En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa, encara impactat pel contacte amb els pròfugs a Lesbos, assegura que "qui segueix Crist no s'equivoca"

Encara ressona el testimoni del Papa Francesc a l’illa de Lesbos, sobretot després que es va portar amb ell, de tornada cap a Roma el…

18 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Encara ressona el testimoni del Papa Francesc a l’illa de Lesbos, sobretot després que es va portar amb ell, de tornada cap a Roma el mateix dissabte a la tarda, 3 famílies que formaven un grup de 12 pròfugs sirians, tots ells musulmans i la meitat nens. El Sant Pare va dir aquest diumenge que havia vist “un gran dolor” en aquells milers de refugiats. Però l’actualitat mana, i el pontífex s’ha solidaritzat, també en les últimes hores, amb el dolor per les víctimes, ferits i damnificats a causa del terratrèmol de dissabte a la nit a l’Equador. El Sant Pare ha mostrat aquest cap de setmana, un cop més, que els problemes de l’Església són els problemes de la humanitat.
El Papa, d'altra banda, ha dit aquest dilluns que “qui segueix Crist pot estar ben segur que no s’equivoca”. En l’homilia de la Missa matinal a la capella de la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat la importància d’escoltar la veu del Senyor, el bon pastor, “l’única porta que ens pot fer entrar al recinte de la vida eterna”. També ha recordat que “entrar per una part que no sigui la porta vol dir ser un lladre, com ens diu l’evangeli de Joan en el fragment del Bon Pastor”. El Papa ha explicat també que “Jesús parla del camí, perquè és el pastor que condueix les seves ovelles i aquestes el segueixen”. Francesc ha afegit que “seguir Jesús és el camí de cada dia per la vida, una ruta en què ell va per endavant”.
Francesc finalment s’ha aturat a analitzar la importància de la veu del Bon Pastor davant les ovelles que coneixen aquesta veu. El Papa s’ha preguntat també com hem de defensar-nos dels qui no segueixen aquest camí. El Sant Pare ha alertat davant del que ha qualificat de “vidents, tarotistes, que no ens porten pel bon camí que només ens pot ensenyar Jesús”.
El patriarca de Jerusalem demana que no deixin sols els cristians a Terra Santa 
D'altra banda, patriarca llatí de Jerusalem, Fouad Twal, ha demanat avui als cristians que no deixin sols els seus germans de Terra Santa. Coincidint amb una visita a Roma, el prelat ha defensat la convivència interreligiosa i intercultural a Israel i Palestina. "Esperem que no ens deixin sols en aquesta situació difícil i que els cristians tinguin el coratge de venir a visitar-nos per estimular la pau, que és per a tothom, per poder viure com a bons veïns i no pas com a enemics", ha dit. 
El bisbe ha lamentat que la situació d’Israel i Palestina "estigui considerada ara com de segon nivell" en l’activació de la solidaritat internacional. Això sí, el patriarca de Jerusalem ha admès que existeix aquesta solidaritat i l'ha agraïda, referint-se a les persones i les comunitats cristianes que estan ajudant l’Església a Terra Santa.
Finalment destaquem que, ala biblioteca del Palau Apostòlic, Francesc ha rebut aquest mateix dilluns el president de la República Centreafricana, Faustin-Archange Touadéra, que ha agraït al bisbe de Roma el viatge que va fer al novembre passat al país africà.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 18 d'abril.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció