En directe

Laudes

ESGLÉSIA MÓN

El Papa envia un missatge d'esperança als refugiats del Pròxim Orient

El prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, Leonardo Sandri, ha visitat en les últimes hores el Pròxim Orient en nom del Papa…

17 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, Leonardo Sandri, ha visitat en les últimes hores el Pròxim Orient en nom del Papa Francesc. Aquest dilluns, tot just després d’arribar a Roma, ha destacat  la proximitat que ha volgut transmetre als cristians iraquians que viuen desplaçats. "He tingut l'ocasió de saludar grups de refugiats, sobretot iraquians, i els he transmès l'estímul i la benedicció del Papa, dient-los que han de sentir que el Sant Pare i tota l´Església és amb ells, que no s'han de desanimar davant l'ajuda de Déu i la força que Déu els donarà per construir el futur", ha explicat.
Concretament el cardenal Sandri ha portat un missatge d’encoratjament, de part del pontífex, per a les comunitats cristianes i per als refugiats sirians i iraquians a Jordània. El purpurat ha comentat que, aprofitant la seva presència a la zona en nom del Papa, "precisament sobre el Mont Nebo, on Moisès va veure la Terra Promesa, han estat presents en la visita moltes altres terres promeses que cada dia captem: la pau, l'aturada de les guerres i de la violència en nom de Déu". En aquesta línia, el prefecte per a les Esglésies Orientals ha expressat la seva confiança en "aquests cels i terres nous, en un futur de fraternitat, solidaritat i esperit de respecte per la dignitat de l'home i la dona arreu del món". Finalment ha assegurat que "és una nova terra promesa que cal construir malgrat totes les dificultats que presenta el món d'avui".
D’altra banda, Leonardo Sandri ha valorat positivament els moviments per alliberar la ciutat de Mossul i reduir l’acció del DAESH al nord de l’Iraq. El cardenal ha destacat que "la notícia porta esperança, tot i que probablement serà dolorosa perquè provocarà altres víctimes". També ha alertat davant el perill que "hi pugui haver éssers innocents utilitzats en aquestes circumstàncies com si fossin uns escuts contra els enemics". El prefecte igualment ha dit que espera "que aquesta ofensiva resulti veritablement realitzada amb el mínim dany possible per a les persones, sobretot per als nens, i per a tots els qui pateixen més". El cardenal Sandri ha participat, com a enviat especial del Sant Pare, en la cerimònia de reobertura del Santuari Memorial de Moisès, sobre el Mont Nebo.
Audiència de Francesc al president d'Eslovènia
El Papa, d'altra banda, ha rebut aquest dilluns en audiència el president d’Eslovènia, Borut Pahor. Durant l’entrevista, segons la Sala de Premsa vaticana, s’han comentat les bones relacions bilaterals entre aquest país europeu i el Vaticà, també davant la proximitat del 25è aniversari de l’establiment d’aquestes relacions. A més, el mandatari i el pontífex han repassat alguns temes d’interès comú, sobretot els vinculats a l’actual situació d’Eslovènia. Dins les relacions bilaterals, s’ha parlat també sobretot dels joves, i tots dos han dedicat uns minuts a analitzar “la situació internacional, així com els desafiaments que Europa està cridada a afrontar”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 17 d'ocubre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

CURA BROCHERO
 
BBC (en castellà): El Cura Brochero, primer sant nascut i mort a l'Argentina
 
CNN (en castellà): Un nen mexicà i un capellà argentí, entre els 7 nous sants del Papa Francesc
 
NOTIMÉRICA / EUROPAPRESS: Francesc proclama sant l'argentí Cura Brochero
 
POLÍTICA ARGENTINA
 
EL PAÍS: La nova argentina del president Macri, ponts amb el Papa
 
CLARÍN: Macri i el Papa Francesc
 
LA NACIÓN: Pino Solanas s'ha reunit amb el Papa i li ha mostrat preocupació per l'Argentina
 
TELAM: Especulacions després de la trobada del president argentí amb el Papa a Roma 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció