En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"El Papa és un home de gran valentia; hi ha hagut gran sintonia"

El primer tinent, entrevistat en exclusiva aquest dijous en el programa A Primera Horade Ràdio Estel, ha dit que tot i tenir aquesta trobada, fa…

21 febrer 2019

Redacció

Comparteix

El primer tinent, entrevistat en exclusiva aquest dijous en el programa A Primera Horade Ràdio Estel, ha dit que tot i tenir aquesta trobada, fa una setmana entre AdaColau i el Sant Pare, calia la trobada per donar continuitat a la iniciativa dedonar valor als drets humans davant expressions xenòfobes de l’extrema dreta.“Calen espais d’una nova ética humanista” ha dit Pisarello qui a més haassegurat que el Papa Francesc és un home “d’una gran valentia” i hi ha hagut“absoluta sintonia”.

Tot plegat ha de ser un “acord humanista que impliqui amolta gent” davant governs com el de Trump o Bolsonaro i això hauria “de formarpart de l’agenda de Nacions Unides”.

Estem escoltant un discurs en els darrers temps basat en lairritació i “no podem respondre amb més irritació” i “gent de conviccionsreligioses i no religioses hem de dir que hem de fer quelcom per revertir això”i “no passava des de fa temps que un líder espiritual com el Papa Francesc estiguéstant d’acord amb això”.

La societat en el seu conjunt ha d’assumir la defensa delsDrets Humans” ha destacat el primer tinent d’alcaldía de Barcelona així com lareacció de la Unió Europea.

Pisarello, preguntat sobre quins son els drets més vulneratsa Barcelona ha dit que “estem patint un retrocès i es necessita un pacte sociala partir d’uns mínims ètics compartits” afegint en l’actualitat política que“no hi ajuda” a tot plegat veure presos independentistes “tot i ser adversarismeus això degrada els drets civils. Jo hi era en aquelles manifestacions i nohi va haver cap tipus de violència”.

Nosaltres som un govern laic i creiem que es important lalaïcitat de les institucions públiques garantint la diversitat de lesconfessions religioses” ha dit Gerardo Pisarello defensant l’exclusió delsactes religiosos del programa de la Mercè, patrona de Barcelona.

Finalment el polític dels comuns ha comentat que tot i estarsegur de la seva utilitat a les institucions europees, es posa a disposició delpartit per tal de concórrer a les properes eleccions generals al Congrés delsDiputats el proper 28 d’Abril.

Si vols tornar a escoltar l'edició d'avui d' A Primera Hora, clicka AQUÍ

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció