En directe

Sons de la terra

PAPA FRANCESC

El Papa es reunirà l'1 de juliol amb líders cristians del Líban

El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària…

30 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que la trobada serà amb els principals líders de les comunitats, en una jornada de reflexió sobre la preocupant situació de país "i per pregar junts pel do de la pau i l'estabilitat". D'altra banda, el pontífex ha demanat als creients que preguin també per la situació de conflicte social que està patint el poble colombià, i ha dedicat unes paraules especials a tres infermeres màrtirs que van ser beatificades dissabte a Astorga, a Lleó. Ha subratllat que aquestes tres creients, María Pilar Gullón, Octavia Iglesias i Olga Pérez Monteserín, "van imitar el Bon Samarità, perquè es van dedicar a atendre els ferits durant la guerra civil sense abandonar-los en el seu moment de perill, alhora que es van arriscar i van morir per odi a la fe".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha comentat la celebració, aquest mateix diumenge, del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple. Ha recordat que "la proximitat és un bàlsam preciós que dóna suport i consol als qui pateixen en la malaltia". El Papa, a més, ha fet una crida novament a llegir la Bíblia, tot just en afirmar, amb entusiasme, que havia rebut una estona abans un petit grup de fidels que li van portar la traducció de tots els textos bíblics en el propi dialecte del seu poble. I pel que fa a la reflexió sobre la festa de la Santíssima Trinitat, celebrada aquest diumenge, Francesc va animar tothom a "contemplar en la Trinitat l'amor del qual procedim". En aquesta línia, ha assegurat que aquesta commemoració, tot just una setmana després de Pentecosta, "ens fa contemplar el meravellós misteri d'amor i llum cap al qual s'orienta el nostre camí terrenal". Igualment el pontífex ha destacat que "la unitat és essencial per al cristià" i que, en l'anunci de l'evangeli i en qualsevol forma de missió cristiana, "no es pot prescindir d'aquesta unitat invocada per Jesús". Finalment ha dit que la bellesa dels relats "requereix ser viscuda i testimoniada en la concòrdia entre nosaltres, que som molt diferents".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció