macedònia i Kosovo a impulsar i portar a tot arreu "l’esperit de reconciliació", especialment necessari per superar les ferides de les guerres passades.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 31 de gener.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció