En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

El Papa diu que ser cristià obliga a "visitar malalts i empresonats"

El Papa ha identificat aquest dimecres les obres de misericòrdia amb la visita als malalts i als empresonats, un denominador comú que mostra la visió…

9 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha identificat aquest dimecres les obres de misericòrdia amb la visita als malalts i als empresonats, un denominador comú que mostra la visió cristiana, molt pròpia de l’espiritualitat ignasiana i dels jesuïtes, basada en la necessitat de testimoniar la creença en Déu en accions d’amor il•limitat als altres, sigui quina sigui la seva situació. D'aquesta manera, ha seguit amb la sèrie de reflexions dedicades a les obres de misericòrdia. Durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha entrat en el valor de "visitar els malalts i els empresonats", i ha fet una crida a ser valents per practicar aquestes obres. Ha assegurat que, també després del Jubileu dels presidiaris, és molt important visitar els malalts, a partir d’un passatge de l’evangeli de Marc que relata el guariment que Jesús va fer a la sogra de Simó. 
El Sant Pare ha destacat que "hi ha moltes pàgines evangèliques que narren encontres de Jesús amb nombrosos malalts de tota mena, guarits amb la seva presència i amb el poder de la seva força". El pontífex s’ha referit al denominador comú que representen malalts i reclusos, perquè "tenen llibertat limitada, cosa que ens fa conscients de la importància que té ser lliures". El bisbe de Roma ha recordat que, "amb les obres de misericòrdia, Déu ens invita a tenir gestos de gran humanitat, com ara un somriure o una carícia que ajudin l’altre a notar que no està sol ni abandonat". Ha conclòs que aquestes obres de misericòrdia són antigues i actuals alhora, motiu pel qual ha invitat tothom a no caure en la indiferència. En aquesta línia, Francesc ha fet una crida a tots els cristians perquè mostrin aquesta proximitat sense jutjar ningú.
Finalment el Papa ha animat tothom a “ser valents i obrir el cor a Déu i als germans, de manera que siguin instruments de la misericòrdia i la tendresa de Déu”. Ser testimonis de la misericòrdia arreu del món, també després de l’Any Jubilar, ha estat un altre dels temes de reflexió proposats pel Sant Pare. Ha animat els creients a "practicar una caritat generosa que ens acosti a les persones amb el mateix cor misericordiós de Crist". Francesc ha expressat el seu desig que “passar la porta santa ajudi tothom a practicar les obres que acosten al Déu que sempre perdona”. També ha dit que, “mentre ens acostem al final de l’Any de la Misericòrdia, és important agrair a Déu els dons rebuts per compartir vida i esperança amb els qui pateixen i no són lliures”.
I d'altra banda, coincidint amb la festa de la Dedicació de la Basílica de Sant Joan del Laterà, la catedral de Roma i cap de les esglésies del món, el pontífex ha invitat tothom, també aquest dimecres, "a pregar pel successor de Pere". Igualment ha animat els pares i mares a transmetre la fe als seus fills, alhora que ha proposat una vivència eclesial als joves i a les parelles que s’acaben de casar, com també a tots els malalts.
Missatge del Vaticà sobre les eleccions als Estats Units
Finalment destaquem que el Vaticà ha fet aquest dimecres una primera valoració de la victòria de Donald Trump a les eleccions presidencials dels Estats Units. El secretari d'Estat, Pietro Parolin, ha assegurat que "primer de tot cal prendre nota, d'acord, de la voluntat expressada pel poble americà, en aquest exercici de democràcia que, segons es comenta, ha estat caracteritzat per una gran afluència a les urnes”. Després, el cardenal ha expressat la seva felicitació al nou president electe, alhora que ha afegit que espera que "el seu govern sigui realment fructuós”
Parolin ha dit també que, des de la Santa Seu, es tindrà molt present el nou mandatari “en la pregària, perquè el Senyor l'il•lumini i el sostingui al servei del seu país, naturalment, però també al servei del benestar i de la pau al món”. Finalment, el secretari d’Estat del Vaticà ha subratllat que “avui tenim la necessitat de treballar tots junts per canviar la situació mundial, que és una situació de greu laceració i de gran conflicte".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 9 de novembre.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció