En directe

Camins

PAPA FRANCESC

El Papa es reunirà l'1 de juliol amb líders cristians del Líban

El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària…

30 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha anunciat aquest diumenge que es reunirà, el proper 1 de juliol al Vaticà, amb representants cristians del Líban. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que la trobada serà amb els principals líders de les comunitats, en una jornada de reflexió sobre la preocupant situació de país "i per pregar junts pel do de la pau i l'estabilitat". D'altra banda, el pontífex ha demanat als creients que preguin també per la situació de conflicte social que està patint el poble colombià, i ha dedicat unes paraules especials a tres infermeres màrtirs que van ser beatificades dissabte a Astorga, a Lleó. Ha subratllat que aquestes tres creients, María Pilar Gullón, Octavia Iglesias i Olga Pérez Monteserín, "van imitar el Bon Samarità, perquè es van dedicar a atendre els ferits durant la guerra civil sense abandonar-los en el seu moment de perill, alhora que es van arriscar i van morir per odi a la fe".

En un altre moment, el bisbe de Roma ha comentat la celebració, aquest mateix diumenge, del Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple. Ha recordat que "la proximitat és un bàlsam preciós que dóna suport i consol als qui pateixen en la malaltia". El Papa, a més, ha fet una crida novament a llegir la Bíblia, tot just en afirmar, amb entusiasme, que havia rebut una estona abans un petit grup de fidels que li van portar la traducció de tots els textos bíblics en el propi dialecte del seu poble. I pel que fa a la reflexió sobre la festa de la Santíssima Trinitat, celebrada aquest diumenge, Francesc va animar tothom a "contemplar en la Trinitat l'amor del qual procedim". En aquesta línia, ha assegurat que aquesta commemoració, tot just una setmana després de Pentecosta, "ens fa contemplar el meravellós misteri d'amor i llum cap al qual s'orienta el nostre camí terrenal". Igualment el pontífex ha destacat que "la unitat és essencial per al cristià" i que, en l'anunci de l'evangeli i en qualsevol forma de missió cristiana, "no es pot prescindir d'aquesta unitat invocada per Jesús". Finalment ha dit que la bellesa dels relats "requereix ser viscuda i testimoniada en la concòrdia entre nosaltres, que som molt diferents".

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció