En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa elogia "l'esforç dels qui generen diàleg al Pròxim Orient"

El Papa s'ha unit, aquest diumenge en pregària, a la Jornada per la Pau al Pròxim Orient, alhora que ha expressat la seva proximitat als…

27 juny 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha unit, aquest diumenge en pregària, a la Jornada per la Pau al Pròxim Orient, alhora que ha expressat la seva proximitat als habitants de sud-est de la República Txeca, que han estat colpejats per un fort huracà. Ha recordat, al final de l'Àngelus, "els morts i els ferits, així com tots els qui han hagut d'abandonar casa seva i han patit greus danys". D'altra banda, davant la proximitat de la festa dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que és aquest dimarts, Francesc ha demanat als creients que resin per ell de manera especial, "perquè el Papa ho necessita". En el marc de la Jornada pel Pròxim Orient, el pontífex ha invitat tothom "a implorar la misericòrdia de Déu i la pau en aquesta regió, perquè el Senyor compensi els esforços de tots els qui treballen pel diàleg i la convivència fraterna en aquesta regió, on la fe cristiana va néixer i està viva, tot i el patiment".

En la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha comentat que "Jesús es deixa tocar pel nostre dolor i, amb amor, guareix la vida". A partir de dues imatges de l'evangeli del dia, en què Marc mostra Jesús derrotant la mort i la malaltia mitjançant l'amor, el bisbe de Roma ha recordat que "la pitjor malaltia no és la pandèmia, sinó la manca d'amor". En aquesta línia, ha animat tothom a deixar que Jesús "miri els nostres cors i els guareixi", fins al punt que "abandonem les aparences i els prejudicis i sortim a l'encontre dels germans marginats". El Papa ha analitzant, seguint el fil de l'evangeli d'aquest diumenge XIII durant l'any, el moment en què Jesús "ensopega amb les nostres dues situacions més dramàtiques" com a humanitat, que són la mort i la malaltia.  Ha subratllat que allibera d'aquests drames dues persones: una nena, que mor just quan el seu pare havia anat a demanar ajuda a Jesús, i una dona, que patia pèrdues de sang des de feia molts anys, situació que la convertia en "impura". En aquest context, Francesc ha explicat que Jesús, "davant el nostre dolor i la nostra mort, actua amb dos signes de guariment per dir-nos que el dolor i la mort no tenen l'última paraula".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció