En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa es reunirà l'1 de juliol amb líders cristians del Líban

El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària…

30 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que la trobada serà amb els principals líders de les comunitats, en una jornada de reflexió sobre la preocupant situació de país "i per pregar junts pel do de la pau i l'estabilitat". D'altra banda, el pontífex ha demanat als creients que preguin també per la situació de conflicte social que està patint el poble colombià, i ha dedicat unes paraules especials a tres infermeres màrtirs que van ser beatificades dissabte a Astorga, a Lleó. Ha subratllat que aquestes tres creients, María Pilar Gullón, Octavia Iglesias i Olga Pérez Monteserín, "van imitar el Bon Samarità, perquè es van dedicar a atendre els ferits durant la guerra civil sense abandonar-los en el seu moment de perill, alhora que es van arriscar i van morir per odi a la fe".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha comentat la celebració, aquest mateix diumenge, del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple. Ha recordat que "la proximitat és un bàlsam preciós que dóna suport i consol als qui pateixen en la malaltia". El Papa, a més, ha fet una crida novament a llegir la Bíblia, tot just en afirmar, amb entusiasme, que havia rebut una estona abans un petit grup de fidels que li van portar la traducció de tots els textos bíblics en el propi dialecte del seu poble. I pel que fa a la reflexió sobre la festa de la Santíssima Trinitat, celebrada aquest diumenge, Francesc va animar tothom a "contemplar en la Trinitat l'amor del qual procedim". En aquesta línia, ha assegurat que aquesta commemoració, tot just una setmana després de Pentecosta, "ens fa contemplar el meravellós misteri d'amor i llum cap al qual s'orienta el nostre camí terrenal". Igualment el pontífex ha destacat que "la unitat és essencial per al cristià" i que, en l'anunci de l'evangeli i en qualsevol forma de missió cristiana, "no es pot prescindir d'aquesta unitat invocada per Jesús". Finalment ha dit que la bellesa dels relats "requereix ser viscuda i testimoniada en la concòrdia entre nosaltres, que som molt diferents".

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció