En directe

El diumenge a Montserrat

PAPA FRANCESC

El Papa elogia l'esforç de "professors i alumnes" en aquesta crisi

El Papa ha pregat aquest divendres, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, pels professors i estudiants en aquest temps de…

24 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha pregat aquest divendres, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, pels professors i estudiants en aquest temps de pandèmia. Francesc ha valorat sobretot l’esforç d’adaptació a una activitat acadèmica virtual als centres educatius. Ha dirigit el seu record "als professors que han de treballar molt per fer classe a través d'internet i altres mitjans de comunicació", alhora que ha dedicat unes paraules "als estudiants que han de fer exàmens d'una manera en la qual no estan acostumats". En la seva homilia, el pontífex ha recordat els pastors, sobretot els bisbes, per expressar el seu desig tinguin un cor com el de Jesús, proper a la gent. En aquesta línia, ha destacat la importància de superar temptacions com les que tenien els qui veien "els senyals prodigiosos de Jesús", que es manifestaven en la creença en ell com un rei d’aquest món.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
Concretament el Sant Pare ha comentat que "potser alguns dels apòstols van proposar a Jesús aprofitar la situació i agafar el poder". A banda d'aquesta temptació, ha recordat que "Jesús els mostra que aquest no és el camí, perquè el poder de pastor és el servei, no pas cap altre que pot arribar a aruïnar la seva vocació". L'alternativa, segons ha comentat el bisbe de Roma, és "que es converteixin en gerents o gestors d'empreses pastorals", per concloure que "l'estructura no fa la pastoral, sinó que ha de ser el cor de pastor, el que Jesús ens està ensenyant ara". Finalment el Papa ha fet una crida general a "pregar pels pastors de l'Església perquè el Senyor els parli sempre, ja que els estima molt, i els digui com són les coses, però sobretot que els ensenyi a no tenir por de ser a prop del poble de Déu".

El Sant Pare ha comentat l'Evangeli d’aquest divendres de la segona setmana de Pasqua, del capítol 6 de Joan, que parla de la multiplicació dels pans i els peixos, en la qual Jesús posa a prova als apòstols que no saben com alimentar la gran multitud que els segueix. El pontífex ha comentat, a més, que "una de les coses que més li agradava, a Jesús, era ser amb la multitud, perquè això també és un símbol de la universalitat de la redempció".

L'educació catòlica, repte per a l'Església en temps de pandèmia

D'altra banda, el cardenal Giuseppe Versaldi, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha fet seva també també aquest divendres la pregària del Papa pel món de l’ensenyament. En una entrevista a VaticanNews, ha subratllat que els grans reptes del temps que ens toca viure són, entre d’altres, un replantejament en les relacions i els pactes en l’àmbit educatiu i també dotar d’ànima les noves tecnologies. Versaldi ha assegurat que, d’aquesta crisi, sortirem millor que en altres èpoques de la història. "L'esperança és sabert aprofitar aquesta ocasió per renovar-se i per reformular alguns aspectes, com ara el fet que l'escola sigui, com diu sovint el Papa, una comunitat educativa on el contingut de l'ensenyament compta, però encara més la relació entre professors i estudiants", ha explicat. En aquesta línia, ha afegit que aquest vincle "ha de ser per les dues parts, per transmetre uns valors i uns continguts no només tècnics i científics, sinó sobretot humans".

Giuseppe Versaldi ha comentat, a més, que "l’Església fa un servei important a l’ensenyament arreu del món, amb més de 61 milions d’estudiants de tots els nivells que viuen units a l’oferta de les ecoles catòliques". Finalment, el prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica ha dit que “aquesta pandèmia ens empeny a fer una reflexió per fer evident encara més la necessitat d’un pacte entre totes les parts implicades en l’àmbit educatiu". Recordem que precisament la situació actual del coronavirus ha obligat  a ajornar una gran trobada que s’havia de fer al maig sobre la necessitat de refer un gran acord mundial. Es farà finalment, amb la participació del Sant Pare, entre l’11 i el 18 d’octubre.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció