En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

"El Papa és un home de gran valentia; hi ha hagut gran sintonia"

El primer tinent, entrevistat en exclusiva aquest dijous en el programa A Primera Horade Ràdio Estel, ha dit que tot i tenir aquesta trobada, fa…

21 febrer 2019

Redacció

Comparteix

El primer tinent, entrevistat en exclusiva aquest dijous en el programa A Primera Horade Ràdio Estel, ha dit que tot i tenir aquesta trobada, fa una setmana entre AdaColau i el Sant Pare, calia la trobada per donar continuitat a la iniciativa dedonar valor als drets humans davant expressions xenòfobes de l’extrema dreta.“Calen espais d’una nova ética humanista” ha dit Pisarello qui a més haassegurat que el Papa Francesc és un home “d’una gran valentia” i hi ha hagut“absoluta sintonia”.

Tot plegat ha de ser un “acord humanista que impliqui amolta gent” davant governs com el de Trump o Bolsonaro i això hauria “de formarpart de l’agenda de Nacions Unides”.

Estem escoltant un discurs en els darrers temps basat en lairritació i “no podem respondre amb més irritació” i “gent de conviccionsreligioses i no religioses hem de dir que hem de fer quelcom per revertir això”i “no passava des de fa temps que un líder espiritual com el Papa Francesc estiguéstant d’acord amb això”.

La societat en el seu conjunt ha d’assumir la defensa delsDrets Humans” ha destacat el primer tinent d’alcaldía de Barcelona així com lareacció de la Unió Europea.

Pisarello, preguntat sobre quins son els drets més vulneratsa Barcelona ha dit que “estem patint un retrocès i es necessita un pacte sociala partir d’uns mínims ètics compartits” afegint en l’actualitat política que“no hi ajuda” a tot plegat veure presos independentistes “tot i ser adversarismeus això degrada els drets civils. Jo hi era en aquelles manifestacions i nohi va haver cap tipus de violència”.

Nosaltres som un govern laic i creiem que es important lalaïcitat de les institucions públiques garantint la diversitat de lesconfessions religioses” ha dit Gerardo Pisarello defensant l’exclusió delsactes religiosos del programa de la Mercè, patrona de Barcelona.

Finalment el polític dels comuns ha comentat que tot i estarsegur de la seva utilitat a les institucions europees, es posa a disposició delpartit per tal de concórrer a les properes eleccions generals al Congrés delsDiputats el proper 28 d’Abril.

Si vols tornar a escoltar l'edició d'avui d' A Primera Hora, clicka AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció